Studio Connect | Ondernemersnieuws dat jij niet mag missen! #6

Welkom bij een nieuwe ROM Studio Connect. Vandaag zetten we het belangrijkste nieuws voor ondernemers uit Midden Nederland op een rij! Bekijk hier de video, gepresenteerd door onze eigen ROM-verslaggever Bart Winter. Liever het artikel lezen? De tekst vind je onder de video.

15 oktober 2021 4 minuten

Media.Monks

We beginnen met een felicitatie aan het Hilversumse Media.Monks! Het digitale productiebedrijf, met vestigingen over de hele wereld, heeft de Gouden Groeier Award 2021 gewonnen en is dus het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award is een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit. De prijs werd uitgereikt door oud-winnaar Jitse Groen van Takeaway.com. Bekijk via de link in de bio de complete Top 250 Groeibedrijven.

Top 250 | De winnaars zijn bekend! (nlgroeit.nl)

AM-Pharma

Het Utrechtse AM-Pharma is opzoek naar nieuw talent nadat ze een exclusieve license agreement getekend hebben, met een totale waarde van €245 milljoen, met een Japans pharma bedrijf (Kyowa Kirin) voor de ontwikkeling en commercialisering van AM-Pharma’s therapieën tegen acute nierbeschadiging.

De deal leidt tot een intensivering van het werk en expansie van de locatie te Utrecht. Meer weten? Bezoek de carrière-pagina

Interview met Marjolijn Zwetsloot, Utrecht Tech Community

Het Algemeen Dagblad publiceerde een interessant interview met Marjolijn Zwetsloot, directrice van de Utrecht Tech Community. In het interview vertelt ze onder meer over deze nieuwe stichting die als doel heeft om meer inwoners in de regio Utrecht te overtuigen voor de ICT branche te kiezen. Er zijn duizenden vacatures te vervullen in de ICT. Eén van de doelgroepen: vrouwen. Lees het interview via de link in de bio! (Duizenden vacatures te vervullen: ‘Jongeren zijn al ICT’er, zonder het zelf te weten’ | Utrecht | AD.nl)

Kom ook naar het webinar over de Funding van de ROM!

Benieuwd naar de financieringsopties van de ROM? Meld je dan gratis aan voor ons webinar op 8 november! We vertellen je over ons Proof-of-Concept fonds en Participatiefonds. Heb je vragen? De ondernemers die al gebruik hebben gemaakt van deze fondsen geven je het antwoord. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Pon Holdings wordt grootste fietsproducent ter wereld

Het Nederlandse familiebedrijf Pon Holdings, met haar oorsprong in Amersfoort, heeft een overnameakkoord gesloten met de Amerikaanse fietsproducent Dorel Sports. Pon is in Nederland vooral bekend als importeur van auto’s van de Volkswagengroep. De overname kost Pon dan 700 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Pon het bedrijf begin volgend jaar overneemt. Als alles volgens plan verloopt, wordt Dorel Sports samengevoegd met de fietstak van Pon, Pon.Bike, waar ook Gazelle en Swap fiets onder vallen. Dat wordt dan in een keer de grootste fietsproducent ter wereld. Pon ziet de overname van Dorel als gewenste doorbraak op de fietsenmarkt in de VS. Met een potentieel van miljoenen klanten. Lees hier meer over PON Holdings.

Netwerken, bijpraten, kennis en inspiratie opdoen. Kom naar Connect Live!

Donderdag 25 november 2021  vindt het jaarlijkse Connect Live plaats. Een regionaal ondernemersfestival in Stadion Galgenwaard met een programma vol inspiratie, creatie, samenwerken en ontmoeten. Heb jij je al aangemeld? Check hier het programma

Dit was het ondernemersnieuws voor deze week! Tot de volgende studio connect!

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!