Home

Geld nodig voor groei en ontwikkeling?

We zijn een maatschappelijk investeerder. Oftewel, we investeren in ondernemingen die de wereld van morgen een stukje beter maken.

 • Klap de chat dicht

Wij investeren in innovatieve ondernemingen die willen groeien.

Proof of Concept fonds

Voor investeringen tussen de €50.000 en €250.000, gericht op de eerste fase van het ondernemerschap.

Lees meer Lees meer

Participatiefonds

Voor investeringen tussen de €250.000 en €5 miljoen, gericht op bedrijven in een verdere groeifase.

Lees meer Lees meer

Investor Readiness Program

Gedurende 10 weken werk je samen met andere ondernemers hard aan het optimaliseren van je eigen businessplan en word je klaargestoomd voor de volgende stap in de groei van je bedrijf.

Lees meer Lees meer

Startup Utrecht

Startup Utrecht is opgericht als platform waarin private en publieke partijen met elkaar samenwerken om het ecosysteem voor startups en scale-ups te versterken. Startup Utrecht richt zich daarbij op de belangrijkste problemen waar startups mee worden geconfronteerd: toegang tot kapitaal, het verkrijgen van hun eerste klanten, toegang tot talent en internationalisering.

Lees meer Lees meer

Hoe kom ik aan financiering voor mijn bedrijf?

Ben je een ambitieuze en innovatieve ondernemer in de regio Utrecht? Wil je met je startup, scale-up of MKB bedrijf groeien of innoveren en heb je daarvoor financiering nodig? Bekijk dan het financieringslandschap van de regio Utrecht en download onze whitepaper.

Financieringslandschap

 

Download whitepaper
 • 1

  Pitch jouw idee

  Neem ons mee in jouw groeiplannen, je product wensen en de financieringsvraag. Wij kijken vervolgens of jouw onderneming aansluit bij één van onze fondsen.

 • 2

  Werk jouw voorstel uit

  Groen licht? Tijd om jouw voorstel verder uit te werken. Tegelijk maken wij een diepere analyse van jouw product, de markt, jouw financiële cijfers en de roadmap.

 • 3

  Advies Investeringscommissie

  Voor het Participatiefonds wordt het financieringsvoorstel aan het IC voorgelegd. Voor het POC fonds is er een expertpanel dat adviseert.

 • 4

  Goedkeuring directie

  Heeft jouw onderneming de analyse helemaal doorstaan? Dan is de laatste stap goedkeuring van de Directie.

 • 5

  Krabbel zetten!

  De handtekening wordt gezet en onze eigen tombstone wordt overhandigd.

Welke stappen moet ik doorlopen?

We komen graag in gesprek met ondernemers in de regio om te horen met welke innovaties zij bezig zijn. Vaak begint een investeringstraject met een eerste kennismaking en pitch van de ondernemer. Als eerste kijken we hoe een propositie aansluit bij de kenmerken van onze fondsen, gevestigd in de regio en actief op één van de thema’s digital, health of sustainability.

Ik twijfel, ben ik wel klaar voor een financiering?

Samen met andere ondernemers ben je na het volgen ons Investor Readiness Program klaar voor de financiering die je nodig hebt.

Meer weten

Waarom investeert de ROM?

Wij investeren in de grote transitiesectoren die van belang zijn voor de economie van morgen: digital, health en sustainability. Om dit te realiseren werken wij samen met veel partners binnen en buiten de regio. Via ons netwerk zorgen we dat ook meer privaat kapitaal zijn weg vindt naar onze regio en samen zorgen we voor een grotere financiële draagkracht om de innovatieve bedrijven in de regio te financieren.

Lees meer

 

 

Bekijk onze investeringen!

Vanuit zowel het HUL Proof of Concept Fonds als uit het Participatiefonds zijn er investeringen gedaan in innovatieve startups en scale-ups uit de Utrecht Region. Bekijk via onderstaande link onze portfoliobedrijven.

Portfoliobedrijven

Team Investeren & Innoveren

Team Investeren en Innoveren helpt jouw onderneming verder te groeien! Dat doen door middel van onze fondsen, trainingsprogramma’s en evenementen. Nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op.

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Persbericht

Cleara Biotech haalt $ 2,5 miljoen aan zaadfinanciering op om de FOXO4-Therapeutics-pijplijn te bevorderen voor de behandeling van kanker en chronische ziekten

CLEARA Biotech B.V. kondigt een succesvolle startfinancieringsronde van $ 2,5 miljoen aan met Apollo Health Ventures in samenwerking met ...

Lees meer
LongreadNieuws

Nieuwsupdate #10 – Ondernemersnieuws uit de regio dat jij niet mag missen!

Daar is ie weer: een verse selectie van nieuws dat jij als ondernemer uit Midden-Nederland beslist niet mag ...

Lees meer
Nieuws

Sensoterra receives investment from the ROM

Dutch water technology company Sensoterra announces a successful funding round with Future Food Fund,and the Regional Development ...

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!