Van Peking tot Hilversum

Hilversum, 17 februari 2022- In opdracht van de NOS verzorgt mediatechnologiebedrijf NEP de presentatie posities, interviews en aanvullende beelden van de Nederlandse schaatsers tijdens de schaatswedstrijden van de Olympische Winterspelen in Peking. Voor het eerst worden deze schaatsbeelden remote gefaciliteerd vanuit Nederland.

17 februari 2022 3 minuten

Het Meercamera team van NEP volgt de Nederlandse schaatsers op de voet en tevens zijn er ENG teams op locatie aanwezig voor reportages bij diverse onderdelen van de Spelen. Daarnaast verzorgt NEP ook de registratie van ochtendprogramma Peking Live en Studio Peking, het dagelijkse avondprogramma van de NOS, vanaf de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Daarvoor wordt audiowagen de MusicOne ingezet voor de muzikale live optredens tijdens het programma en voor het mixen van de presentatie positie, interviews en het live commentaar vanuit Peking.

Techniek en regie vanuit Amsterdam en Hilversum

Uniek aan deze opdracht van de NOS is dat de benodigde techniek en regie remote vanuit Nederland ingezet wordt, door middel van het Centralized Production Platform van NEP. De camera shading wordt verzorgd vanuit Hilversum, alle technologie wordt daar ook gecentraliseerd in een van NEP’s datacenters en de regie wordt verzorgd vanuit de IOB, de mobiele PCR van NEP, in Amsterdam.

Door de inzet van deze schaalbare IP-technologie en capaciteit kan NEP de hoogste beeld- en audiokwaliteit verwerken, zelfs op duizenden kilometers afstand. Het Centralized Production platform biedt zo flexibiliteit, verdeelt resources en is uiteraard in deze tijd een uitkomst om reisbewegingen van de crew zoveel mogelijk te beperken.

Eric van Engelen, Projectmanager NEP: “Dit is voor het eerst dat opdrachtgever NOS kiest voor een remote productie van de Nederlandse schaatswedstrijden en dat maakt dit project uniek! Een aantal collega’s zijn vorige week naar Peking vertrokken om de netwerkverbindingen tussen Peking, Hilversum en Amsterdam voor te bereiden, waarbij ons LiveCenter in Hilversum als centraal verbindingscentrum dient waar alle signalen binnenkomen en gedistribueerd worden. Het is mooi om te zien hoe onze mensen en techniek op afstand zo een eenheid vormen. We zijn daarom heel trots dat we deze registratie mogen doen en verheugen ons op de resterende dagen van de Spelen!”

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Longread

Slimme Utrechtse energiesystemen voor de energietransitie

Al jaren heeft de dichtbevolkte regio Utrecht last van netcongestie. Op dagen met veel wind en zon kan ...

Lees meer
Nieuws

Europese Commissie wijst Utrecht aan als innovatie koploper

Lees meer
NieuwsPersbericht

Mystic Forge verkrijgt strategische Investering van 2 miljoen euro van ForsVC en ROM Utrecht Region

Mystic Forge, een nieuwe boetiek uitgever in de Game-industrie, is verheugd over de strategische investering van 2 miljoen euro, ...

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!