Home

Welkom in Utrecht. Welkom in het Open Health Lab.

Veel private en publieke stakeholders in Utrecht Region spelen een rol bij innovatie binnen de life sciences en health-sector. Samen met veel partners werken wij toe naar een ‘Open Health Lab’ waarin we samenwerking optimaliseren om innovaties daadwerkelijk naar de markt te brengen: Utrecht Region test. Utrecht Region valideert. Utrecht Region implementeert.

Blijf op de hoogte!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

LSH onderscheidt Utrecht Region

Het valideren, testen en implementeren van nieuwe technologieën, diensten en producten in nauwe samenwerking met eindgebruikers en burgers is een essentieel onderdeel in het innovatietraject van ondernemers. Vanaf 2023 onderscheiden we drie pijlers die onze bijzondere aandacht hebben

Future health

Het ontwikkelen van life sciences ‘technologie van de toekomst’ op het gebied van cel- en weefseltherapieën (organoïden, regeneratieve geneeskunde, biofabricage) en oncologie (beeldgestuurde behandeling, robotische chirurgie).

Healthy environment

Het ontwikkelen van kennis van omgevingsfactoren (exposoom) en het versterken van de link tussen de veterinaire en humane geneeskunde in het One Health domein.

Living Better

Hierin staan innovaties voor gezonder leven centraal. We ondersteunen actief de volgende innovatie-ecosystemen: het FC Utrecht Next innovatieplatform en Traiectum als samenwerking met topsportclubs uit Galgenwaard, Innovatiecluster Soesterberg op het gebied van menstechnologie interactie en initiatieven op het gebied van preventie en vitaliteit zoals de Health Hub Utrecht en SOMT Vitality Campus. 

Er zijn negen innovatie-ecosystemen geïdentificeerd waarvoor ROM Utrecht Region zich in de komende tijd (extra) wil inzetten om als motor te fungeren voor het valoriseren, valideren en testen van gezondheid- en zorginnovaties (zie afbeelding hieronder).

Challenge-based innoveren 

We hanteren vanuit de ROM Utrecht Region een challenged-based aanpak, waarbij we tijdens bijeenkomsten in de regio vraagstukken en kennis verbinden aan het innovatieve bedrijfsleven. In nauwe samenwerking met de provincie Utrecht richten we daarvoor een innovatieplatform in. Daarnaast starten we een samenwerking met Startup Utrecht Region en de regionale incubators om de startups in vruchtbare aarde te laten landen en zo de innovatiekracht van de regio te vergroten.

Liever luisteren dan lezen? In onze podcast hoor je Marc Kalf, business developer Life Sciences & Health:

Wat wordt er geschreven over dit ecosysteem?

Meer relevante artikelen
Nieuws

mAxInsights: Ontsluit de kracht van data en betreed efficiënt een nieuwe markt

Wil je de internationale markt op met een zorginnovatie? Dan heb je vroeg in de productontwikkelingsfase inzichten nodig ...

Lees meer
Blog

Zeven tips voor standhouders

Met deze tips haal je met jouw beursdeelname eruit wat er in zit. Ook met een kleine beursstand, ...

Lees meer
Nieuws

Europa lonkt? Lean Entries is jouw gids door complexe regelgeving

Ben je een ondernemer die de Europese markt wil betreden? De complexe regelgeving rondom medische hulpmiddelen (MDR) en ...

Lees meer

Zij doen al mee!

Doe je ook mee? Let’s meet! 

Eerste contactpersoon voor Life Sciences & Health is Marc Kalf, Senior Business Developer.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!