Home

Welkom bij Earth Valley

De as Amersfoort – Utrecht heeft vanaf nu Earth Valley. Maar wat houdt dat in? Alles over dit unieke ecosysteem lees je hier.

Blijf op de hoogte!

Volg Earth Valley

Historisch middelpunt van Nederland

Vanuit het historisch middelpunt van Nederland starten we een nieuwe beweging om de maatschappelijke ambities tot 2050 waar te maken. En daar is een intensieve samenwerking voor nodig. De vraagstukken op het gebied van gezonde leefomgeving, woningbouw, mobiliteit, klimaatadaptatie en energietransitie zijn groot. We innoveren, leren, onderzoeken, testen en blijven proberen. Zodat we ons blijvend aanpassen. Maar niemand kan dit alleen. Wat zou er mogelijk zijn als we onze kennis delen?

Als leidende bedrijven op het gebied van geo-data, water management, duurzame bouw, gezonde leefomgeving en bescherming van de aarde gaan samenwerken met onderzoekinstituten en top universiteiten? Gesteund door overheden. Bedenk. wat er dan mogelijk kan zijn. De Amersfoort – Utrecht regio heeft een unieke mix van bedrijven en kennisinstellingen die hier een grote bijdrage aan kan leveren.

Met gebundelde research, innovatie, internationale tenders, talentvorming en educatie kunnen we…. Meer inzichten krijgen uit vitale data sets. Versnellen, door gedeelde kennis en innovaties. Beter voorspellen hoe de toekomst zal zijn. En hem daarmee beter inrichten. De kracht van het water, de evolutie van de aarde, de toekomst voor ons mensen. Alles wat daarvoor nodig is, zit hier. In Earth Valley.

Wat wordt er gezegd over Earth Valley?

"De kracht zit dus in integrale oplossingen en Royal HaskoningDHV zet daar dan ook vol op in. Door het bij elkaar te brengen, zulke grote opgaven integraal aan te pakken en digital twin-initiatieven te bundelen, creëer je de situatie dat iedereen er winnaar van kan zijn. We moeten het samen doen en niet voor eigen succes gaan."

Anton van der Sanden - Directeur Nederland

Royal HaskoningDHV

"Thema’s als klimaatadaptatie en energietransitie zijn van wereldwijde omvang. De luxe is dat wij de kennis op die gebieden snel kunnen ontwikkelen en de Nederlandse overheid ons daarin steunt, vaak als klant, en dit in het buitenland wil vertellen. Dat is internationaal een unieke propositie. Daarmee zetten we niet alleen deze regio, maar heel Nederland op de kaart."

Erik Oostwegel - CEO

Royal HaskoningDHV

"Die kennis is op dat vlak zo hoog, dat ik geloof dat we daar een wereldspeler in kunnen zijn. En dus kunnen we daarmee ook bijdragen aan een wereld waar het fijn en gezond leven is, nu en in de toekomst."

Robert Strijk - Gedeputeerde

Provincie Utrecht

"Over vijf jaar is Earth Valley een begrip in Nederland, Europa en misschien wel ver daarbuiten."

Wouter van Daal - Kwartiermaker Earth Valley

ROM Utrecht Region

"De aanwezigheid van zoveel bedrijven in deze omgeving die zich bezighouden met ruimtelijke vraagstukken en geo-data is uniek. De bundeling daarvan is de crux."

Fatma Koşer Kaya - Wethouder

Gemeente Amersfoort

"We zijn die werelden met elkaar gaan verbinden. Dat is in een enorme stroomversnelling gekomen sinds we al die digitale gegevens koppelen aan al die maatschappelijke vraagstukken. Het is mooi te zien hoe dingen nu bij elkaar komen in Earth Valley."

Lucas Bolsius - Burgemeester

Gemeente Amersfoort

Nieuwsberichten binnen deze sector

Meer relevante artikelen
Nieuws

Earth Valley gelanceerd

Vanuit het historisch middelpunt van Nederland is een nieuwe beweging gestart om de maatschappelijke ambities tot 2050 waar te ...

Lees meer
Longread

Het nieuwe ecosysteem in de regio Amersfoort – Utrecht

De officiële lancering van Earth Valley moet nog plaatsvinden (11 maart), maar het nieuwe ecosysteem in de regio ...

Lees meer
Nieuws

Earth Valley draagt bij aan grote maatschappelijke opgaven

De as Amersfoort-Utrecht groeit uit tot Earth Valley: een kennisomgeving die dankzij de opvallend sterke aanwezigheid van ingenieursbureaus, ...

Lees meer

Op reis door de Valley

Waar bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstituten, steden en de mensen zich verenigen.

Zij doen al mee!

Jij ook? Let's meet!

Neem voor al je vragen en opmerkingen contact op met Wouter van Daal, kwartiermaker Earth Valley.