KNR Automotive en Mobilitum tekenen MoU voor exclusieve samenwerking in Zuid-Korea

Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Korea en Japan hebben het Koreaanse KNR Automotive en het Nederlandse Mobilitum B.V. een Memorandum of Understanding ondertekend. Met de ondertekening van het MoU onderstrepen beide bedrijven hun intentie om een exclusieve samenwerking aan te gaan voor de verdere ontwikkeling en marketing van Stint Cargo voertuigen in Zuid-Korea. Seoul is de vierde grootste metropoolregio ter wereld en is daarom de perfecte stad om de elektrische Stints te laten rijden.

14 maart 2023 2 minuten

BILTHOVEN, 14 maart 2023 – De ondertekening vond plaats tijdens de Nederlandse handelsmissie Energietransitie in Seoel en werd bijgewoond door onder andere de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher. Het MoU werd ondertekend door Sang Jin Ahn, CEO van KNR Automotive en Edwin Renzen, directeur van Mobilitum.

De overeenkomst tussen KNR Automotive en Mobilitum illustreert de uitstekende handelsrelatie tussen Nederland en Zuid-Korea, die de automotive industrie in beide landen ten goede komt. “We kijken enorm uit naar de samenwerking met KNR Automotive en de stappen in de automotive transitie die we de komende jaren samen kunnen zetten .”, aldus Edwin Renzen.

Lichte elektrische voertuigen

Het Bilthovense Mobilitum ontwerpt en ontwikkelt lichte elektrische voertuigen (LEV’s) specifiek voor het vervoer van goederen over korte afstanden, bijvoorbeeld in autovrije centra of milieuzones van een grote stad. Lichte elektrische voertuigen, zoals de Stint Cargo, zijn de oplossing voor logistieke stromen in dichtbevolkte gebieden. Ze zijn compact, emissievrij en zuiniger in Last Mile Delivery dan reguliere bestelwagens. Door diensten aan te bieden zoals leasing, volledige service & onderhoud, chauffeurstraining en verzekering, implementeert Mobilitum het complete LEV-pakket in het bedrijfsproces van haar klanten.

Over KNR Automotive

KNR Automotive is een werktuigbouwkundig en industrieel ingenieursbureau gespecialiseerd in de productie van testsystemen, testdiensten en robotica. KNR is actief op het gebied van automotive, civiele techniek, transport (spoorwegen en schepen), energie (wind- en kernenergie) en materialen, en is hierdoor de perfecte partner voor Mobilitum.

 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!