Nieuwsupdate #10 - Ondernemersnieuws uit de regio dat jij niet mag missen!

Daar is ie weer: een verse selectie van nieuws dat jij als ondernemer uit Midden-Nederland beslist niet mag missen! In deze editie World AI Summit, een hackaton over het verduurzamen van de ziekenhuiszorg, de lancering van het Nederlands Platform voor Europese uitwisseling zorgdata, en meer!

12 september 2022

Win de pitch en pak het podium tijdens de World Summit AI

Op 14 september van 16.00 tot 18.00 organiseren AI Hub Midden Nederland en StartupUtrecht een AI Startup Pitch event in samenwerking met en bij UtrechtInc. Doe mee! Pitch jouw bedrijf in drie minuten aan een jury met AI-experts en verdien niet alleen een ticket voor de WSAI, maar ook een (inter)nationaal podium. 

’s Werelds grootste AI congres komt naar Utrecht

12 en 13 oktober strijkt ’s werelds grootste en meest toonaangevende AI congres, de World Summit AI, weer neer in Nederland. Naast een interessant tweedaags programma is er een NL Lounge waar jij als AI-startup uit de regio Utrecht het podium kunt pakken met je eigen Lightning talk.

Doe mee of kom kijken

Wat je daarvoor moet doen? De AI Startup Pitch winnen. Die wordt gehouden op 14 september 2022 van 16.00 tot 18.00 uur in het gebouw van UtrechtInc, aan de Padualaan 8, 3584 CH te Utrecht. Na alle pitches maakt de jury de winnaar bekend en sluiten we af met een borrel.

Wil je niet pitchen maar wel andere ondernemers ontmoeten op 14 september? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Aanmelden en info

Klik hier om je aan te melden. Wil je meer informatie? Klik dan hier voor de brochure.

Help mee om de ziekenhuiszorg te verduurzamen

Ziekenhuiszorg is geweldig voor onze gezondheid, maar ook weer niet. Want de sector is verantwoordelijk voor 7% van de CO2 uitstoot in Nederland. Bovendien schaadt de sector het milieu, door het niet circulaire gebruik van grondstoffen en de impact van medicijnen op de waterkwaliteit.

Uitdagingen

Flinke uitdagingen waar zorgprofessionals en andere stakeholders uit de zorg en aanverwante sectoren het afgelopen jaar hun tanden in hebben gezet. Hun conclusie; er is een grote drive voor verbetering en er gebeurt al ontzettend veel op het gebied van onder meer vergroening en kennisdeling en duurzaamheid. Maar liefst 260 zorgorganisaties de Green Deal Zorg 2.0 getekend; nu is het tijd om door te pakken.

Dat is om twee redenen niet eenvoudig. Ten eerste is het lastig om duurzaamheid prioriteit te blijven geven, omdat er zoveel andere urgente vraagstukken in de zorg spelen. Ten tweede wordt er te weinig multidisciplinair samengewerkt, terwijl juist dat de sleutel is tot de oplossing.

Hackaton: 5 oktober 2022

Het ‘green team’ van de Zorgambassade spant zich in om het gat tussen de intenties van de Green Deal Zorg 2.0 en daadwerkelijke verbeteringen op de werkvloer te verkleinen. Zij richt zich met name op het versnellen van multidisciplinaire samenwerking binnen de ziekenhuiszorg. Met het oog hierop organiseert het green team een hackaton.

De hackaton vindt plaats op 5 oktober van 8.30-18.00 uur bij UtrechtInc, op het Sciencepark Utrecht. Het is een multidisciplinair event met alle spelers uit het veld van de verduurzaming van de zorg.

Doel en thema’s

Doel is samen de implementatieagenda op te stellen voor de ziekenhuiszorg, van zorgprofessionals tot groene allianties, van bestuurder tot zorgverzekeraar, van industrie tot farmacie, van studenten tot afvalverwerkers. Zij gaan samen aan de slag rond de volgende thema’s.

  • Less Plastic: met de hele keten het gebruik van plastic in het ziekenhuis verminderen
  • Healthy farmacy: samen op weg naar een duurzame farmacieketen
  • Green Policy challenge: een circulaire, innovatieve en impactvolle aanpak in co-creatie
  • Creation innovation: jouw duurzaamheidsvraagstuk vertalen naar een duurzaamheidsvoorstel dat impact gaat maken in ziekenhuizen.

Samen bepalen we welke stappen nodig zijn om verspilling in de zorg tegen te gaan. Aansluitend bieden we de implementatieagenda aan, aan zorgbestuurders.

Meedoen? Meld je aan!

Wil je meedoen aan de hackaton? Stuur een mail naar greenteam@zorgambassade.nl. Eerst het hele artikel lezen? Klik hier.

Utrechtse security-startup Codean ontvangt 4 ton Europese subsidie

De Utrechtse security-startup Codean ontvangt 400.000 euro Europese subsidie uit het React-programma van de EU. Codean gaat dit geld inzetten om de toolbox door te ontwikkelen waarmee security-experts snel kwetsbaarheden kunnen opsporen.

Toolbox tegen digitale criminaliteit

Codean is twee jaar geleden opgericht door ethisch hacker Kevin Valk en serieondernemer Arthur Tolsma. Hun drijfveer: digitale criminaliteit tegengaan. De digitalisering zet steeds verder door, software wordt steeds complexer en alleen het schrijven van veilige software is onvoldoende om cybercrime te voorkomen. De toolbox wordt ingezet als ‘review environment’, een cloudgebaseerde omgeving voor het controleren en beoordelen van softwarecode.

Dit voorjaar ook al een miljoen

Dit voorjaar ontving het bedrijf al een investering van een miljoen euro van Tiin Capital en vijf particuliere investeerders. De startup heeft dit geld benut voor doorontwikkeling van hun beveiligingsproduct en uitbreiding van het team en zet nu de volgende stap.

Klik hier voor een link naar het hele artikel.

Nederlands Platform voor Europese uitwisseling zorgdata van start

Op 22 juli is H2O Nederland opgericht: hét Nederlandse platform voor uitwisseling van waardegedreven zorgdata op Europees niveau.

Wat doet H2O?

Binnen de Health Outcomes Observatory (H2O) project bouwen publieke en private partijen samen aan een infrastructuur voor zorgdata. Ze brengen klinische en patiënt-gerapporteerde data bij elkaar die via dashboards teruggebracht worden naar de patiënt en de zorgverlener.

Opschalen

H2O is gestart in vier landen: Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Op dit moment kan er al data over drie ziektebeelden worden uitgewisseld: kanker, diabetes en IBD. Het is de bedoeling om op te schalen naar veel meer aandoeningen en veel meer landen.

Het is voor het eerst dat dit op Europees niveau gebeurt. Initiatiefnemers van de Nederlandse ‘tak’ zijn Erasmus MC en farmaceut Takeda Nederland.

Meer info?

Klik hier om meer te lezen.

Top 10 beste ict-overheidsprojecten bekendgemaakt

De tien genomineerden voor de Computable Awards 2022 in de categorie Overheidsproject zijn bekend. Op 5 oktober wijst Computable wijst de winnaar aan.

Sensoterra zit erbij!

Eén van de genomineerden is Smart Lamppost Asset Marketplace, waar Sensoterra in participeert. Dat vinden we extra leuk (ja, sorry hoor), omdat ROM Utrecht daar recent in heeft geïnvesteerd.

De expertjury heeft de projecten beoordeeld op complexiteit/risico’s, toegevoegde waarde, originaliteit/innovatieve kracht en de rol van de leverancier.

Stem mee en/of kom naar de uitreiking

Op 4 juli het stemproces voor de Computable Awards 2022 van start gegaan. De winnaar wordt voor de helft bepaald door de jury én voor de andere helft door het publiek.

Volgende maand, op 5 oktober, worden alle winnaars aangewezen, tijdens een spectaculaire show in De Polar van Jaarbeurs in Utrecht.

Klik hier voor een link naar het artikel.

Events agenda

Vakbeurs World of Technology & Science (WoTS)

Wat
Beurs die een sterk en breed technologisch aanbod uit vijf werelden samenbrengt: World of Automation, World of Laboratory, World of Electronics, World of Motion & Drives en World of Industrial Processing.

Wanneer
27-30 september

Waar
Jaarbeurs Utrecht

Meer info
Klik

 

AG TechFest 2022

Wat
AG TechFest is het nieuwe zakelijke techfestival van Nederland, waar innovatie, nieuwe inzichten en creativiteit samenkomen. Een inspirerend event voor ambitieuze IT-professionals.

Wanneer
29 september

Waar
Werkspoorkathedraal Utrecht

Meer info
Klik

 

Matchingevent voor zorginnovatoren

Het doel is zorginnovatoren in contact te brengen met partijen die hen verder kunnen helpen met hun innovatie.

Wanneer
28 september 2022

Waar
Social Impact Factory, Utrecht

Meer info
Klik

 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!