Studio Connect | Ondernemersnieuws dat jij niet mag missen!

Welkom bij een nieuwe ROM Studio Connect. Vandaag zetten we het belangrijkste nieuws voor ondernemers uit Midden Nederland op een rij! Bekijk hier de video, gepresenteerd door ROM-verslaggever Bart Winter. Liever het artikel lezen? De tekst vind je onder de video.

21 september 2021 5 minuten

Utrechtse Withthegrid maakt energie-infrastructuur duurzamer mede dankzij investering ROM Utrecht Region

We beginnen met een felicitatie aan Withthegrid! De Utrechtse partij ontvangt een investering uit het Participatiefonds van de ROM. Met haar monitoringssoftware en -sensoren biedt Withthegrid real-time inzichten in de conditie van de gas-, elektriciteits-, water- en stadsverwarmingsinfrastructuur. De investering van de ROM helpt Withthegrid om haar diensten verder op de markt te brengen en haar innovatieve software verder te ontwikkelen. Lees hier het persbericht over de Withthegrid.

Genomineerden Dutch Game Awards 2021 bekend

En dan de bekendmaking van de genomineerden van de Dutch Game Awards! De genomineerden voor de tien categorieën en de special awards van de Dutch Game Awards 2021 zijn bekend. Dé awards voor Nederlandse game developers worden uitgereikt tijdens Dutch Media Week op donderdag 7 oktober. Weten wie de genomineerden per categorie zijn? Lees hier artikel.

Roadshows Utrecht Region Startup of the Year

Zien we jou bij één van onze roadshows? Tijdens de Roadshow helpen we innovatieve startups en scale-ups het podium te pakken met een pitchtraining, doen inspirerende ondernemers hun verhaal, stellen we de ROM aan je voor en kan je je aanmelden voor de Startup of the Year verkiezing in samenwerking met StartupUtrecht. Check deze link voor meer informatie en aanmelden!

Meld je aan voor Studio Connect: AI!

5 oktober is er weer een nieuwe Studio Connect: AI sessie. We gaan in gesprek met Kees van der Klauw, coalitiemanager bij de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), en Arjan van den Born, directeur ROM Utrecht Region. Hoe staat het er voor met AI? Welke vraagstukken spelen er?

Ook schuiven er twee AI-ondernemers aan tafel aan. Wat hebben ondernemers in onze regio nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen op AI-gebied? En wat kunnen de NL AIC en de AI Hub Midden Nederland voor de regio doen? Ben jij er ook bij? Meld je hier aan!

Veel interesse in Duitsland voor duurzame mobiliteit uit Utrecht

De IAA Mobility (7 t/m 12 september 2021) in München richt zich op de mobiliteit van de toekomst. Het is dé plek om kennis en innovatie te delen, te netwerken en vooral: zaken te doen! Onze collega Bas Akkers organiseerde een missie naar München. Lees hier zijn blog over de hoogtepunten!

Gefeliciteerd ROM Noord-Holland!

We sluiten af met het nieuws dat ook Noord-Holland straks een eigen ontwikkelingsmaatschappij heeft, als laatste regio in Nederland. In oktober gaat de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Holland van start. Alvast van harte gefeliciteerd!

Dit was het ondernemersnieuws voor deze week! Tot de volgende studio connect!

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!