Regio Utrecht lanceert CIRCO Hub Midden-Nederland

Vanaf februari 2022 is CIRCO Hub Midden-Nederland officieel van start. Daarmee zijn zij de zesde Nederlandse CIRCO Hub. De Hub fungeert als springplank voor een circulaire transitie in de regio Midden-Nederland.

In samenwerking met de Rabobank Midden-Nederland, gemeente Amersfoort, gemeente Utrecht, ROM Utrecht Region, de provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht is de CIRCO Hub Midden-Nederland.

Mede-initiatiefnemer Tim Bulters: “Met deze regionale CIRCO Hub geeft ook Midden-Nederland op een mooie manier een regionale invulling aan het werk van CIRCO NL. In de regio Utrecht is veel ondernemerschap, we zijn niet voor niets de meest concurrerende regio van Europa. Nu is het zaak dat er meer circulair gewerkt gaat worden. De CIRCO Hub gaat er voor zorgen dat we de ontwerpers van bedrijven op een circulaire manier leren werken.”

Dat kan natuurlijk niet alleen. Voor een circulair productontwerp is de gehele keten nodig, van ontwerp, naar productie en assemblage tot de retailer en de klant. De gecertificeerde CIRCO-trainers zijn getraind in de ketenbenadering van productieprocessen en het vinden van circulaire kansen daarin.

Meer weten? Hier vind je altijd de laatste informatie over de Hub en de tracks die zij organiseert.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!