Samenwerking MKB en Kennisinstituten voor duurzaam Nederland

Versnellen van innovatie boven en onder de grond. Met deze doelstelling vormen Deltares en TNO als Toegepast Onderzoek Organisaties (TO2) de schakel tussen kennis en innovatieve impact, in dienst van overheid, bedrijfsleven en maatschappij. Zij helpen bedrijven succesvol te innoveren en dragen bij aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

26 januari 2023 12:15 -17:00 TNO - Utrecht Aanmelden

Centraal staat de samenwerking tussen MKB en de grote kennisinstituten. De noodzaak voor een goed partnerschap is groter dan ooit om de ontwikkelingen op het gebied van, onder andere, duurzaamheid, energietransitie en grondstoffen tekort te versnellen. Een belangrijk doel van het symposium is om elkaar beter te leren kennen, het verschil in cultuur tussen ondernemers en onderzoekers te overbruggen en gezamenlijk de uiteindelijk belanghebbende (overheden, burgers, instellingen, etc) beter te bedienen.

Wat is de taakstelling van TNO en Deltares als Toegepaste Onderzoeks Organisaties? Hoe werken zij met het MKB samen? Welke kansen zien we?
De presentatie over La Vuelta Hollanda laat zien waar (geo)data en innovatie enorm bijdragen.
Daarna staan drie presentaties op de agenda. Elk behandeld een voorbeeld hoe – en met welke resultaten – MKB en kennisinstellingen samenwerken.
De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij het overbruggen van de verschillen tussen MKB en kennisinstellingen centraal staat. En dat alles met als doel maatschappelijke doelstellingen beter en sneller te realiseren.

Er zijn 100 stoelen beschikbaar, dus meld je snel aan! Bekijk het programma en meld je aan via de knop hieronder.

Programma

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!