Remy Gieling lanceert ai.nl over kunstmatige intelligentie

Persbericht - Journalist Remy Gieling (32) lanceert vandaag ai.nl - hét kennisplatform over de ontwikkelingen en innovaties rondom kunstmatige intelligentie.

18 oktober 2021 4 minuten

Utrecht – 13 oktober 2021 “Elke organisatie moet leren werken met data en slimme algoritmes. Op ai.nl delen we de kennis en inzichten van experts, wetenschappers en ondernemers op een laagdrempelige manier, zodat iedereen kan profiteren van de kansen die kunstmatige intelligentie te bieden heeft.”

Ai.nl heeft als doel om Nederlandse bedrijven en experts die innoveren met AI een podium te bieden via dagelijkse artikelen, podcasts, video’s, webinars en evenementen. Daarnaast vind je op het platform relevante evenementen, vacatures en opleidingen. Het eerste event van ai.nl zal eind januari 2022 plaatsvinden. “Onze missie is dat iedere organisatie in 2030 AI toepast.”, aldus Gieling.

“Onderzoek van PwC voorspelt dat kunstmatige intelligentie de komende jaren voor 15,3 biljoen dollar aan wereldwijde marktwaarde zal creëren. De meeste waarde zal volgens de vooruitzichten niet zitten in Europa, maar in de VS en China. Wil Nederland en Europa morgen een wezenlijke rol spelen in de economie van morgen, zullen bedrijven, organisaties en overheden vandaag de dag moeten investeren in het werken met data en algoritmes.”

De opstart van ai.nl is mogelijk gemaakt door Endeit Capital en MT/Sprout. Hubert Deitmers, oprichter van Endeit Capital zegt hierover: “Wij geloven dat AI in combinatie met machine learning, deep learning en quantum computing de komende 5 tot 10 jaar tot een perfect storm gaat leiden die zijn weerga niet kent. Het steunen van dit geweldige initiatief was voor ons dan ook een no-brainer.”

De informatie op ai.nl wordt aangeboden in zowel het Engels als Nederlands. De reden hiervoor is dat veel talent in de wereld van data en machine learning van buiten de landsgrenzen komt. Tegelijkertijd moet de inhoud toegankelijk en leesbaar zijn voor niet-techneuten – waarvoor een vertaling wordt aangeboden.

De redactievoering van ai.nl wordt gedaan in samenwerking met het journalistieke team van Silicon Canals. De komende maanden wordt deze versterkt met nieuw schrijf- en creatietalent. Inhoudelijk zoekt het platform de samenwerking met belangrijke spelers in het Nederlandse AI-landschap, waaronder de Nederlandse AI-Coalitie (NLAIC).

Tot slot wordt er gewerkt aan een nieuw investeringsfonds, AI Ventures, om de groei van veelbelovende AI startups middels kapitaal en netwerk te versnellen.

Ai.nl is een initiatief van businessjournalist Remy Gieling. Hij schreef eerder het boek Ontdek de groeikansen van AI, dat werd genomineerd voor de longlist van de Managementboek van het Jaar-verkiezing. Voor dit boek sprak hij met veertig experts, ondernemers en wetenschappers over de kansen en uitdagingen van het toepassen van AI binnen organisaties. Gieling was tot april dit jaar hoofdredacteur van zakenplatform MT/Sprout en is naast ai.nl presentator en spreker op zakelijke evenementen en congressen.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met Remy Gieling via remy@ai.nl of 06 418 710 34.

Ga naar ai.nl

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!