Kairos, de radicaal duurzame zitbank, winnaars Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

Met de innovatie de radicaal duurzame zitbank won Kairos vandaag de juryprijs voor dé Utrechtse Circulaire Innovatie van 2023. De publieksprijs van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 ging naar Zo schoon, ZO een schone omgeving zonder het milieu om zeep te helpen

15 februari 2023 2 minuten

De jury beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.

Winnaar Juryprijs

Kairos, De radicaal duurzame zitbank: Thijs van Bemmel: “Een waanzinnige stimulans voor de integrale manier waarop wij ondernemen en ons product ontwerpen. Door deze prijs ons lopende innovatie traject enorm versnellen”

Winnaar publieksprijs

Zo schoon, ZO een schone omgeving zonder het milieu om zeep te helpen: Bert Groen: “Hier doen wij het voor! We zijn heel trots dat wij gewaardeerd worden door het publiek, en zijn blij met de publieksprijs”

Over de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

De finale vond op 10 februari plaats bij Rock City Brewing tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie. De volledige top kwam aan bod in korte fotocompilaties die de genomineerden zelf hadden ingestuurd. De vijf beste inzendingen kregen de ruimte om hun innovaties te pitchen, waarna de jury vragen kon stellen. Op basis daarvan is de uiteindelijke winnaar gekozen. Tijdens de uitzending kreeg het publiek en de kijkers thuis de kans om te stemmen en zo te beslissen over de publieksprijs. Circulair ondernemen is de toekomst. De continuïteit van onze maakindustrie, bouw, landbouw en vele andere sectoren staat met het realiseren van circulaire innovaties.

In Utrecht werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Utrechtse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren organiseert de provincie Utrecht, VNO-NCW Midden, Gemeente Amersfoort, UTRECHT10 en de Rabobank de Utrechtse Circulaire Innovatie Top. Alle ingestuurde innovaties zijn terug te vinden op de website van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20.

Jury

Naast Willem-Jan Stegeman, bestond de jury uit Hilde de Groot, Wethouder van de gemeente Bunnik en tevens thematrekker circulair in de U10, Esther Loman, MVO- coördinator bij technisch dienstverlener Kuijpers. Kuijpers werkt onder andere aan een eigen methodiek voor de installatietechniek om de mate van circulariteit vast te leggen, Rients Schuddebeurs, Sinds 1986 werkzaam bij Rabobank. Hij is pleitbezorger voor de coöperaties als ondernemingsvorm en circulaire economie als integrale beweging de wereld een beetje beter te maken, Christiaan Kraaijenhagen, Strategist & Circular Entrepreneur bij Innoboost.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!