ROM Utrecht Region uitgeroepen tot Great Place To Work

Met een trust index score van 82% is ROM Utrecht Region gekwalificeerd tot ‘Great Place To Work’. Deze score komt voort uit het medewerkersonderzoek dat is uitgevoerd door deze certificerende organisatie. ROM laat daarmee zien hoe zij presteert op de lat van goed werkgeverschap.

10 januari 2023 2 minuten

De organisatie streeft naar impact in een slimme en gezonde regio. Dit kan alleen maar door te investeren in menselijk kapitaal en het creëren van de mooiste werkplek van ondernemend talent in de regio Utrecht.

Jaarlijks onderzoekt de organisatie ‘Great Place To Work’ het werkgeverschap bij 10.000 organisaties wereldwijd. Zij doet dit met de Trust Index, een medewerkersonderzoek waarmee vertrouwen, trots en plezier worden gemeten. Hiermee helpt zij organisaties bij het creëren van een cultuur waarin vertrouwen centraal staat, als basis voor betere individuele prestaties, teamprestaties en bedrijfsresultaten. In 2022 deed ROM Utrecht Region mee aan het onderzoek. Met een respons van 98% en Trust Index van 82% (minimum is 70%) mag de ROM zich scharen onder de gecertificeerde bedrijven van ‘Great Place To Work’.

Gecertificeerde basis voor slimme en gezonde werkomgeving

De uitkomsten van het medewerkersonderzoek geven ROM Utrecht Region inzicht in hoe haar medewerkers over het werken bij dit bedrijf denken:

  • 100% van de respondenten vindt ROM een leuke plek om te werken.
  • 98% van de respondenten vindt het management gemakkelijk benaderbaar en prettig in de omgang.
  • 100% van de respondenten vindt dat ze eerlijk worden behandeld, ongeacht etnische herkomst, geloofsovertuiging en/of seksuele geaardheid.

Deze uitkomsten ondersteunen het doel van ROM Utrecht Region voor het ontwikkelen van een sterke organisatiecultuur met bevlogen medewerkers en daarmee betere bedrijfsresultaten te boeken. Samen met de medewerkers wil ROM zo ‘één van de mooiste werkplekken van ondernemend talent in de regio Utrecht’ creëren.

Directeur Arjan van den Born van ROM Utrecht Region is trots op de certificering: “ROM Utrecht Region bestaat uit ruim 50 bevlogen professionals die werken aan betekenisvolle thema’s als duurzaamheid en gezondheid. Stuk voor stuk mensen die lef tonen in hun werk en in kansen denken en zich mogen ontwikkelen. Vertrouwen, positiviteit en plezier staan centraal. We willen echt impact hebben voor onze klanten en de samenleving, samen, op ondernemende en innovatieve wijze, net zoals onze klanten doen. Want gelukkige medewerkers leiden tot tevreden klanten en vice versa.”

Business Developer Health Hanna Groen: “Sinds 1 maart 2022 werk ik bij de ROM Utrecht Region. De prettige werksfeer zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier aan het werk ga. De basisbenadering is vertrouwen en positiviteit, zowel vanuit het MT als onder elkaar, waardoor feedback en zelfontwikkeling worden gestimuleerd. Kortom, voor mij zeker een great place to work!”

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!