Home

Actueel

Van inspirerende ondernemersverhalen en handige tips, tot het laatste ondernemersnieuws van binnen en buiten de regio Utrecht! Bekijk het artikelen overzicht hieronder.

Column

Column: Laat het los!

Een nieuwjaar zonder vuurwerk is voor velen gewoon niet voor te stellen. In heel veel ondernemingen wordt er ook vastgehouden aan gewoontes en tradities. ‘Zo doen we dat nu eenmaal’ en ‘Dat hoort er gewoon bij’ hoor ik dan. Het nieuwe jaar is hét moment om jezelf eens af te vragen of dat wel echt zo is.

Lees meer
Nieuws

Prepr CMS haalt EUR 2,25M op om digitale groei te versnellen met gepersonaliseerde content

Prepr, 's werelds eerste headless CMS waarmee bedrijven klantervaringen kunnen personaliseren, heeft EUR 2,25 miljoen opgehaald in een pre-Series A-ronde onder leiding van Newion, in samenwerking met ROM Utrecht Region.

Lees meer

Presentatie European AI Landscape met meest veelbelovende Nederlandse AI-startups

Woensdag 19 februari is tijdens de online Swedish Innovation Days de bijgewerkte versie van het Europese AI-landschap gepresenteerd. De eerste versie werd eind 2020 voor het eerst gelanceerd en omvatte meer dan 500 startups uit Duitsland, Frankrijk en Zweden. European AI Startup Landscape verwelkomt nu van harte ook startups uit Nederland en binnenkort ook Noorwegen.

Lees meer
Nieuws

Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 bekend!

Persbericht - Op vrijdag 14 januari is de jury bijeengekomen om uit een totaal van 28 inzendingen de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs. De beide winnaars worden tijdens een live-uitzending op 11 februari bekendgemaakt.

Lees meer
Nieuws

Het regionale Energie Diensten Bedrijf als opschalingsmodel voor gasloos renoveren

In deze livestream maakt u door korte filmpjes en interviews kennis met het resultaat van 5 jaar samenwerking met Economic Board Utrecht in de regio’s Eemland en Gooi en Vechtstreek. 033Energie heeft gedurende vijf jaar gewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van een regionaal opschaalbaar organisatiemodel voor gasloze en energieneutrale renovatie van de bestaande particuliere bouw.

Lees meer
Nieuws

Save the date: Lancering Utrecht Talent Alliantie

Op donderdag 10 februari is de officiële lancering van de Utrecht Talent Alliantie. Wij maken werk van een sterke regionale arbeidsmarkt en nodigen alle ondernemers en werkgevers in regio Utrecht uit om zich bij ons aan te sluiten. Want talent is overal en elk talent telt!

Lees meer
Nieuws

Maak kennis met het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022

Heeft jouw bedrijf een innovatief idee dat bijdraagt aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022 van 10:00 tot 11:00 uur (online) en ontdek of het programma iets voor jou is.

Lees meer
Nieuws

Earth Valley draagt bij aan grote maatschappelijke opgaven

De as Amersfoort-Utrecht groeit uit tot Earth Valley: een kennisomgeving die dankzij de opvallend sterke aanwezigheid van ingenieursbureaus, innovatieve geo-bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen een cruciale bijdrage kan leveren aan wereldwijde maatschappelijke opgaven.

Lees meer
Nieuws

ROM Utrecht Region investeert in ORYX Movement Solutions

Het bedrijf ORYX Movement Solutions uit Wijk bij Duurstede ontvangt een investering uit het Healthy Urban Living Proof of Concept Fonds van de ROM. ORYX heeft een systeem ontwikkeld, de ORYX GO, dat op basis van bewegingsanalyse snel de oorzaak van allerlei lichamelijke klachten kan opsporen.

Lees meer