Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 bekend!

Op vrijdag 14 januari is de jury bijeengekomen om uit een totaal van 28 inzendingen de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs. De beide winnaars worden tijdens een live-uitzending op 11 februari bekendgemaakt.

18 januari 2022 3 minuten

De 20 innovaties van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20:

SPARC Bridge, MycoTEX, Wandtegels van duurzaam beton, Circulaire huisvesting, De operatiekamer als goudmijn van nieuwe grondstoffen, Inproba Veggie Kroepoek, De TEUN app, Een circulair voedselsysteem door mond & kont van compostwormen, Hidden Cabana, Inruil garantie en re-use elementenpool Modulo Milieustraten, TOMO, Insert Marktplaats, Stadshoutnetwerk Utrecht, Unieke ‘groene’ Beha met masserende werking voor vrouwen met borstoedeem na borstkanker, Groene Bouwhekken, Orbisk, Dwarsligger van bamboecomposiet, Green Side, Common Woods en MUSA intimates: Ondergoed van bananen!

Bekendmaking jury- en publieksprijs

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie zal Joris Putman vanuit de circulaire ontmoetingsruimte bij Ingenieursbureau BOOT in Veenendaal, op 11 februari, de uitzending presenteren. De Top 5-genomineerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen.

Wil jij de live-uitzending bijwonen?

Op 11 februari vanaf 16:00 kun je online volgen welke genomineerden de jury- en publieksprijs mee naar huis nemen! Ook kun je hier meer informatie vinden over alle inzendingen van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20.

Meld je aan

De jury

De jury van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter Klaske Kruk, uitgeroepen tot Circular Hero 2021. Aan haar zijde staan Rients Schuddebeurs van de Rabobank, Esther Loman, MVO coördinator bij Kuijpers en Saskia Bossink, manager Innoveren bij ROM Utrecht Region.

Over de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

De Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden samen met Provincie Utrecht, ROM Utrecht Region, Cirkelregio Utrecht, Cirkelstad, Circularities, Natuur en Milieu Utrecht. Het doel is te laten zien wat Provincie Utrecht te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2022

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (dit jaar digitale) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie.

Lees meer

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Longread

Slimme Utrechtse energiesystemen voor de energietransitie

Al jaren heeft de dichtbevolkte regio Utrecht last van netcongestie. Op dagen met veel wind en zon kan ...

Lees meer
Nieuws

Europese Commissie wijst Utrecht aan als innovatie koploper

Lees meer
Interview

De Toekomst van Stedelijk Goederentransport: Elektrische Lichtgewicht Voertuigen

Endava is een mondiaal opererende dienstverlener voor het bouwen van maatwerk softwareoplossingen, dat ook een vestiging in Utrecht ...

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!