De ROM op de Dutch Health Week 2023

Utrecht is in juni een week lang dé plek waar zo’n vijftienduizend deelnemers aan ruim twintig evenementen werken aan toegankelijke zorg en gezondheid voor iedereen. In die week is ROM Utrecht Region actief met een symposium, lezingen, het startupplein en trips door de regio heen.

13 juni 2023 - 15 juni 2023 Jaarbeurs Utrecht

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni vindt in Koninklijke Jaarbeurs en elders in de stad Dutch Health Week plaats. Dit is hét health event waar professionals uit de zorg en life sciences nieuwe kennis opdoen en ervaringen uitwisselen. Dutch Health Week is daarmee het grootste evenement voor de gezondheidszorg in 2023. Van dinsdag tot en met donderdag levert ROM Utrecht Region onderstaande bijdrage.

Regel hier je gratis kaartje voor het Open Health Lab Symposium.
Aanmelden voor de Zorg & ICT-beurs kan hier

Heart of Health Startupplein

Welkom in Utrecht, heart of health. En welkom op het Heart of Health-startupplein. Startups en Scale-ups spelen een cruciale rol bij innovatie in onze sector. Juist vanwege deze belangrijke rol verdienen ze ook een belangrijke plaats tijdens de Dutch Health Week. Omdat het zo is, zeggen we het: onze regio blinkt uit in startups en scale-ups op het gebied van health en life sciences. Wist je dat maar liefst 12 procent van alle startups uit de regio Utrecht actief zijn in de health-sector?

Op het Heart of Health-Startupplein presenteren tien van de meest innovatieve startups en scale-ups uit de regio hun innovatie. Op dit plein staan Welpair, Linksight, Moveshelf, VindiQu, Amulet, Holomoves, Vendea, Thuisleefgroep, Dytter en Medicine Men. Ze staan allemaal te popelen om hun verhaal te vertellen, maar zijn ook benieuwd naar je vragen. Benieuwd wat deze bedrijven voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kom langs, maak kennis en raak geïnspireerd! Op dit plein is er verder door de week heen van alles te doen en te beleven. Zo wordt de podcast ‘Pepper’ LIVE opgenomen, waarbij Jelle Drijver van Dotslash en Jos Hummelen van ROM Utrecht Region verschillende health-experts aan de tand voelen.

Als regio hebben we een missie om blijvende, positieve verandering te creëren. Onze visie is voor een wereld vol mensen die een beter leven leiden met meer voldoening in een omgeving die hun welzijn bevordert. Gelegen in het hart van Europa en Utrecht als meest concurrerende regio in de EU, hebben we onze plaats op het wereldtoneel verdiend. Daarom heet dit plein het ‘Heart of Health-startupplein’.

Het Heart of Health-Startupplein staat van 13 t/m 15 juni iedere dag van 9.00 uur tot 17.00 uur op Zorg & ICT

Open Health Lab Symposium

Welkom in Utrecht! Je bent, zonder het te weten, in het Open Health Lab. In onze regio kun je namelijk testen, valideren én je innovatie implementeren. Dat is uniek. In Nederland. En in Europa. Verschillende sprekers nemen je mee door de regio.

Kleine en grotere bedrijven, de verschillende overheidslagen en kennisinstellingen dragen hier samen aan bij. Denk aan het Utrecht Science Park, maar denk ook groter: de innovaties bevinden zich in en om het hart van Nederland. De health-sector is een belangrijke reden dat Utrecht de meest competitieve regio van Europa is.

Verschillende sprekers zullen inspirerende voorbeelden geven over die samenwerking: het innovatief bedrijfsleven met zorginstellingen, inwoners en kennisinstituten in de regio. Deze regionale haute nouveauté richt zich op thema’s als robotica, sport en bewegen, revalidatie en natuurlijk artificiële intelligentie. Laat je inspireren en ga het gesprek aan tijdens het middagprogramma of de borrel. Op welke manier wil jij profiteren van het Open Health Lab dat Utrecht is?

Kom je langs? Regel hier je gratis kaartje.

Het programma is op 13 juni van 13:30 uur tot 17:00 uur. Daarna is er uiteraard een netwerkborrel.

Introductie in de Nederlandse health-markt

Validatie, certificering, terugbetaling, het vinden van een launching customer, het begrijpen van het zorgsysteem en zijn stakeholders, het zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee zorgvernieuwers worden geconfronteerd bij het betreden van een nieuwe markt. Wilt u winnende strategieën voor uw bedrijf verkennen? Wij schetsen graag de Nederlandse markt voor u.

In deze sessie delen twee expertorganisaties, THINC Healthcare (onderdeel van Universitair Medisch Centrum Utrecht) en Medscaler (gevestigd in Dot Slash) hun best practices. Dhr. Nino Bellengé en Dr. Jaap Trappenburg zullen hun lessen delen die zij hebben geleerd van tientallen zorgoplossingen die op de Nederlandse markt komen.

13 juni om 16:00-16:45. This session will be held in English.
Get you free tickets here

60 years of VR with Tom Furness: The Super Cockpit, Pulse Diagnosis and the Virtual World Society

Join Tom Furness, the “grandfather of VR,” at the Dutch Health Week on June 14th as he discusses the current challenges and opportunities in virtual reality for Health & Gaming. Gain insights on affordability, guidelines, ethics, and the impact of Serious Games on accessibility and cultural implications. Learn from one of the most experienced figures in VR.

There will also be a specific focus on Serious Games, focusing on; the accessibility and usability issues for VR gamers with different abilities and needs and the social and cultural implications of VR gaming, such as isolation, violence, and stereotyping.

This is an excellent opportunity to learn from one of the most experienced and knowledgeable people in the field of VR.

14 juni om 16:00-17:30. This session will be held in English.
Sign up here

Dutch health Week wil je niet missen. Vanwege de inspiratie en kennis die je opdoet. Vanwege de bruisende ambiance vol innovaties. En vanwege de talrijke ontmoetingen waardoor je nieuwe energie en ideeën opdoet. Zet wat kruizen in je agenda op de momenten dat wij mooie sessies organiseren en beleef Dutch Health Week in heel Utrecht. Registreer je voor gratis toegang.

Bekijk hier het programma en meld je aan!

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!