Voedseldebat Utrecht: Utrechtse politici gaan in debat over voedselbeleid

In het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen organiseert Food-Print Utrecht Region een Utrechts Voedseldebat. Utrecht is immers de regio van gezond stedelijk leven en voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Een groot aantal lijsttrekkers neemt deel aan dit debat. Hiermee willen we de kiezers informeren voor het stemmen op 16 maart.

9 maart 2022 19:30 Stadhuis Utrecht Meld je aan

Programma

Politieke partijen hebben verschillende standpunten gezond en duurzaam voedsel, zoals ook te zien was in de analyse die Food Cabinet maakte voor de Landelijke verkiezingen.

Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart hebben veel politieke partijen het thema ‘voedsel’ opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Tijdens het Voedseldebat wordt het publiek geïnformeerd over de standpunten van de politieke partijen met betrekking tot een duurzame en gezonde voedselomgeving binnen en buiten de stad. Hierbij nemen wij als leidraad: waar vinden partijen elkaar op de diverse voedselthema’s en is een coalitie mogelijk voor een nieuw voedselbeleid? Aan de hand van een aantal uitdagende stellingen wordt het gesprek gevoerd. Het debat zal worden geleid door een onafhankelijke moderator.

Voor wie?

Dit debat is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorg organisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars.

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in Food-Print Utrecht Region netwerk  dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, voedselomgeving te laten zijn.

Aanmelden

Wil je hier ook graag bij zijn? Meld je dan snel aan met dit aanmeldformulier. Aanmelden kan tot 8 maart 2022.

Informatie

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of over andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen dan kun je contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114

We hopen je te ontmoeten op 9 maart!

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht Region
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
René Kwant, Universiteit Utrecht

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!