ROM Utrecht Region, Ponooc en BOM investeren EUR 2,5 mln in mobiliteitsplatform Tranzer

Tranzer heeft een ticketing- en betaalplatform ontwikkeld dat reizigers in staat stelt vanuit hun favoriete app tickets te kopen voor het openbaar vervoer in Nederland én Europa. De financiering die Tranzer op heeft gehaald, zal gebruikt worden om het platform verder te automatiseren en de omzet van het bedrijf verder te laten groeien.

2 februari 2023 3 minuten

Het unieke aan het platform dat Tranzer heeft ontwikkeld, is dat je in één keer betaalt voor je OV-reis van A naar B, voor alle vormen van vervoer die je onderweg gebruikt.

Sanneke Mulderink van Tranzer: “Wij geloven erin dat plannen, boeken en betalen voor het OV wereldwijd steeds meer geïntegreerd zal worden in een totale reis. Denk hierbij aan het boeken van een hotel of vliegticket waarbij ook de trein of bus naar de eind bestemming direct wordt geboekt. Je hoeft hiervoor dan geen aparte app meer te installeren maar je krijgt het aanbod direct vanuit je favoriete app. Maar wij verwachten ook dat grote wereldwijde planners openbaar vervoer tickets zullen gaan aanbieden in de nabije toekomst. Het is voor zogeheten super apps mogelijk om met Tranzer te integreren via een API of via een portal.”  

Grootste van Europa

In de reisplanner OV9292 zijn sinds 2020 tickets van Tranzer beschikbaar voor trein, bus, tram en metro in Nederland. Hierdoor kunnen reizigers naast het plannen van de reis direct tickets kopen en betalen in dezelfde app. Hiermee is de Amersfoortse onderneming Tranzer inmiddels al de grootste aanbieder van openbaar vervoer-tickets in Europa.

Jeffrey Williams van ROM Utrecht Region: “Ondanks nieuwe infrastructuur wordt voorspeld dat files in en rond stedelijke gebieden zullen toenemen. Mobility-as-a-Service biedt hiervoor een oplossing door het gebruik van het openbaar vervoer voor reizigers te vereenvoudigen. Met haar geavanceerde platform en, deskundige managementteam is het in Amersfoort gevestigde Tranzer goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren. Wij steunen het bedrijf graag in dit traject.”

De innovatie van Tranzer maakt het makkelijker om je OV-reis te regelen en te betalen vanuit jouw favoriete app. Grote vervoerders in binnen- en buitenland zoals NS, Connexxion, GVB, SNCF en Thalys bieden hun tickets via Tranzer inmiddels al aan. En grote partijen zoals OV9292, KLM en Freenow nemen de diensten van Tranzer al af. Hoogstwaarschijnlijk heb je dus de software van Tranzer al eens gebruikt!

Over Tranzer

Tranzer is een Nederlandse scale-up die in 2016 werd opgericht door Paul Rooijmans en Sanneke Mulderink. Tranzer maakt het mogelijk dat vanuit elke app tickets voor openbaar vervoer wereldwijd direct gekocht kunnen worden. Na aankoop verschijnt het ticket in de telefoon en kan direct gereisd worden. Tranzer is nu actief in Nederland, België, Frankrijk en Italië en biedt alle internationale treinen in Europa aan. Voor meer achtergrond zie ook de website van Tranzer.

Deze financiering zal gebruikt worden om het platform verder te automatiseren en de omzet van het bedrijf verder te laten groeien. Vandaag werd er op de investering geproost en de samenwerking officieel beklonken, met de uitreiking van een symbolisch ROM-boompje door wethouder Willem-Jan Stegeman van Amersfoort, “In Amersfoort is enorm veel innovatiekracht aanwezig. Deze internationaal opererende onderneming is daar een mooi voorbeeld van. Tranzer past met het werken aan slimme, digitale oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken perfect binnen het Earth-Valley-profiel van onze regio. Ik ben dan ook erg blij met de investering van de ROM Utrecht Region in Tranzer, want deze bijdrage uit het Participatiefonds versterkt het bedrijf, onze stad en de regio.”

Uitreiking-Tranzer-Mobiliteit-investering-participatiefonds

 

 

EFROROM Utrecht Region is een maatschappelijke investeerder die toegang tot kapitaal vergroot voor innovatieve bedrijven in de regio. De ROM investeert in de grote transitiesectoren die van belang zijn voor de economie van morgen: digital, health en sustainability. Om de financieringen voor deze bedrijven te realiseren, werkt de ROM samen met vele partners binnen en buiten de regio. De ROM heeft twee fondsen: het Healthy Urban Living Proof Of Concept (HUL POC) Fonds en het Participatiefonds. Het Participatiefonds is mede mogelijk gemaakt door co-financiering van de Provincie Utrecht, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!