Goed nieuws, het U-TECH mkb loket is open!

Persbericht - Het mkb loket is dé online plek waar ondernemers uit regio Utrecht terecht kunnen voor advies over financiering van (om)scholing naar ICT beroepen.

6 december 2021 3 minuten

Utrecht, 6 december 2021 – Want dat het belangrijk is om digitale kennis in huis te halen en te houden is wel duidelijk. Maar hoe kunnen ondernemers hun medewerkers helpen bij (om)scholing en hoe gaan ze het financieren?

Er zijn diverse subsidies en regelingen van gemeenten, provincie en overheid om de ontwikkeling van digitaal talent te bevorderen. Van financiële ondersteuning voor een opleiding tot proefplaatsing of stagevergoeding. Op de nieuwe website kunnen ondernemers zich alvast oriënteren. Er is informatie over opleidingen en functies. Denk aan een allround ICT medewerker of kennis over cyber security.

Ook geeft de website een overzicht van de regionale en landelijke subsidieregelingen die nu beschikbaar zijn. Dat zijn er nogal wat. Maar welke regeling past nu het beste bij een bedrijf en haar medewerkers? De mkb subsidieadviseur kan uitkomst bieden met advies op maat. Nog tot en met januari 2022 biedt het U-TECH mkb loket deze dienstverlening voor ondernemers uit de regio Utrecht kosteloos aan.

Het U-TECH mkb loket is een initiatief van de Utrecht Tech Community en CA-ICT, het opleidingsfonds arbeidsmarkt ICT, voor ondernemers uit regio Utrecht die werk willen maken van digitalisering.

Bekijk hier de website

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Nieuws

Earth Valley draagt bij aan grote maatschappelijke opgaven

De as Amersfoort-Utrecht groeit uit tot Earth Valley: een kennisomgeving die dankzij de opvallend sterke aanwezigheid van ingenieursbureaus, innovatieve geo-bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen een cruciale bijdrage kan leveren aan wereldwijde maatschappelijke opgaven.

Lees meer
Nieuws

Subsidie voor congestiemanagement en power balancing op Utrechtse bedrijventerreinen

Een consortium heeft subsidie ontvangen voor het uitvoeren van het project ‘Congestiemanagement en Power Balancing’ (CPB). Deze bedrijven werken aan een oplossing voor het netcongestieprobleem op bedrijventerreinen Lage Weide en De Wetering-Haarrijn in Utrecht. Door slimme digitale technieken en opslag worden opwek en gebruik van duurzame energie beter in balans gebracht. Ook kennis delen is een belangrijk onderdeel van dit pilotproject.

Lees meer
Nieuws

Utrecht winnaar van de Fully Charged CITIES award

Persbericht - Utrecht is de winnaar van de Fully Charged CITIES award 2021 voor uitblinken in de inzet van groene energie en slimme mobiliteit.

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!

Aanmelden nieuwsbrief