Business Week Azië 2022

Ontdek de kansen voor je bedrijf tijdens de Business Week Azië, georganiseerd door de RVO van 27 juni tot en met 30 juni 2022. Tijdens deze Business Week wordt ingegaan op marktkansen in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, India en de ASEAN-5 regio (Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en Thailand).

27 juni 2022 Aanmelden mogelijk vanaf 23 mei Marienhof, Amersfoort Meld je aan

Ben je al actief binnen Azië of wil je voor het eerst de stap zetten naar dit interessante continent? Reserveer dan nu een plek in de agenda voor de Business Week Azië 2022.

Waarom meedoen?

Azië is een snelgroeiende economie met veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Er is veel vraag naar Nederlandse kennis, producten, machines en diensten. Wil je weten welke markten in Azië het beste bij jouw bedrijf passen? Maak tijdens de Business Week Azië kennis met de unieke kansen op dit continent. Leer meer over zakelijke kansen in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, India en de ASEAN-5 regio (Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en Thailand).

Professionals uit het bedrijfsleven, onder andere de Rabobank, Friesland Campina en Philips, Nederlandse buitenlandse vertegenwoordigers en andere experts delen hun kennis en ervaringen met jou.

Voor wie?

Business Week Azië is interessant voor:

  • Nederlandse MKB-ondernemer die interesse hebben om hun business uit te breiden naar Azië of willen shiften binnen Azië.
  • Startup die wil uitbreiden naar of binnen Azië: u bent nog geen 3 jaar actief als ondernemer en zoekt kansen in Azië.
  • Ervaren exporteur die wil uitbreiden naar of binnen Azië: je bent al actief op de internationale markt en overweegt om naar nieuwe markten in Azië te exporteren.

Wat kunt u verwachten?

Laat je door experts en professionals uit het bedrijfsleven informeren tijdens de Business Week Azië. Doe mee en:

  • Volg interessante presentaties.
  • Neem deel aan break-out sessies over zakendoen in de verschillende Aziatische regio’s, actuele thema’s en marktkansen.
  • Leg nieuwe contacten. Je krijgt de gelegenheid om te netwerken met experts, professionals en potentiële zakenpartners.
  • Meld je aan voor één-op-één gesprekken met vertegenwoordigers van Nederlandse ambassades uit de verschillende regio’s. Zij denken graag met je mee en geven handige tips.

Programma – Business Week Azië – Maandag 27 juni, Marienhof in Amersfoort

12:00-13:00 Inlooplunch en registratie
13:00-14:00 Plenaire sessie: Zakendoen in Azië

Zakendoen met Azië biedt diverse kansen maar kan ook uitdagend zijn. Tijdens de plenaire sessie introduceren wij u aan de verschillende landen en markten en toonaangevende sprekers vertellen u over hun ervaringen in Azië. Alles zodat u goed voorbereid kunt starten of uitbreiden in Azië!

Met Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort

Met Arjan van den Born, Algemeen directeur bij ROM Utrecht Region,

en Arnoud van den Berg, President bij FrieslandCampina Trading,

en Wouter van Eijkelenburg, Sr. Advisor Commercial Trade Promotion bij Rabobank

 

14:00-14:15  Korte pauze/ wisseling naar break-out sessies
14:15-15:00 Break-out sessie: Zakendoen in India

India heeft een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Door de grootte van het land is het niet gek dat de markt sterk varieert in de verschillende staten, waarvan India er 29 telt.

Met Maarten van der Schaaf, Partner bij IndiaConnected,

en Paul Oosterlaken, Directeur bij Kiremko BV

 

Break-out sessie: Zakendoen in Japan, Taiwan en Zuid-Korea

De handel tussen Japan, Taiwan, Zuid-Korea en Nederland heeft in de afgelopen jaren een vlucht genomen. Met meer dan 200 miljoen inwoners en een zogeheten hoge-inkomenseconomie zijn deze markten zeer aantrekkelijk voor Nederlandse ondernemers.

Met Willemijn van der Werf, Director Business Development bij BLIX Asia

en Paul Zwetsloot, Hoofd Economische Afdeling bij de Ambassade in Tokio

en Eva Witteman, Hoofd Economische Afdeling bij de Ambassade in Seoel

en Guido Tielman, Vertegenwoordiger bij het Nederlandse Handelskantoor in Taipei

 

15:00-15:15 Korte pauze/ wisseling naar break-out sessies
15:15-16:00 Break-out sessie: Zakendoen in de ASEAN5

Met meer dan een half miljard inwoners, stijgende welvaart en sterke economische groei, biedt de ASEAN-regio veel zakelijke mogelijkheden. Ook voor u!

Met Chantelle Noël Alberts, Assistant Executive bij Unusual Enterprise

en Eva Oskam, Plaatsvervangend Ambassadeur bij de Ambassade in Kuala Lumpur

 

Break-out sessie: Zakendoen in China

China heeft een van de grootste economieën ter wereld. Daarnaast is het ook een van ‘s werelds grootste landen, wat China aantrekkelijk maakt voor buitenlandse investeerders.

Met Jacco Bouw, Partner bij Webpower

en Olivier van Beekum, Founder en Voorzitter bij Leaphy

 

16:00-17:00  Informatie markt en netwerkmoment

Datum & Locatie

Maandag 27 juni Marienhof, Amersfoort

Deelname en kosten

Wil je meedoen aan de Business Week Azië? Reserveer dan 27 juni tot en met 30 juni 2022 in je agenda. Aanmelden kan vanaf 23 mei 2022 en deelname is gratis. Voertaal is Nederlands en voor een aantal sessies is de voertaal Engels.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de Business Week Azië in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met Trade & Innovate NL en het diplomatieke netwerk in Azië.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit evenement? Neem contact op met het organiserende team van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Heb je inhoudelijke vragen over de Business Week Azië? Neem dan contact op met:

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!