Home

Geld nodig voor groei en ontwikkeling?

We zijn een maatschappelijk investeerder. Oftewel, we investeren in ondernemingen die de wereld van morgen een stukje beter maken.

 • Klap de chat dicht

Wij investeren in innovatieve ondernemingen die willen groeien.

Proof of Concept fonds

Voor investeringen tussen de €50.000 en €250.000, gericht op de eerste fase van het ondernemerschap.

Lees meer Lees meer

Participatiefonds

Voor investeringen tussen de €250.000 en €2,5 miljoen, gericht op bedrijven in een verdere groeifase.

Lees meer Lees meer

Hoe kom ik aan financiering voor mijn bedrijf?

Ben je een ambitieuze en innovatieve ondernemer in de regio Utrecht? Wil je met je startup, scale-up of MKB bedrijf groeien of innoveren en heb je daarvoor financiering nodig? Download dan vooral onze whitepaper.

Ontvang onze whitepaper
 • 1

  Pitch jouw idee

  Neem ons mee in jouw groeiplannen, je product wensen en de financieringsvraag. Wij kijken vervolgens of jouw onderneming aansluit bij één van onze fondsen.

 • 2

  Werk jouw voorstel uit

  Groen licht? Tijd om jouw voorstel verder uit te werken. Tegelijk maken wij een diepere analyse van jouw product, de markt, jouw financiële cijfers en de roadmap.

 • 3

  Advies Investeringscommissie

  Voor het Participatiefonds wordt het financieringsvoorstel aan het IC voorgelegd. Voor het POC fonds is er een expertpanel dat adviseert.

 • 4

  Goedkeuring directie

  Heeft jouw onderneming de analyse helemaal doorstaan? Dan is de laatste stap goedkeuring van de Directie.

 • 5

  Krabbel zetten!

  De handtekening wordt gezet en onze eigen tombstone wordt overhandigd.

Welke stappen moet ik doorlopen?

We komen graag in gesprek met ondernemers in de regio om te horen met welke innovaties zij bezig zijn. Vaak begint een investeringstraject met een eerste kennismaking en pitch van de ondernemer. Als eerste kijken we hoe een propositie aansluit bij de kenmerken van onze fondsen, gevestigd in de regio en actief op één van de thema’s digital, health of sustainability.

Ik twijfel, ben ik wel klaar voor een financiering?

Samen met andere ondernemers ben je na het volgen ons Investor Readiness Program klaar voor de financiering die je nodig hebt.

Meer weten

Waarom investeert de ROM?

Wij investeren in de grote transitiesectoren die van belang zijn voor de economie van morgen: digital, health en sustainability. Om dit te realiseren werken wij samen met veel partners binnen en buiten de regio. Via ons netwerk zorgen we dat ook meer privaat kapitaal zijn weg vindt naar onze regio en samen zorgen we voor een grotere financiële draagkracht om de innovatieve bedrijven in de regio te financieren.

Lees meer

 

 

Onze eerste investering!

Met deze co-investering stellen we het Utrechtse bedrijf CART-Tech in staat om hun product verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. CART-Tech is een bedrijf waar Utrecht trots op kan zijn. CART-Tech is een goed voorbeeld van een ‘vroege fase’-onderneming.

Lees meer

Team Investeren & Innoveren

Team Investeren en Innoveren helpt jouw onderneming verder te groeien! Dat doen door middel van onze fondsen, trainingsprogramma’s en evenementen. Nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op.

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Nieuws

Maak kennis met het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022

Heeft jouw bedrijf een innovatief idee dat bijdraagt aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022 van 10:00 tot 11:00 uur (online) en ontdek of het programma iets voor jou is.

Lees meer
Nieuws

ROM Utrecht Region investeert in ORYX Movement Solutions

Het bedrijf ORYX Movement Solutions uit Wijk bij Duurstede ontvangt een investering uit het Healthy Urban Living Proof of Concept Fonds van de ROM. ORYX heeft een systeem ontwikkeld, de ORYX GO, dat op basis van bewegingsanalyse snel de oorzaak van allerlei lichamelijke klachten kan opsporen.

Lees meer
Nieuws

Nieuwsupdate #8 – Ondernemersnieuws uit de regio dat jij niet mag missen!

Een nieuwe editie van de twee-wekelijkse update met ondernemersnieuws! Lees korte samenvattingen van, wat ons betreft, het belangrijkste nieuws voor ondernemers uit Midden Nederland.

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!

Aanmelden nieuwsbrief