Home

Verleg je grenzen vanuit Utrecht Region!

Ben jij een ondernemer uit de regio Utrecht met internationale groeiambities? Dan zijn wij er voor jou! Bekijk onze diensten of kom direct in contact met een van onze Trade Adviseurs.

Ondersteuning in elke fase van internationaliseren

Informatie & oriëntatie

Je bent actief op de Nederlandse markt en vraagt je af hoe je kansen op buitenlandse markten liggen.

Lees meer

Sparren met een adviseur

Plan een gesprek met een van onze Trade Adviseurs die je helpt je ideeën te scherpen en je businessplan te verbeteren.

Lees meer

Doen!

Neem deel aan handelsmissies, trainingen en andere events. Vergaar kennis van de laatste inzichten in jouw vakgebied en doe nieuwe contacten in binnen -en buitenland op.

Lees meer

Informatie & oriëntatie

Verover de wereld vanuit regio Utrecht in 5 stappen


Lever je vanuit de regio Utrecht diensten of producten die bijdragen aan het groener, gezonder en slimmer maken van mens en omgeving? En overweeg je om ook in het buitenland zaken te doen? Download dan vooral deze whitepaper voor een goede start. 

Download

 

De buitenlandse markt, hoe ziet die er uit?

Welke kansen bieden bepaalde markten en waar moet je aan denken voordat je die markten betreedt? Het is erg belangrijk om je huiswerk zo goed mogelijk te doen voordat je concreet stappen gaat zetten. Dat kan door gerichte en actuele informatie te raadplegen over de markt voor bepaalde sectoren in bepaalde landen, maar ook over meer algemene marktinformatie. Veel belangrijke informatie is samengebracht en wordt actueel gehouden door onze landelijke partner, de RVO.

Wat moet ik regelen voor mijn collega’s?

Om te ontdekken wie je (buitenlandse) klant is en hoe je deze succesvol kunt bereiken kan het nuttig zijn om je, samen met andere MKB ondernemers en onder begeleiding van experts, te verdiepen in een aantal belangrijke elementen van internationaal zakendoen.

Sector-gerichte aanpak

 • Media & Gaming

  Media & Gaming

  De ROM werkt binnen het Media & Gaming-ecosysteem samen met toonaangevende partijen uit industrie, aan actiegedreven programma’s om bedrijven, kennisinstellingen en de overheden hierop samen te laten werken. Hierbij werken wij samen met bedrijven op de as van Hilversum en Utrecht

  Wij helpen bedrijven bij hun internationale ambities, op basis van hun behoeften, kansen en knelpunten: vraaggericht. Door te focussen op bepaalde markten maar ook om vanuit ecosystemen om ons als regio en netwerk te profileren.

  Zo organiseren we een missie naar de Nordic Game in Malmö en gaan we naar de Gamescon in Köln en vanaf 2024 haken we aan op de GDC in San Francisco in samenwerking met de Dutch Game Association.

  Internationale groei

  ROM Utrecht Region ondersteunt ondernemers om deze hordes te nemen en internationale groei te versnellen. In samenwerking met (inter)nationale partners bieden we een sterk instrumentarium waarmee we elke ondernemer van internationale starter tot gevorderde multinational kunnen helpen in elke fase van internationaal zakendoen:

  • Internationale strategie
  • Voorbereiding op marktbetreding
  • Outreach en lead generation
  • Business development & sales
 • Life Sciences & Health

  Life Sciences & Health

  Internationaal is er veel belangstelling voor het Nederlandse zorgsysteem en onze innovaties. Organisaties met zorgoplossingen zijn vaak al snel uitgespeeld op de kleine Nederlandse markt (1% wereldwijde uitgave) en maken wereldwijd impact door de kwaliteit van zorg te verhogen, kosten te verlagen én de gebruikerservaring en duurzaamheid te vergroten.

  Internationaal zakendoen in de Life Sciences & Health-ecosysteem (LSH) is echter uitdagend. Over de grens bieden zorgsystemen andere uitdagingen, bekostiging, standaarden & wet en-regelgeving, cultuur etc. Bovendien kan internationalisering kostbaar zijn, zeker in een vroeg stadium waarin je nog geen inkomsten ontvangt.

  Internationale groei

  ROM Utrecht Region ondersteunt ondernemers om deze hordes te nemen en internationale groei te versnellen. In samenwerking met partners bieden we een sterk instrumentarium waarmee we elke ondernemer van internationale starter tot gevorderde multinational kunnen helpen in elke fase van internationaal zakendoen:

  • Internationale strategie
  • Voorbereiding op marktbetreding
  • Outreach en lead generation
  • Business development & sales
 • Earth Valley

  Earth Valley

  Ecosysteem Earth Valley heeft de ambitie om uit te groeien tot een (inter)nationale toonaangevende kennisomgeving die kan bijdragen aan wereldwijde maatschappelijke en stedelijke uitdagingen rond verstedelijking, energietransitie en klimaatverandering. Er is een intensieve samenwerking nodig tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden om te werken aan innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen. In de regio Amersfoort-Utrecht zijn veel ingenieursbureaus, bouwconcerns, innovatieve geo-bedrijven en kennisinstellingen gevestigd die een cruciale bijdrage kunnen leveren aan de wereld van morgen.

  De grens over

  Team Internationaal helpt bedrijven bij hun internationalisering, op basis van hun behoeften, kansen en knelpunten: vraaggericht. Door te focussen op bepaalde markten maar ook om vanuit ecosystemen ons als regio en netwerk te profileren. Zo organiseren we een missie naar Noordrijn-Westfalen en gaan we naar het Smart City Expo World Congress in Barcelona.

  • Energietransitie
  • Slimme en duurzame mobiliteit
  • Gezonde leefomgeving
  • Circulaire bouw
  • Klimaatadaptatie

Team Trade

Ben je een innovatieve ondernemer en heb je plannen om je groene, gezonde, slimme product of dienst naar het buitenland te brengen? Laat ons je dan helpen! Wij zijn Team Internationaal van ROM Utrecht Region. We staan bedrijven bij van de eerste oriëntatie op internationalisering tot aan het sluiten van een ‘deal’ over de grens. We doen dat in nauwe samenwerking met een groot aantal partners in binnen- en buitenland. Benieuwd of en hoe we je kunnen helpen? Neem dan gerust contact op!

 

Doen!

We beginnen altijd met een gesprek, liefst bij het bedrijf. Om een goed beeld te krijgen van het product of de dienst en van jouw specifieke internationaliseringswens.  Soms volstaat een snelle verwijzing naar een informatiebron of een ander contact. Vaker brengen we, samen met jou, de ondernemer, het traject richting marktentree in het buitenland in kaart. We ondersteunen je vervolgens met landen- en sectorinformatie, met training en advies op het terrein van internationaal zakendoen, met het vinden van relevante partners in het buitenland en met handelsmissies. We doen dat in nauwe samenwerking met onze partners in het Trade & Innovate NL netwerk (waaronder de RVO), met het European Enterprise Network en met gespecialiseerde bureaus. Maatwerk is daarbij het devies.

Events & nieuws

Complete agenda
18 maart 2023 - 24 maart 2023

New York Water Week

Lees meer Lees meer
28 maart 2023

Earth Valley Café #2: Energietransitie & mobiliteit

Lees meer Lees meer
29 maart 2023 - 31 maart 2023

BETT London 2023

Lees meer Lees meer

Actueel

Meer artikelen
Nieuws

Prolira Announces FDA Clearance of the DeltaScan Brain State Monitor

Portfolio company Prolira BV, a high-tech company committed to enabling early and effective treatment of patients at risk ...

Lees meer
Persbericht

KNR Automotive en Mobilitum tekenen MoU voor exclusieve samenwerking in Zuid-Korea

Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Korea en Japan hebben het Koreaanse KNR Automotive en het Nederlandse Mobilitum B....

Lees meer
Column

Column: A.I. kans of bedreiging voor ondernemers?

Vandaag ging ik in “gesprek” met mijn nieuwste schrijf vrienden writeme.ai, word-spinner.com, blognlp.com, jasper.ai, ...

Lees meer

Ervaringen van andere deelnemers

"Wat een energie! Geweldig hoe met een inhoudelijk programma en enthousiaste experts in 2 dagen zo veel hebben weten neer te zetten. Op naar een mooi vervolg."

Bedrijfsdelegatie VeloBerlin 2022Deelnemer

"Organization was very good, business wise, networking with the other dutch participants was the most interesting for us."

Bedrijfsdelegatie Didacta, Cologne 2022Deelnemer

"We were happy to spend these days with the Dutch delegation among 25+ Dutch smart healthcare solutions and to connect with German healthcare providers, as well as to present our innovations and find new collaborations and partnerships."

Bedrijfsdelegatie DMEA, Berlijn 2022Deelnemer

"One of the most effective business trips I have had in years."

Bedrijfsdelegatie BETT, Londen 2022Deelnemer

"I was so happy to meet new partners, clients and friends at BETT and reconnect with old ones, after two years without big events! Well organised, stand looked great and wonderful edtech colleagues to hang out with. Looking forward to growing Revisely with all the leads we gathered!"

Bedrijfsdelegatie BETT, Londen 2022Deelnemer

Landeninformatie

Vind hieronder actuele landeninformatie, ondernemerstips, evenementen en publicaties. Deze informatie wordt aangeboden en geactualiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) en NLinBusiness.

Europe Enterprise Network

Wanneer je zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar je niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk bestaat uit 4000 adviseurs met groot bedrijvennetwerk, en zij zijn actief in meer dan 70 landen in de wereld. Het EEN netwerk is speciaal opgericht om MKB bedrijven kosteloos te ondersteunen bij het vinden van buitenlandse zakenpartners voor internationale handel en innovatie.

Ruben van der Horst, EEN adviseur voor de Utrecht Region, helpt je kosteloos vanuit ROM Utrecht met het wereldwijd vinden van deze zakenpartners en geeft ook advies over internationaliseren en innovatie, als meerwaarde voor je onderneming. Kijk ook op www.eennl.eu voor meer informatie, of neem contact op.

Ruben van der Horst

Senior advisor trade & invest in Enterprise Europe Network

ruben.vanderhorst@romutrechtregion.nl

Nieuwsberichten binnen deze sector

Meer relevante artikelen
Persbericht

KNR Automotive en Mobilitum tekenen MoU voor exclusieve samenwerking in Zuid-Korea

Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Korea en Japan hebben het Koreaanse KNR Automotive en het Nederlandse Mobilitum B....

Lees meer
Nieuws

Regio Utrecht internationaal steeds beter op de kaart

In het jaarverslag van TINL komt ROM Utrecht Region voor. De ROM zet op haar beurt een mooi ...

Lees meer
LongreadNieuws

Nieuwsupdate #13 – Ondernemersnieuws uit de regio dat jij niet mag missen!

Het ondernemersnieuws: een verse selectie van nieuws dat jij als ondernemer uit Midden-Nederland beslist niet mag missen! In ...

Lees meer
18 maart 2023 - 24 maart 2023

New York Water Week

Lees meer Lees meer
28 maart 2023

Earth Valley Café #2: Energietransitie & mobiliteit

Lees meer Lees meer
29 maart 2023 - 31 maart 2023

BETT London 2023

Lees meer Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!