Connect Live: Lancering Utrecht Talent Alliantie

*AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK * Op donderdag 10 februari is de officiële lancering van de Utrecht Talent Alliantie. De UTA maakt werk van een sterke regionale arbeidsmarkt en nodigt alle ondernemers en werkgevers in regio Utrecht uit om zich aan te sluiten. Want talent is overal en elk talent telt!

10 februari 2022 14.30-16.00 uur online Meld je aan

Programma

14.30 – 15.15 uur | live uitzending

Maarten Bouwhuis spreekt met Sharon Dijksma, voorzitter van de Economic Board Utrecht (EBU) over de rol, ambities en acties van de EBU. Een van de speerpunten is talent ontwikkelen, behouden en aantrekken. Aan de talkshowtafel bespreken we de uitdagingen van de arbeidsmarkt met Lieselotte Klop Hendrickx (manager P&O UMC Utrecht), Wendy Aendekerk (HR directeur Ordina), Marc Nieuwland (directeur Newasco), Anouchka Bonnes (HR development manager Van Dorp), (Jan Bogerd (voorzitter College van Bestuur HU) en Robert Strijk (Gedeputeerde provincie Utrecht).

 

15.15 – 16.00 uur | break-out sessies

Volg daarna een van de inspirerende sessies. Ga je naar de workshop Visioning, waarbij je je eigen trendwatcher bent, of wil je meer weten over de Utrecht Talent Alliantie en bijvoorbeeld hoe je verder komt met jouw idee om de arbeidsmarkt een impuls te geven? MediaPerspectives neemt je mee in de mogelijkheden van AI op de werkvloer. De sessie Kwaliteit door werkplezier laat je zien hoe je hiermee praktisch in je eigen organisatie aan de slag kunt gaan. Laat je inspireren door het vernieuwende personeelswervingsconcept ‘Ik zorg shop’ of maak kennis met ‘MaakJeStap’, het digitale platform voor loopbaan en ontwikkeling in regio Utrecht.

Inspirerende sessies

We organiseren (gelijktijdig) verschillende online sessies.

Hieronder lees je meer over de sessies. Weet je al welke jij wilt volgen op 10 februari?

Sessie: Visioning on digital tech talent, word je eigen trendwatcher

Online sessie door Marjolijn Zwetsloot, directeur Stichting Utrecht Tech Community

Een interactieve workshop waarbij je zelf in kaart brengt waar je bedrijf of organisatie staat in 2030 als het gaat om digital tech talent. Daarna ga je terug redeneren van je toekomstvisie naar het nu om te ontdekken welke stappen er gezet moeten worden om de ontwikkeling te kunnen realiseren.

Benodigdheden: print het werkblad vooraf uit (liefst op A3 formaat) en leg alvast wat stiften klaar

Sessie: Artificial Intelligence op de werkvloer

Online sessie door Muriël Serrurier Schepper, projectmanager Artificial Intelligence, Media Perspectives

In deze sessie wordt ingegaan op het gebruik van Artificial Intelligence (AI) in organisaties. Wat zijn de huidige mogelijkheden en waarom zou je het toepassen? Wat betekent het voor medewerkers qua baanbehoud, herscholing en samenwerking met machines. En hoe kan een organisatie zich voorbereiden op de toekomst.

Sessie: Kwaliteit door werkplezier: een team effort

Online sessie door Mieke Koeslag-Kreunen, lector Werken in Onderwijs, Hogeschool Utrecht

Werkplezier zorgt voor kwaliteit en vraagt om een collectieve inspanning. In deze sessie focussen we op wat jij in je organisatie doet en kunt doen om als team hier bewust en doelgericht mee aan de slag te gaan.

Sessie: De Ik Zorg Shop, concept voor personeelswerving

Online sessie door Monique Barten van Utrechtzorg

Over een personeelswervingsconcept binnen zorg & welzijn. De Ik Zorg Shop is een winkel waar werkgevers in contact kunnen komen met (toekomstige) zorgprofessionals. Kandidaten die op zoek zijn naar informatie en inspiratie over werken in zorg en welzijn. De shop is een initiatief van Utechtzorg in samenwerking met een aantal zorg- en welzijnsorganisaties. Samen runnen ze de shop die gevestigd is in Zeist.

Sessie: MaakJeStap: Dé online gids voor jouw loopbaan & ontwikkeling in de regio Utrecht

Online sessie door Wim van der Pol, directeur Marketing & Communicatie Hogeschool Utrecht en Nicoline Meijer, directeur Marketing & Communicatie ROC Midden Nederland

MaakJeStap, een initiatief van Beroepsonderwijs Utrecht en de Utrecht Talent Alliantie, wil werkenden, werkzoekenden en werkgevers helpen in hun zoektocht naar ontwikkeling door verschillende mogelijkheden aan te bieden (aanbod aan trainingen, cursussen en (volledige) opleidingen in de regio, financiële mogelijkheden, loopbaanadvies). Samen met andere (publieke en private) opleiders willen we hét digitale platform zijn voor loopbaan & ontwikkeling in de regio Utrecht.

Sessie: Sluit je aan bij de Utrecht Talent Alliantie

Online sessie door Joyce Oomen, coördinator Utrecht Talent Alliantie

Hoe ziet samenwerken aan een sterke regionale arbeidsmarkt er in de praktijk uit? Laat je inspireren, stel je vragen en doe mee.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!