Home

Verleg je grenzen vanuit Utrecht Region!

Ben jij een ondernemer uit de regio Utrecht en heb je internationale groeiambities? Dan zijn wij er voor jou! Hieronder zie je welke diensten we leveren en op welke sectoren we inzetten.

Ondersteuning bij iedere stap

1: Oriëntatie en informatie

Je wilt actief worden op een buitenlandse markt en vraagt je af waar en hoe je kansen liggen.

Lees meer

2: Sparren met onze adviseur

Ga in gesprek met één van onze adviseurs en scherp je plannen aan.

Klik hier

3: Ga erop uit!

Neem deel aan trainingen, handelsmissies en netwerkevents. Kom in contact met potentiële partners.

Kalender

Informatie & oriëntatie

Verover de wereld vanuit regio Utrecht in 5 stappen


Lever je vanuit de regio Utrecht diensten of producten die bijdragen aan het groener, gezonder en slimmer maken van mens en omgeving? En overweeg je om ook in het buitenland zaken te doen? Download dan deze whitepaper voor een vliegende start. 

Download

 

Een buitenlandse markt, hoe ziet die er uit?

Welke kansen bieden specifieke markten en waar moet je allemaal aan denken voordat je die markten betreedt? Het is erg belangrijk om je huiswerk goed te doen voordat je concreet stappen gaat zetten. Dat kan door gerichte en actuele informatie te raadplegen over de markt voor specifieke sectoren in bepaalde landen. Daarbij is algemene marktinformatie belangrijk. Veel van die informatie wordt actueel gehouden door onze landelijke partner de RVO.

Sectorgerichte aanpak

 • New Digital Society

  New Digital Society

  Innovatieve bedrijven binnen media, gaming en Edtech krijgen bij ons prioriteit. Wij investeren en verbinden in binnen- en buitenland. Wij zijn er voor gevorderde startups, ambitieuze scale-ups en het bredere midden- en kleinbedrijf uit onze regio. Wij werken vraaggericht: onze adviseurs zetten jouw kansen, ambities en uitdagingen centraal. Je kunt laagdrempelig met één van onze adviseurs in contact komen.

  Kennisdeling, netwerken en missies

  We organiseren informatiebijeenkomsten waar de do’s en don’ts van het zakendoen in het buitenland worden besproken door ervaren ondernemers en experts. Zo organiseren we aan het begin van het jaar Edtech Outlook. Een landelijke bijeenkomst in Utrecht waarin internationaal zakendoen in de Edtech markt centraal staat. Samen met Dutch Edtech en de Nederlandse Ambassade in Londen organiseren we jaarlijks een handelsmissie naar BETT UK, de meest toonaangevende Education Technology beurs ter wereld. Verder organiseren we een missie naar de Nordic Game in Malmö en gaan we naar de Gamescon in Köln. Samen met de Dutch Game Association gaan we naar San Francisco (VS) voor de GDC.

 • Life Sciences & Health

  Life Sciences & Health

  Internationaal is er veel belangstelling voor het Nederlandse zorgsysteem en onze innovaties. Organisaties met zorgoplossingen zijn vaak al snel uitgespeeld op de kleine Nederlandse markt en maken wereldwijd impact door de kwaliteit van zorg te verhogen, kosten te verlagen en de gebruikerservaring en duurzaamheid te vergroten.

  Internationaal zakendoen in de Life Sciences & Health-ecosysteem (LSH) is uitdagend. Over de grens bieden zorgsystemen andere uitdagingen, bekostiging, standaarden en natuurlijk andere wet en-regelgeving. Bovendien kan internationalisering kostbaar zijn, zeker in een vroeg stadium waarin je nog geen inkomsten ontvangt. Wij denken graag met je mee.

  Internationale groei

  ROM Utrecht Region ondersteunt ondernemers om deze hordes te nemen en internationale groei te versnellen. In samenwerking met internationale partners bieden we een sterk instrumentarium waarmee we iedere ondernemer helpen, bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een internationale strategie, voorbereiding op marktbetreding, outreach- en lead generation en business development.

 • Earth Valley

  Earth Valley

  Bedrijven die bijdragen aan een gezonde leefomgeving vormen samen de derde prioriteitsgroep van ROM Utrecht Region. Het cluster op de as Utrecht-Amersfoort noemen wij Earth Valley. Earth Valley heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationale toonaangevende kennisomgeving die kan bijdragen aan wereldwijde maatschappelijke en stedelijke uitdagingen. Er is een intensieve samenwerking nodig tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden om te werken aan innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen. Doe je mee?

  Ben je actief in één van onderstaande gebieden en heb je internationale ambities? We komen heel graag met je in contact.

  • Energietransitie
  • Slimme en duurzame mobiliteit (inclusief ‘de fiets’)
  • Gezonde leefomgeving
  • Circulaire bouw
  • Klimaatadaptatie

  Kennisdeling, netwerken en missies

  Tijdens Earth Valley Café is er aandacht voor internationale bedrijvigheid.  Ook organiseren we missies om bedrijven in contact te brengen met potentiële buitenlandse partners. Zo gaan we jaarlijks naar Noordrijn-Westfalen en naar het Smart City Expo World Congress in Barcelona. Ook brengen wij de Hollandse fiets naar Duitsland: samen met de Dutch Cycling Embassy ondersteunen wij de hele waaier aan fietsbedrijven om Duitsers op de fiets te krijgen. Binnen ROM Utrecht Region werkt ook een vertegenwoordiger van Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk kan worden ingezet om relevante Europese partners te vinden om door te kunnen groeien.

   

Team Trade

 

Ben je een innovatieve ondernemer en heb je plannen om je groene, gezonde, slimme product of dienst naar het buitenland te brengen? Of je daar zelfs te vestigen? Wij staan bedrijven bij van de eerste oriëntatie tot aan het sluiten van een internationale overeenkomst. We doen dat in nauwe samenwerking met partners in binnen- en buitenland. Benieuwd of en hoe we je kunnen helpen? Kom in contact!

Events & nieuws

Complete agenda
22 augustus 2024

Gamescom 2024

Lees meer Lees meer
4 september 2024

U-Forward Health BreakFast editie #9

Lees meer Lees meer
11 september 2024

Energiemanagement in versnelling

Lees meer Lees meer

Actueel

Meer artikelen
Nieuws

‘Level Up!’ in de Dutch Media Week 2024: vooroplopen in de mediasector

Dutch Media Week keert dit jaar terug met het thema ‘Level Up!’, wat de eerste stap markeert naar ...

Lees meer
Nieuws

Nationaal consortium van mbo-vakscholen en bedrijfsleven geeft impuls aan de toepassing van immersive technology

Lees meer
NieuwsPersbericht

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen: maatschappelijke vooruitgang door versnelling innovatie vanuit de regio’s

In 2023 hebben de negen regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) opnieuw duizenden startups, scale-ups en innovatieve mkb-ondernemingen financieel en inhoudelijk ...

Lees meer

Ervaringen van andere deelnemers

"Wat een energie! Geweldig hoe met een inhoudelijk programma en enthousiaste experts in 2 dagen zo veel hebben weten neer te zetten. Op naar een mooi vervolg."

Bedrijfsdelegatie VeloBerlin 2022Deelnemer

"Organization was very good, business wise, networking with the other dutch participants was the most interesting for us."

Bedrijfsdelegatie Didacta, Cologne 2022Deelnemer

"We were happy to spend these days with the Dutch delegation among 25+ Dutch smart healthcare solutions and to connect with German healthcare providers, as well as to present our innovations and find new collaborations and partnerships."

Bedrijfsdelegatie DMEA, Berlijn 2022Deelnemer

"One of the most effective business trips I have had in years."

Bedrijfsdelegatie BETT, Londen 2022Deelnemer

"I was so happy to meet new partners, clients and friends at BETT and reconnect with old ones, after two years without big events! Well organised, stand looked great and wonderful edtech colleagues to hang out with. Looking forward to growing Revisely with all the leads we gathered!"

Bedrijfsdelegatie BETT, Londen 2022Deelnemer

Landeninformatie

Vind hieronder actuele landeninformatie, ondernemerstips, evenementen en publicaties. Deze informatie wordt aangeboden en geactualiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) en NLinBusiness.

Europe Enterprise Network

Wanneer je zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar je niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk bestaat uit 4000 adviseurs met groot bedrijvennetwerk, en zij zijn actief in meer dan 70 landen in de wereld. Het EEN netwerk is speciaal opgericht om MKB bedrijven kosteloos te ondersteunen bij het vinden van buitenlandse zakenpartners voor internationale handel en innovatie.

Ruben van der Horst, EEN adviseur voor de Utrecht Region, helpt je kosteloos vanuit ROM Utrecht met het wereldwijd vinden van deze zakenpartners en geeft ook advies over internationaliseren en innovatie, als meerwaarde voor je onderneming. Kijk ook op www.eennl.eu voor meer informatie, of neem contact op.

Ruben van der Horst

Senior advisor trade & invest in Enterprise Europe Network

ruben.vanderhorst@romutrechtregion.nl

22 augustus 2024

Gamescom 2024

Lees meer Lees meer
4 september 2024

U-Forward Health BreakFast editie #9

Lees meer Lees meer
11 september 2024

Energiemanagement in versnelling

Lees meer Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!