Smart Logistics – Made in Utrecht

Kom en leer over alle slimme logistieke oplossingen uit de regio Utrecht, op dit event van het Logistiek Platform Utrecht, in samenwerking met ROM Utrecht Region.

10 juni 2024 14:00 - 17:30 Dotslash Utrecht Meld je aan

De regio Utrecht is een koploper in slimme logistiek. Er is enorm veel logistieke activiteit op de vierkante meter, middenin Nederland. Veel bedrijven gebruiken regio Utrecht als nationale distributiehub. De binnensteden van Utrecht en Amersfoort worden zero emissie en er zijn steeds meer initiatieven voor bundeling van goederen en vervoer over water en met kleine elektrische voertuigen. Nieuwe wijken worden autoluw, wat ook om totaal nieuwe logistieke concepten vraagt. En het mooie is… de oplossingen voor deze uitdagingen komen vaak óók uit de regio.

Voor wie?

Dit start-up event is bedoeld om de logistieke en publieke sector kennis te laten maken met alle slimme start-ups en scale-ups uit de regio Utrecht rondom het thema smart logistics.

Wat gaan we doen?

De start-ups en scale-ups krijgen de mogelijkheid om te pitchen rondom een paar actuele thema’s, of challenges, waar overheden en bedrijven in Utrecht mee worstelen. Daarnaast zullen er verschillende demo’s en voertuigen worden getoond. Dus wil jij de laatste LEV’s zien en proberen? Of horen wat het beste Utrechtse idee is voor duurzame logistiek.

Registreer je nu via deze pagina.

De challenges waarvoor gepitched kan worden zijn:

  • Hoe werkt de logistiek in de autoluwe wijk? De casus van Merwedekanaalzone.
    Hoe ziet logistiek in de autoluwe wijk wanneer de ‘traditionele’ voertuigen zoals bestelbussen en vrachtwagens niet meer bij de voordeur van bewoners en ondernemers kunnen komen? Hier gaan logistieke hubs en lichte elektrische voertuigen een rol spelen. En het moet anders worden georganiseerd. Meer informatie op Merwede | gemeente Utrecht
  • Emissievrije logistiek, van DC tot in de zero emissie zone
    Per 1 januari 2025 voeren een groot aantal steden in Nederland, waaronder Utrecht en Amersfoort, de zero emissie zone voor stadslogistiek in. Dit is een eerste stap in het drastisch terugbrengen van de uitstoot van logistiek verkeer. Hoe krijgen we de hele transportsector uitstootvrij, dus in de stad maar ook tussen de distributiecenta, overslaglocaties en ook ín de logistieke centra?
  • Data en automatisering als drivers van efficiënte logistiek
    In de ideale wereld is logistieke data realtime beschikbaar, wordt deze met elkaar gedeeld waar dat nuttig is, en kunnen de logistieke keten en haar schakels vergaande geautomatiseerd worden. Echter, de realiteit is dat veel partijen in de keten (verlader, vervoerder, ontvanger) nog niet optimaal gebruiken maken van de mogelijkheden; door gewoonte, angst, gebrek aan kennis of onkunde. Welke slimme manieren zijn er om de logistiek te optimaliseren door gebruik van data en automatisering, die morgen kunnen worden toegepast?

Bron foto: Hout & Hop.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!