DigiC presenteert Vision Paper over Digitalisering in de circulaire bouw

Donderdag 22 juni presenteerde Cecile Kluitmans (Directeur Arcadis Nederland) het Vision Paper van DigiC aan demissionair gedeputeerde Rob van Muilekom (Provincie Utrecht) tijdens de Marktinnovatiedag op het Earth Valley plein op de Geobuzz. In het Vision Paper komen de actuele uitdagingen in de digitalisering van de circulaire bouw aan bod; wijzen we op basis van deze kennis aan op welke doorbraakissues samenwerking en community building belangrijk is; en initiëren we concrete toekomstige innovatieprojecten met huidige en toekomstige DigiC partners.

28 juni 2023 3 minuten

De regio Utrecht brengt haar kennis, bedrijvigheid en uitdagingen op het terrein van duurzaamheid, mobiliteit, geo-informatie en de gebouwde omgeving bij elkaar onder de noemer Earth Valley. Het Earth Valley programma DigiC (digitalisering in de circulaire bouweconomie) heeft als missie om Utrecht Region op de kaart te zetten en te ontwikkelen als dé digitale circulaire hotspot voor de bouw in NL. Dit doen we door het voeden van het innovatie ecosysteem op het gebied van fabrieksmatig bouwen, digitalisering van de gebouwde omgeving en slimme bouwlogistiek. DigiC slaat de brug tussen Geo en Building Information Modelling (BIM) en biedt vernieuwende oplossingen in de woningbouw.

Projectmanager van DigiC, Jaimy Nijnens: “Met het Vision Paper delen we kennis over de actuele uitdagingen in de digitalisering van de circulaire bouw, wijzen we op basis van deze kennis aan op welke doorbraakissues samenwerking en community building belangrijk is, en initiëren we concrete toekomstige innovatieprojecten met huidige en toekomstige DigiC partners, op basis van de doorbraakissues die we hebben gedefinieerd in het paper. We doen een oproep aan de Rijksoverheid: pak de regie en kom met een overkoepelende Circulaire Economie (CE) datastrategie met werkbare oplossingen.”

Gedeputeerde Rob van Muilekom: “De oproep richting de Rijksoverheid onderschrijven wij en vanuit de Provincie Utrecht zullen we DigiC ondersteunen om ervoor te zorgen dat de ontmoeting en overhandiging met Hugo de Jonge zal plaatsvinden en we deze aanbeveling onder de aandacht kunnen brengen.”

De QR code van het Vision Paper is afgedrukt op een uniek huisje gemaakt van olifantsgras (door VanHier), zodat het een digitaal overhandigbaar voorwerp is geworden. Naast dat het Vision Paper zijn weg gaat vinden naar Hugo de Jonge, heeft ook Rinke Zonneveld (CEO Invest NL) het in ontvangst genomen.

Mocht je mee willen innoveren of in gesprek willen over deze Vision Paper, dan komen we graag met je in contact!

Lees hier het Vision Paper

 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!