EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com

Hoe stevig staat jouw ondernemershuis?

Bij ons achter zijn ze bezig met een nieuwbouwwijk. Wanneer ik zit te werken, kan ik het bouwterrein zien vanuit mijn raam. Langzaamaan heb ik de woningen zien verrijzen. Steeds opnieuw valt me op hoe soepel dat verloopt en hoe goed de bouwvakkers op elkaar zijn ingespeeld. Ieder heeft zijn taak en ik zie aan de busjes dat er verschillende bedrijven worden ingevlogen.

24 november 2021 4 minuten

Voordat er überhaupt begonnen kon worden met bouwen, werd het terrein bouwklaar gemaakt. Een shovel zorgde ervoor dat het terrein vlak werd. Toen kon het graven beginnen. Nadat de fundering was uitgegraven, kwam een ander bedrijf beton storten. Daarop werden de muren gemetseld. Alles precies zoals de architect het van tevoren had bedacht en zoals het op de bouwtekening staat.

Toen de muren stonden, kwamen de daken. Dat was gaaf om te zien: met een grote kraan werden de kant-en-klare daken zo – ploeps- op het huis gezet. Het was een hele operatie en de bouwvakkers werkten heel nauw samen met de kraanmachinist. Het verliep allemaal heel soepel en het paste precies! Het ziet er gewoon heel goed uit wat daar gebeurt.

Wat ik me ineens bedacht: als ondernemer proberen we vaak ons eigen huis helemaal alleen te bouwen. We willen zelf het terrein voorbereiden, we willen zelf architect zijn, we willen zelf de fundering leggen, zelf de muren metselen en ook nog in ons eentje zo’n dak erop zetten.

Dat gaat dus niet! Wij zijn geen experts op álle vlakken! Het duurt langer voor zo’n huis klaar is en waarschijnlijk mankeert er van alles aan: de muren staan scheef, de fundering verzakt, het dak past er niet op… Het is net niks. Terwijl je een heel mooi, stevig huis wilde bouwen, ben je uiteindelijk misschien helemaal niet blij met het resultaat maar wel bekaf omdat je wel uren erin hebt gestoken.

Dit is wat veel ondernemers overkomt: ze willen álles zelf doen. Ik denk dat het heel belangrijk is, dat je als ondernemer erkent dat ieder zijn expertise heeft. Als jij een goed idee hebt, haak dan de mensen aan die je daarbij kunnen helpen. daardoor creëer je een veel stevigere huis en dat is de echte kracht van ondernemerschap: 1+1=3

Door alles zelf te willen doen omdat het wellicht sneller of goedkoper is, stagneer je de groei van je onderneming.

Wil je groeien en een stevige en toekomst bestendige onderneming bouwen ? Dan wil ik je uitnodigen om kritisch te kijken naar alles wat je momenteel zelf doet binnen je onderneming. Welk onderdeel is niet jouw expertise en kan je beter aan iemand anders overlaten ? Laat het mij weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd

Sandra Boekhoudt 

Eigenaresse Wealthy Wise Women

Ook interessant

Meer relevante artikelen
Nieuws

Nieuwsupdate #8 – Ondernemersnieuws uit de regio dat jij niet mag missen!

Een nieuwe editie van de twee-wekelijkse update met ondernemersnieuws! Lees korte samenvattingen van, wat ons betreft, het belangrijkste nieuws voor ondernemers uit Midden Nederland.

Lees meer
Nieuws

Schrijf je in voor de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

Om alle circulaire innovatieve ideeën en initiatieven in de provincie Utrecht op de kaart te zetten en elkaar te inspireren organiseren VNO-NCW Midden, provincie Utrecht, ROM Utrecht Region, Cirkelregio Utrecht, Cirkelstad en Circularities de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20.

Lees meer
Nieuws

Schrijf je nu in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022!

Heb jij een innovatief zorgproduct ontwikkeld dat al succesvol is getest en geïmplementeerd bij de eindgebruiker? En wil je jouw markt vergroten of het product verder verbeteren? Schrijf je dan nu in voor de zesde editie van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022! De winnaar krijgt € 15.000, professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie én toegang tot een waardevol netwerk.

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!

Aanmelden nieuwsbrief