Kruip uit je hoofd en kom in beweging!

Het lukt je maar niet om je plan op papier te krijgen, je weet niet hoe je jouw product het beste in de markt kunt zetten of je administratieve taken stapelen zich maar op. Kortom, je komt maar niet vooruit. Hoe komt het nu dat de een één ogenschijnlijk moeiteloos blijft groeien, terwijl de ander geen stap verder komt?

16 juni 2021 5 minuten

De oorzaak ligt vaak in menselijke gewoontes en gedrag, daarom hebben John en Bob van De Wisselzone een methode ontwikkeld die jou als ondernemer in de juiste beweging zet.

Waarom is persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk?

Voordat je aan een oplossing gaat werken, moet je weten waar het probleem ligt. Grote kans dat je anders binnen no-time weer terug bij af bent. Door er van bewust te worden hoe jij in bepaalde situaties handelt en of je met dit gedrag je gewensite situatie behaalt, kun je al snel inzicht krijgen in wat je kunt verbeteren. Door je eigen persoonlijke ontwikkeling serieus te nemen, kun je aan deze punten werken, raak je daardoor in een goede flow en zul je al snel merken dat bovenstaande problemen minder vaak voor zullen komen.

“De uitdaging (en oorzaak!) van het probleem ligt vaak niet in wat er aan de oppervlakte zichtbaar is. Maar juist wel in menselijke gewoontes en menselijk gedrag. De kunst is, over de breedte van de organisatie, deze te beïnvloeden en veranderen.” De Wisselzone

John en Bob van De Wisselzone zijn gefascineerd geraakt door het ondernemerschap. Als financieringsspecialist en gedragstrainer heeft Bob in de afgelopen 15 jaar al veel ondernemersverhalen voorbij zien komen en ook John heeft met zijn bedrijf strategische achtergrond veel ervaring in het onderscheidend en optimaal laten opereren van bedrijven. Zij hebben hun krachten gebundeld en een persoonlijk ontwikkeltraject bedacht, speciaal voor ondernemers.

 • 1

  Identiteit

  Waar droom jij van als ondernemer? Wil je een vestiging in het buitenland neerzetten, een nieuwe strategie implementeren of je medewerkers meenemen in jouw plannen? In deze fase sta je stil bij jouw drijfveren en stel je concrete doelen voor de komende periode.

 • 2

  Zwemmen

  We duiken het diepe in. Tegen welke barrières loop je op in het realiseren van je dromen? Bob en John dagen je uit nieuw gedrag te toetsen in de praktijk. Dus buiten je comfort zone! Je leert zo hoe anderen op jou reageren. Je loopt ongetwijfeld tegen nieuwe situaties aan, en dat vergt doorzettingsvermogen en daadkracht.

 • 3

  Fietsen

  Je hebt nu nieuw gedrag in de theorie bedacht en getoetst in de praktijk, maar hoe nu verder? Blijf doorgaan en verhoog je snelheid! Neem anderen (stakeholders en collega’s) mee in jouw droombeeld waardoor zij jouw nieuwe gedragingen ook beter kunnen begrijpen. Dit is een essentiële stap omdat je anders als individu blijft opereren.

 • 4

  Hardlopen

  In deze fase wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Wat heb jij nodig voor een duurzaam businessmodel voor jouw onderneming en een leven dat in balans is? Het najagen van jouw droom verandert wellicht de koers van de organisatie, maar kan ook gevolgen hebben voor jou privé. Door je hiervan bewust te zijn, werk je gerichter naar een situatie toe waar jij je goed bij voelt.

 • 5

  Podium

  De vervolgstappen voor jouw toekomst heb je nu helder in beeld. Sta stil bij de ontwikkeling die je doorgemaakt hebt. Je weet wat je verbeterpunten zijn en blijft werken aan jezelf. Rust, focus en de juiste richting voor jou zijn nu binnen handbereik. Vier de vooruitgang ook met je collega’s, zo ontstaat er een hechter team, behaal je betere resultaten en heb je meer plezier in je werk.

Hoe ziet het ontwikkeltraject eruit?

Het lukt je maar niet om je plan op papier te krijgen, je weet niet hoe je jouw product het beste in de markt kunt zetten of je administratieve taken stapelen zich maar op. Kortom, je komt maar niet vooruit. Hoe komt het nu dat de één ogenschijnlijk moeiteloos blijft groeien, terwijl de ander geen stap verder komt?

Ieder ontwikkeltraject wordt op maat ingericht en is daarmee volledig afgestemd op jouw ondernemerschap en praktijksituatie. Voor veel ondernemers is het doorlopen van dit ontwikkeltraject een ‘life changing experience’.