Home

Samen impact maken!

Het ontwikkelen van nieuwe technologie, de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen, creatie van oplossingen op het snijvlak van verschillende disciplines, het lukt alleen wanneer we elkaar weten te vinden!

 

Benieuwd naar jouw ecosysteem?

Neem contact op

Economische talenten en welvaart in Utrecht Region

De provincie Utrecht heeft samen met de ROM Utrecht Region in kaart gebracht welke talenten deze regio’s herbergt. In dit white paper schetsen we enkele van onze belangrijkste talenten. Gezamenlijk zetten we ons komende jaren in om deze talenten en oplossingen in de landelijke en internationale schijnwerpers te zetten.

Download de whitepaper

Nieuwsgierig naar de ecosystemen?

Samen met team Innoveren kansen verkennen en ontwikkelen kan op verschillende manieren: heb je een idee en zie je kansen voor innovatie? Team Innoveren verzamelt plannen en helpt deze te koppelen aan de best passende programma’s. Daarnaast gaan we stapsgewijs per ecosysteem missietafels opzetten waarmee we samen met bedrijven, roadmaps en actieplannen ontwikkelen.

Kom in contact

Digitalisering

Het domein Digitalisering draait om het slim inzetten van technologie. Dat vraagt een interdisciplinaire samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en inwoners van de regio. De afgelopen jaren zijn er in de regio diverse strategieën en initiatieven ontwikkeld. Zo coordineert de ROM de AI-HUB Midden Nederland en ondersteunt actief de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven.

 

Meer over AI Hub Midden Nederland

Duurzaamheid

De verstedelijking van de regio vraagt extra aandacht voor een gezond binnen- en buitenklimaat, schone lucht en slim gebruik van duurzame energie en grondstoffen. Dit vereist renovaties van bestaande bouw, maar ook duurzame, circulaire sloop en vervangende nieuwbouw. De ROM daagt marktpartijen uit om met integrale oplossingen te komen, schaalbaar naar de rest van de wereld.

Gezondheid

De ROM maakt zich hard voor kwaliteit van wonen en leven. Zodat we als regio het gezonde hart van Nederland worden. Dat betekent dat zowel gezonde als (chronisch) zieke inwoners van de regio zo goed mogelijk regie op hun eigen leven en gezondheid moeten hebben.

 

Business kansen: boost jouw bedrijf!

Via het open innovatieplatform U-Forward bieden we ondernemers en initiatiefnemers uit heel Nederland de mogelijkheid om hun innovatieve oplossingen te pitchen voor (maatschappelijke) uitdagingen van Utrechtse overheden, organisaties en corporates. Samen werken we aan waardevolle samenwerkingen en het oplossen van (maatschappelijke) vraagstukken!

U-forward platform

Team Innoveren

Team Innoveren brengt de regio Utrecht in beweging, door ondernemers met elkaar te verbinden. Op deze manier ontstaan de mooiste initiatieven. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Interview

Utrechtse zorginnovators maken gezondheidszorg weerbaar

De Utrechtse zorgtechnologiebedrijven Performation en NEXUS werken aan oplossingen om de zorg efficiënter in te richten, waardoor ...

Lees meer
Nieuws

De Nederlandse Publieke Omroep pioniert zorgvuldig met AI

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) onderzoekt nieuwe technologieën en pioniert ook met Artificial Intelligence. Wat doet de ...

Lees meer
Nieuws

Nationale Zorginnovatieprijs kiest voor grote podia

Zorginnovatie.nl zet met de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 een nieuwe stap. De winnaars nemen op 10 april volgend jaar hun ...

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!