Endava identificeert een kans in de groeiende EdTech-markt

Endava is een mondiaal opererende dienstverlener voor het bouwen van maatwerk softwareoplossingen, dat ook een vestiging in Utrecht heeft. Olav Pannenborg en Hubert Simonis van Endava lichten toe op een terras in Londen tijdens een wereldwijde beurs over educatieve technologie. “We werken wereldwijd vanuit 28 landen, verspreid over zes continenten, om onze klanten de beste technische oplossingen en ondersteuning te bieden. Heb je een goed EdTech-idee? Wij werken het voor je uit, en het IP is helemaal van jou.”

25 maart 2024 3 minuten

Endava heeft wereldwijd ongeveer 12.000 medewerkers en beschikt over een geweldig kantoor in Utrecht, vlak bij het Centraal Station. Daar werken we met een team van vijftien personen, terwijl we in Nederland rond de 400 software engineers hebben die met name vanuit centraal Europa actief zijn voor onze klanten. Simonis: “We draaien gave projecten voor verschillende, grote en kleine bedrijven en zijn als werkgever erg mensgericht.” Endava heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en voelt nu de noodzaak zich te specialiseren. Pannenborg (foto): “We bouwen aan een nieuwe marktpijler: Talent and Knowledge.” Simonis: “Met één been in de HR en het andere in de EdTech.”

EdTech-cluster in Utrecht

Utrecht is voor Endava een logische keuze. Pannenborg: “De ligging is natuurlijk uitstekend en de stad heeft een fijne vibe. De beschikbaarheid van talent is voor ons ook belangrijk.” Simonis (foto): “Het regionale EdTech-cluster is voor ons een mooie bijkomstigheid.” Pannenborg bekijkt alles vanuit een ecologisch perspectief: “De hele wereld is één groot ecosysteem: je wilt samenwerken met verschillende partners. Het opbouwen van een netwerk is daarin van cruciaal belang. ROM Utrecht Region speelt daarbij volgens mij een nuttige faciliterende rol: jullie informeren en verbinden, jullie kennen de regio goed en weten wat er in de regio gebeurt, bijvoorbeeld op het gebied van EdTech. De expertise en kennis die jullie inbrengen is daarbij heel belangrijk. We zijn momenteel op een missie in Londen met ‘de ROM’, we zijn heel enthousiast over de cross-overs die hier worden gelegd. Soms ook met partners die we van tevoren niet hadden verwacht.”

EdTech en Educatie als fantastische groeimarkt

De EdTech-markt is voor Endava interessant. Simonis: “We zijn op zoek naar schaalbare EdTech-bedrijven en universiteiten die teams nodig hebben met software engineers. Het is leuk om met startups samen te werken om ideeën te genereren, maar onze droomklanten zijn wat groter. Maar we gaan met iedereen in gesprek: je moet openstaan voor nieuwe ideeën, want je weet niet waar de inspiratie vandaan komt.” Pannenborg: “We zien ook veel potentie in de onderwijsmarkt. Dat is een enorme markt.” Pannenborg is het meest trots op de wat grotere EdTech-klanten waar al een mooie band mee is ontstaan. “Grote onderwijspartners in binnen- en buitenland schieten me nu als eerste te binnen. Wat fijn is, is dat we als grote partner al jaren meelopen. Dan kun je ook trots zijn op hún groei.

 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!