Gezocht: vraagstukken Design for Health

Hoe kan je met technologie het werk van een verpleegkundige vereenvoudigen? Hoe kan een doof-blinde client ‘het weer’ ervaren? Hoe kan je een patiënt meer mobiliseren voor zijn herstel? Het zijn vragen waar de studenten van Hogeschool Utrecht aan werken binnen het programma Design for Health.

26 oktober 2023 2 minuten

Design for Health brengt technische disciplines en zorgdisciplines bij elkaar om samen te werken aan technologische innovaties voor de ziekenhuizen, zorginstellingen en bedrijven. En onze studenten zijn altijd op zoek naar uitdagende vraagstukken!

Wat is er allemaal mogelijk? Hier enkele voorbeelden

  • We hebben zorgstudenten die kennis kunnen ophalen, door onderzoek.
  • We hebben ICT-studenten die een half jaar lang software kunnen ontwikkelen (voorbeeld via link).
  • We hebben engineering-studenten, werktuigbouwkunde, elektrontechniek en technische bedrijfskunde, die producten kunnen ontwikkelen.
  • Ook zijn er nog communicatie- en multimediadesign studenten; creatieve studenten die in projecten van 10 weken iets kunnen ontwerpen.
  • En er zijn ook nog interdisciplinaire projecten, waarin in zorg- en techniekstudenten hun kennis en kunde bundelen.

In de meeste gevallen werken studenten in een groepje aan een vraagstuk en starten in september of februari. De vraagstukken en opdrachten worden vaak al ruim van tevoren verzameld: in mei voor september, en in november voor februari.

Heb jij een uitdagend vraagstuk neem dan contact op met Thijs van Houwelingen (Verpleegkundige Studies) en Danielle Vossebeld (Design & Engineering) om de mogelijkheden te bespreken: design4health@hu.nl

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!