Contact us
Home

Actueel

Van inspirerende ondernemersverhalen en handige tips, tot het laatste ondernemersnieuws van binnen en buiten de regio Utrecht! Bekijk het artikelen overzicht hieronder.

Nieuws

Tweede Utrechtse AI-lab voegt zich bij ICAI-netwerk

Na het succes van het Nationaal Politie Lab AI, komt nu het tweede Utrechtse AI-lab bij ICAI: AI & Mobility Lab.

Lees meer
Nieuws

Laatste aanvraagmogelijkheid COL

Er is nog een laatste mogelijkheid om een Corona-OverbruggingsLening (COL) aan te vragen en de indiendatum is uiterlijk 16 mei 2021.

Lees meer
Nieuws

Populaire AI-cursus nu ook in het Nederlands

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en TU Delft lanceren de Nederlandse versie van de cursus Elements of AI: een gratis online cursus die deelnemers inzicht geeft in de basis van Artificiële Intelligentie (AI).

Lees meer
Nieuws

Ondanks Corona kozen 19 buitenlandse bedrijven in 2020 voor regio Utrecht

Nieuwe buitenlandse bedrijven en uitbreiding van reeds gevestigde bedrijven uit het buitenland, levert de regio Utrecht ruim 20 miljoen euro aan investeringen op.

Lees meer
Nieuws

AI Hub Midden-Nederland gelanceerd

Maandag 8 maart is de AI Hub Midden Nederland succesvol gelanceerd. Met ruim 200 digitale bezoekers, was de interesse groot.

Lees meer
Nieuws

Onze eerste investering!

De ROM heeft haar eerste investering gedaan. Met deze co-investering stelt de ROM het Utrechtse bedrijf CART-Tech in staat om hun product verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Lees meer
Blog

‘Het bouwen van een regionale AI community is onze eerste en belangrijkste doelstelling’

Het verbeteren van preventie en gezondheidszorg is niet meer denkbaar zonder digitale technologie. En kunstmatige intelligentie is in life sciences een sleutelfactor geworden.

Lees meer
Nieuws

Verlenging samenwerking U10 met EBU/ROM onderstreept belang voor ondernemers regio Utrecht

U10-gemeenten verlengen de samenwerking met Economic Board Utrecht en ROM Utrecht Region. Ook in coronatijd blijkt deze samenwerking waardevol voor ondernemers in de regio.

Lees meer
Nieuws

AI Hub Midden-Nederland van start

De regio Utrecht gaat de ‘AI Hub Midden-Nederland’ opzetten. De hub wordt hét gezamenlijk aanspreekpunt voor bedrijven en kennisinstellingen in Midden-Nederland die willen werken met Artificiële Intelligentie.

Lees meer