Home

Welkom bij Earth Valley

Het ecosysteem op de as Amersfoort – Utrecht heet vanaf nu Earth Valley. Hier werken ondernemers samen op de thema’s: duurzame bouw, energietransitie, mobiliteit, en klimaatadaptatie. Maar wat houdt het allemaal in? Alles over dit unieke ecosysteem lees je hier.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de Earth Valley nieuwsbrief.
Aanmelden

Historisch middelpunt van Nederland

Vanuit het historisch middelpunt van Nederland starten we een nieuwe beweging om de maatschappelijke ambities tot 2050 waar te maken. En daar is een intensieve samenwerking voor nodig. De vraagstukken op het gebied van gezonde leefomgeving, woningbouw, mobiliteit, klimaatadaptatie en energietransitie zijn groot. We innoveren, leren, onderzoeken, testen en blijven proberen. Zodat we ons blijvend aanpassen. Maar niemand kan dit alleen. Wat zou er mogelijk zijn als we onze kennis delen?

Als leidende bedrijven op het gebied van geo-data, water management, duurzame bouw, gezonde leefomgeving en bescherming van de aarde gaan samenwerken met onderzoekinstituten en top universiteiten? Gesteund door overheden. Bedenk wat er dan mogelijk kan zijn. De Amersfoort – Utrecht regio heeft een unieke mix van bedrijven en kennisinstellingen die hier een grote bijdrage aan kan leveren.

Met gebundelde research, innovatie, internationale tenders, talentvorming en educatie kunnen we … Meer inzichten krijgen uit vitale data sets. Versnellen, door gedeelde kennis en innovaties. Beter voorspellen hoe de toekomst zal zijn. En hem daarmee beter inrichten. De kracht van het water, de evolutie van de aarde, de toekomst voor ons mensen. Alles wat daarvoor nodig is, zit hier. In Earth Valley.

Sinds de lancering is Earth Valley in een nieuwe fase beland. Een fase van doorpakken. Download hier het updatedocument over onze activiteiten. 

Liever luisteren dan lezen? In onze podcast hoor je Ruud Meijvogel, business developer Earth Valley:

Ontmoet het Earth Valley Ecosysteem!

Met de ambitie om de gezondste regio van Europa te zijn – onder het motto ‘Utrecht, Heart of Health’ – werkt de regio Utrecht aan drie ecosystemen. Samen werken aan een betere wereld voor een gezonde mens, een gezonde leefomgeving en een gezonde maatschappij in een steeds digitalere wereld.

De duurzame, maatschappelijke ambities voor de gezonde leefomgeving zijn de motivatie voor het ecosysteem Earth Valley. Hier werken bedrijven,
kennisinstellingen en overheden samen aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzame
leefomgeving, woningbouw, mobiliteit, klimaatadaptatie en energietransitie. Gedreven door de grote aanwezigheid van slimme oplossingen en
technieken in de regio Utrecht.

Deze visualisatie van het Earth Valley ecosysteem laat de kracht en potentie van de Utrecht Region op de genoemde ambities. We weten dat we niet sluitend zijn, deze visualisatie is een momentopname van juni 2024.

Wat wordt er gezegd over Earth Valley?

"De kracht zit dus in integrale oplossingen en Royal HaskoningDHV zet daar dan ook vol op in. Door het bij elkaar te brengen, zulke grote opgaven integraal aan te pakken en digital twin-initiatieven te bundelen, creëer je de situatie dat iedereen er winnaar van kan zijn. We moeten het samen doen en niet voor eigen succes gaan."

Anton van der Sanden - Directeur Nederland

Royal HaskoningDHV

"Over vijf jaar is Earth Valley een begrip in Nederland, Europa en misschien wel ver daarbuiten."

Wouter van Daal - Kwartiermaker Earth Valley

ROM Utrecht Region

Nieuwsberichten binnen deze sector

Meer relevante artikelen
NieuwsPersbericht

Aurea haalt met succes EUR 2,8 mln op om opschaling van precisietechnologie in boomgaarden te versnellen

Aurea Imaging, een Utrechts agtech-bedrijf dat gespecialiseerd is in sensorsystemen voor precisie fruitteelt, heeft succesvol een Series A ...

Lees meer
Longread

Slimme Utrechtse energiesystemen voor de energietransitie

Al jaren heeft de dichtbevolkte regio Utrecht last van netcongestie. Op dagen met veel wind en zon kan ...

Lees meer
Interview

De Toekomst van Stedelijk Goederentransport: Elektrische Lichtgewicht Voertuigen

Endava is een mondiaal opererende dienstverlener voor het bouwen van maatwerk softwareoplossingen, dat ook een vestiging in Utrecht ...

Lees meer

Op reis door Earth Valley

Waar bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstituten, steden en de mensen zich verenigen.

Zij doen al mee!

Jij ook? Let's meet!

Neem voor al je vragen en opmerkingen contact op met Ruud Meijvogel, Senior Business Developer Earth Valley.