EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com

Aryzon World’s Mixed & Virtual Reality platform om beter en efficiënter op te leiden wint MKB Idee 2021 prijs

Aryzon uit Amersfoort en OpenUp Technologies uit Ede hebben voor hun gezamenlijke project Aryzon World het MKB Idee 2021 gewonnen. Daarmee krijgt dit project 200.000 euro subsidie om dit platform voor volumetrisch 3D opleiden middels Virtual én Mixed Reality 3D interfaces verder uit te bouwen.

20 mei 2021 4 minuten

Met Aryzon World wordt een innovatieve oplossing ontwikkelt waarin men vaardigheden en kennis van werknemers en studenten efficiënt kan trainen in volumetrisch 3D. Wetenschap laat zien dat 3D informatie beter niét op een 2D interface, zoals een scherm, weergegeven kan worden, maar dat juist 3D informatie op een 3D interface weergegeven moet worden. Hierdoor wordt de kennis en vaardigheden beter onthouden. 3D interfaces zijn brillen zoals de Aryzon headset (MR), Oculus Quest (VR) en Microsoft HoloLens (MR). Veel leermodules en cursussen worden helaas in 2D – via schermen – gegeven. Wil men nu een 3D module ontwikkelen voor 3D interfaces, dan kost dat erg veel geld door de noodzaak van software-ontwikkelaars.

De focus in Aryzon World ligt erop dat iedereen – ook zonder enige programmeerkennis – een training kan maken voor Virtual, Augmented én Mixed Reality. Je leert door te beleven en creëert ervaringen die alleen maar gelimiteerd is door je eigen fantasie.

Onafhankelijk van bril en locatie

De trainingen en ervaringen die je maakt in Aryzon World werken op huidige Virtual en Mixed Reality brillen, maar dezelfde ervaringen blijven ook werken voor toekomstige brillen. Het platform voorziet hierin. Ook kun je met meerdere mensen tegelijk, met meerdere brillen, werken binnen dezelfde ‘wereld’.

Leon Schipper, CEO van Aryzon: “Middels Aryzon World wordt het voor ieder persoon mogelijk, ongeacht achtergrond en ervaring, om op een leuke, efficiënte en intuïtieve manier trainingssessies in 3D te ontwikkelen en ervaren.” Aryzon behaalde in 2017 een wereldprimeur met ’s werelds eerste betaalbare en schaalbare Augmented/Mixed Reality bril.

RTTI & OMZA implementatie

Om de leercapaciteit en het leergedrag meetbaar en bespreekbaar te maken, wordt in kader van dit project de wetenschappelijke methodiek RTTI & OMZA geïntegreerd. Door beide methoden te combineren kunnen geautomatiseerd leerinterventies aangeboden worden, waardoor de kwaliteit van leren sterk verbeterd.

Neurodiverse medewerkers

Partners in dit project geven intensief de kans aan neurodiverse medewerkers. Henk Stomphorst, directeur OpenUp Technologies: “Veel van onze collega’s hebben zeer veel talent en specifieke kennis, maar krijgen vaak geen kans in de normale arbeidsmarkt. Met Aryzon World geven we de mogelijkheid om al belevend te leren, terwijl er gewerkt wordt aan Aryzon World.”

Aryzon World is dé nieuwe 21e eeuw leer- en ontwikkeltool die de virtuele en fysieke wereld gaat veranderen!

Verder lezen...

Meer relevante artikelen
Blog

Kruip uit je hoofd en kom in beweging!

Het lukt je maar niet om je plan op papier te krijgen. Hoe komt het nu dat de een één ogenschijnlijk moeiteloos blijft groeien, terwijl de ander geen stap verder komt? De oorzaak ligt vaak in menselijke gewoontes en gedrag, daarom hebben John en Bob van De Wisselzone een methode ontwikkeld die jou als ondernemer in de juiste beweging zet.

Lees meer
Nieuws

Ondernemersnieuws dat jij niet mag missen! #1

Lees korte samenvattingen van, wat ons betreft, het belangrijkste nieuws voor ondernemers uit Midden Nederland. Deze week: Hoe trekt Utrecht Nederland uit de coronacrisis? En wat levert een ROM nou eigenlijk op voor ondernemers? Lees meer!

Lees meer
Nieuws

Need The Globe lanceert SunRider: de eerste Solar Cargo E-Bike ter wereld

Met geïntegreerde zonnepanelen biedt de SunRider maximale energieopbrengst en ongeëvenaarde efficiëntie. Lees snel meer!

Lees meer

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *