Marktinnovatiedag DigiC - “Digitalisering in de Circulaire Bouweconomie’’

Kom ook naar de eerste marktinnovatiedag waarin wij het nieuwe programma DigiC lanceren. DigiC is een programma van Earth Valley waarin digitalisering in de circulaire bouweconomie centraal staat. Tijdens de marktinnovatie dag verbinden we opdrachtgevers, bouwers/ontwikkelaars, vernieuwende startups en scale-ups en overige uitdagers van de bouwsector en zetten we actuele ontwikkelingen en innovatieprojecten in de spotlights. Meld je nu aan via het formulier onderaan deze pagina!

31 oktober 2022 13:30 De Groene Afslag Aanmelden

In de middag van 31 oktober staan wij stil bij de uitdagingen van de huidige bouwopgave én de oplossingen die digitalisering biedt om circulair te bouwen. We trappen af met een welkom van Maurice Verkerk (COO Daiwa House) en Wouter van Twillert (dagvoorzitter). Gevolgd door twee keynotes van Christa de Vaan (Associate Sustainability & Digital Transformation bij Arup) en Jasper Spiegeler (Founder & CEO OMRT). Daarna verdiepen we ons, aan de hand van verschillende casussen, op de volgende drie thema’s:

  • Fabrieksmatig bouwen

Landelijk is er behoefte aan 900.000 nieuwe woningen. Deze zomer heeft Sharon Dijksma toegezegd op korte termijn 1500 flexwoningen te willen realiseren.Tijdens de sessie wordt besproken wat er nodig is om dit te realiseren. Wat moet de provincie en gemeente doen om dit te realiseren en welke aanbod is er uit de markt en hoe zorgen wij ervoor dat deze flexwoningen betaalbaar en duurzaam zijn?

Deelnemers: Sustainer, landelijke en regionale overheid, woningcoöperaties

  • Slimme bouwlogistiek

In deze sessie wordt het prototype van ‘Internet of Cargo’ getoond. Deze ICT toepassing wisselt data van logistieke ketens uit om zo een hoge mate van circulariteit en duurzaamheid te realiseren. Zie ook ‘de reis van de slimme steen’. Samen met de Bouwhub van VolkerWessels gaan we opzoek naar een afbouwstroom, toeleveranciers, vervoerders en afnemers om zo, met behulp van het prototype, de bouwlogistiek van de bouwhub te optimaliseren. Heb jij een puzzelstukje voor dit innovatieproject?

Deelnemers: Circle Line Logistics, VolkerWessels Bouwhub, Madaster, Vialis, gemeente Utrecht, digiGO & DigiC

  • Digitalisering van gebouwde omgeving en materialen

In deze sessie staat centraal hoe we gebruik kunnen maken van digitalisering van materialen en de gebouwde omgeving. Denk hierbij onder andere aan een gebiedsgericht materialenpaspoort en het uitwisselbaar en toegankelijk maken van data diensten in de regio. Hoe kunnen de partijen in Merwedegebied in Utrecht op gebiedsniveau informatie van materialen beschikbaar maken en vastleggen? Hoe maken we hiermee toekomstig hergebruik en verhandelbaarheid mogelijk? Heb jij ideeën om dit innovatieproject te versnellen?

Deelnemers: Merwedelab, digiGO, DigiC

Wat kun je verwachten?

  • Een feestelijke en inspirerende middag waarin diverse sprekers en pioniers trends, ervaringen en perspectieven delen op het thema digitalisering en circulaire bouweconomie; 
  • In gesprek gaan met de deelnemers om te verkennen waar je samen aan de slag kan gaan met innovatieprojecten binnen het innovatie-ecosysteem van de Utrecht region;
  • De mogelijkheid om in contact te komen met opkomende start-ups en scale-ups op binnen de thema’s.

Meld je aan!

We hebben plek voor 100 deelnemers, dus reserveer hier snel je plek voor het event: door je aan te melden via het formulier onderaan deze pagina. 

Datum: 31 oktober
Tijd: 13:30 (inloop) – 14:00 (start) – 18:00 (inclusief borrel)
Locatie: De Groene Afslag

Het programma ‘digitalisering in de circulaire bouweconomie’.

Samen met onze captains –  Vialis, Daiwa House, Stamhuis, DigiGo, TNO, Rabobank, Arcadis, ROM en Provincie Utrecht – heeft de Rom Utrecht Region een programma ontwikkeld waarin we een innovatie-ecosysteem aanjagen dat bijdraagt aan de grote bouwopgave van Utrecht Region. Het programma ‘digitalisering in de circulaire bouweconomie’ (DigiC) heeft als missie om Utrecht Region op de kaart te zetten en te ontwikkelen als dé digitale circulaire hotspot voor de bouw in NL. Dit doen we door het voeden van het innovatie ecosysteem op het gebied van fabrieksmatig bouwen, digitalisering van de gebouwde omgeving en slimme bouwlogistiek. Het programma is ontstaan na uitgebreid onderzoek onder meer dan 70 partijen en organisaties die betrokken zijn bij digitalisering en circulaire bouw.

DigiC is een programma binnen Earth Valley, het regionale ecosysteem wat op 11 maart jl. is gelanceerd. Binnen dit ecosysteem werken ingenieursbureaus, bouwbedrijven, (geo)data & ICT bedrijven, kennisinstellingen en opleidingen actief samen aan de realisatie van een toekomstbestendige, circulaire leefomgeving.

Volg je ons al op LinkedIn?

Aanmelden

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!