Enterprise Europe Network vierde z’n 15-jarig bestaan met een terugblik op wat we hebben bereikt

Sinds 2008 helpen adviseurs aangesloten bij het Enterprise Europe Network (EEN) ondernemingen innoveren en groeien op internationaal niveau. Met meer dan 450 netwerkpartnerorganisaties is EEN in 15 jaar uitgegroeid tot ’s werelds grootste bedrijfsondersteunende netwerk. ROM Utrecht Region is onderdeel van het netwerk om bedrijven in de regio te ondersteunen in hun internationale ambities.

19 februari 2024 3 minuten

Ondersteuning op internationale schaal

Door het bieden van een combinatie van leerkansen, op maat gemaakt advies en ondersteuning om de beste partnerschappen te vinden krijgen MKB-bedrijven de ondersteuning die ze wensen van EEN. Het netwerk biedt ondersteuning in een breed scala van sectoren: van landbouw tot kunstmatige intelligentie, textiel tot ruimtevaart, maritiem tot creatieve industrieën. Het Netwerk heeft de unieke combinatie van lokale kennis en wereldwijd bereik. Dit heeft ertoe geleid dat duizenden bedrijven toegang hebben gekregen tot internationale markten en hun bedrijven verder en sneller hebben laten groeien.

In 2022 sloot ROM Utrecht Region zich aan bij het netwerk om ondernemers in de regio te ondersteunen in hun internationale ambities. Sindsdien zet EEN-adviseur van ROM Utrecht Region, Ruben van den Horst, zijn kennis, ervaring en Europese netwerk in de sectoren Sustainable Energy en Life Science & Health volop in. Zo zoekt Ruben samenwerkingspartners (op handel of technologie) in het buitenland voor bedrijven uit de provincie Utrecht via matchmaking profielen of evenementen op buitenlandse beurzen. Daarnaast geeft hij aan de regionale bedrijven support op gebied van (product)innovatie.

In de afgelopen 2 jaar zijn nagenoeg alle regionale ontwikkelingsmaatschappijen vertegenwoordigd in het EEN consortium in Nederland. Andere organisaties die het consortium versterken zijn de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Hanzehogeschool, Business Development Friesland, New Energy Coalition en de Water Alliance.

15 jaar groei

De ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar biedt een mooie gelegenheid om terug te kijken op wat we samen hebben bereikt:

  • 4,2 miljoen+ MKB-bedrijven ondersteund om te groeien en te innoveren
  • 500+ netwerkpartners staan klaar om uw bedrijf te ondersteunen
  • 92% van de klanten is tevreden met de EEN dienstverlening
  • Expertise op alle gebieden van bedrijfsondersteuning, van digitalisering en innovatie tot internationalisering en duurzaamheid.

EEN-adviseurs uit heel Europa bouwen voort op wat er de afgelopen 15 jaar is bereikt. Ze kijken ernaar uit om ondernemers te blijven helpen met internationale zakenpartners vinden, innoveren, en adviseren over EU wet- en regelgeving, duurzaamheid en digitalisering. Je lokale EEN-adviseur staat altijd open voor een kennismaking. Dus wil je ook gebruiken maken van EEN, neem dan vooral contact op met Ruben (ruben.vanderHorst@romutrechtregion.nl).