ROM Utrecht Region is opnieuw Great Place To Work-Certified

ROM Utrecht Region mag zich met een Trust Index van 84% opnieuw een Great Place To Work noemen. Great Place To Work® Nederland meet vertrouwen, trots en plezier in organisaties. Dit wordt gedaan met de Trust Index™, een medewerkersonderzoek. Organisaties met een score van minimaal 70% op de Trust Index, krijgen de titel Great Place To Work-Certified.

8 januari 2024 3 minuten

Jaarlijks onderzoekt de organisatie ‘Great Place To Work’ het werkgeverschap bij 10.000 organisaties wereldwijd. Zij doet dit met de Trust Index, een medewerkersonderzoek waarmee vertrouwen, trots en plezier worden gemeten. Hiermee helpt zij organisaties bij het creëren van een cultuur waarin vertrouwen centraal staat, als basis voor betere individuele prestaties, teamprestaties en bedrijfsresultaten.

In 2022 deed ROM Utrecht Region voor het eerst mee aan het onderzoek. Toen scoorde de organisatie 82 % op de Trust Index. Deze editie scoorde de organisatie 84%, een groei van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Joyce Houterman, investmentmanager bij de ROM: ”In mijn rol ervaar ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid om van een eerste kennismaking met een ondernemer uiteindelijk tot een investering te komen. Ook voor onszelf als ROM is ondernemerschap belangrijk: initiatief nemen en lef tonen door transacties te doen die maatschappelijk relevant zijn én een interessante business case hebben. Kortom, voor mij zeker een great place to work!”

Rechtvaardigheid, gastvrijheid en kameraadschap bij de ROM

Maar liefst 92% van de medewerkers benoemen de organisatie als een Great Place to Work. De ROM scoorde vooral goed op rechtvaardigheid, gastvrijheid en kameraadschap. Ongeveer 95% van de medewerkers vindt dat de manager inclusief gedrag aanmoedigt, zorg draagt dat discriminatie wordt vermeden en zich inzet zodat mogelijke oneerlijke praktijken worden aangekaart. Ook ervaart 95% van de medewerkers de werkplek vriendelijk en gastvrij waar ze plezier kunnen beleven met elkaar.

92% ervaart kameraadschap bij de ROM. De medewerkers hebben plezier op de werkplek doordat ze zich vrij voelen zich uit te kunnen drukken, een deel van de community voelen, en er een algemeen gevoel van gastvrijheid heerst.

Werken bij ROM Utrecht Region

Bij de ROM helpen we ondernemers en elkaar. We zorgen voor groei en ontwikkeling. Daarmee helpen we de regio de meest vooraanstaande regio in Nederland te worden. Samenwerken zit in ons DNA en is waar we het voor doen.

We zijn bij de ROM allemaal ondernemers, maar met de zekerheid van een vaste baan. We nemen initiatieven om ondernemers te laten groeien en verbinden mensen met elkaar. Ondernemen is ook fouten durven maken. En die ruimte krijg je hier. Je krijgt het vertrouwen om zelf stappen te maken. Iedereen op zijn eigen manier.

We verbinden, we versnellen. We faciliteren innovatie en voor groei. We investeren en we leren. De ROM ontwikkelt niet alleen de regio, maar ook de mens.

De organisatie streeft naar impact in een slimme en gezonde regio. Dit kan alleen maar door te investeren in menselijk kapitaal en het creëren van de mooiste werkplek van ondernemend talent in de regio Utrecht.

Wil jij ook werken bij de ROM? Check dan onze website.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!