MediaTech

Op het themaplein MediaTech gaan we in op investeren in digitale trends: Welke ICT ontwikkelingen worden er gevolgd, waar letten investeerders op bij een ICT startup of scale-up en wat zijn de te volgen ontwikkelingen in de markt? Maar hebben we het ook over Artificial Intelligence, het gebruik van de Metaverse en de bescherming van content en de wetgeving daar omheen. En hoe staat het met jouw digitale talent?

Download hier ook het programmaboekje met plattegrond voor Connect Live 2022.

 

Meld je aan voor Connect Live 2022

 

Doorlopend – Marketplace

Maak kennis met de partijen die je kunt vinden op de ondernemersmarkt op het Digital & Media plein tijdens Connect Live.

  • Aigency | AI biedt bedrijven grote kansen. Toch weten nog weinig bedrijven hoe ze AI succesvol kunnen toepassen binnen hun organisatie. Aigency toont op haar stand verschillende aansprekende voorbeelden van Nederlandse bedrijven waar AI succesvol wordt toegepast. Benieuwd naar de voorbeelden of wil je weten hoe ook jij succesvol kan beginnen met AI? Kom dan langs en laat je inspireren.
  • SETUP | creëer je eigen levenslied met het smartlappen-algoritme van SETUP; ontdek deze en andere design research projecten in de dagelijkse toekomst van technologie
  • Angry Bites | online solutions for content management and real-time engagement
  • European Digital Innovation Hubs
  • Ai.nl | Ai.nl houd je op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van data, business en kunstmatige intelligentie.

Blok 1 | 13:50u – 14:20u

Investeren in digitale trends

Welke digitale ontwikkelingen/ontwikkelingen in digitalisering worden er gevolgd, waar letten investeerders op bij een ICT startup of scale-up en wat zijn de ontwikkelingen in de markt? Tijdens het panel gaan investeringsexperts samen met gespreksleider Remy Gieling in op deze vragen.

Locatie: Theater MediaTech
Tijd: 13:50u – 14:20u

Digital markets & the AdTech Stack

De EU is digitale markten steeds meer aan het reguleren om burgers te beschermen en een level playing field te creëren voor Europese bedrijven. In rap tempo worden nieuwe wetten en regels geïntroduceerd. Wat betekenen deze wetten; welke beperkingen komen er en welke kansen biedt de toenemende regulering aan Nederlandse digitale bedrijven? We gaan in gesprek met Lisanne Hummels over de DMA en in het bijzonder de impact daarvan op de AdTech Stack.

Dit laatste heeft grote impact op alle bedrijven waarvoor advertenties een belangrijk deel van hun businessmodel is.

Locatie: Tafel MT.1
Tijd: 13:50u – 14:20u

AI & Media

Er wordt veel gepraat over AI. Maar waar kun je het voor inzetten? En hoe kom je aan de gegevens die je nodig hebt om er mee aan de slag te gaan? Media Perspectives, Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht geven voorbeelden van waar je AI voor in kunt zetten, binnen en buiten de media. En bespreken hoe je met behulp van serious games en het annotatieproject aan brondata kunt komen om aan de slag te kunnen gaan met AI.

Locatie: Tafel MT.2
Tijd: 13:50u – 14:20u

Blok 2 | 14:30u – 15:00u

De Metaverse ontrafeld (in samenwerking met Dutch Game Garden)

Luister mee met deze paneldiscussie over technologische ontwikkeling en werkzaamheid van de Metaverse. Er is een boel onduidelijkheid over, terwijl er al talloze partijen zijn die hun geld hiermee verdienen. Het gesprek wil helderheid en begrip brengen in wat de Metaverse is, en op welke manier technologieën als A.I. VR en NFT’s hierin een logische rol spelen.

Locatie: Theater MediaTech
Tijd: 14:30 – 15:00u

Blok 3 | 15:10u – 15:40u

Oude en nieuwe oplossingen voor het delen van data

Er komen steeds meer oplossingen om data met elkaar te delen. Hoewel de huidige database technologie hoogstaand is met vele voordelen, heeft de huidige methodologie wel enkele nadelen. Het leidt vaak tot grote netwerkeffecten met winner-takes-all kenmerken, het leidt tot beperkt data delen tussen platformen en misbruik van persoonlijke data. Maar gelukkig zien we dat in rap tempo andere oplossingen worden ontwikkeld. In deze sessie bespreken we een aantal alternatieve oplossingen. Michiel de Jong van het Solid Lab Vlaanderen (UGENT) zal iets komen vertellen over Solids; de oplossing van Tim Berners Lee, de uitvinder van het world wide web, waarin data eigenaarschap anders wordt geregeld. En Innopay zal iets vertellen over federatieve datasystemen zoals het Europese GAIA-X. Tot slot zal LinkSight, een Utrechtse Startup, ook hun oplossing om data te delen in de zorg laten zien.

Locatie: Theater MediaTech
Tijd: 15:10u – 15:40u

Cultuur en mindset bij technologische ontwikkeling

Gravity vereenvoudigt complexe vraagstukken en zet ideeën en strategieën om in verrassende, digitale innovaties. Gebruikers adopteren nieuwe technologie steeds sneller. Dit – en grote maatschappelijke thema’s – zorgt voor een nieuwe, latente behoefte bij jouw doelgroep. Hiernaast kunnen technologische veranderingen een enorme impact hebben op je business. Het is essentieel om als organisatie een innovatieve mindset te hebben en wendbaar te zijn.

In deze workshop springen we vijf jaar vooruit en verplaatsen ons in de eindgebruiker van de toekomst. Welke impact heeft dit op jouw organisatie en hoe zorg je ervoor dat je op de toekomst bent voorbereid?

Locatie: Tafel MT.1
Tijd: 15:10u – 15:40u

Digitaal talent in huis?

Hoe staat het met je digitale talent? Welk talent is er in je organisatie? Hoe haal je digitaal talent binnen en kun je ze behouden? Schuif aan bij de workshop van Marjolijn Zwetsloot van de U-TECH Community en word je eigen trendwatcher. Ontdek hoe de toekomst van digitale tech en het digitale talent eruit ziet.

Locatie: Tafel MT.2
Tijd: 15:10u – 15:40u

Digitale inclusie

Deze tafel gaat over de verbinding van digitale media en maatschappij. De mensgerichte kant. Hoe technologie ons hierbij kan helpen (Mensgerichte A.I. bijvoorbeeld) en hoe digitale vaardigheden en bewustzijn bijdragen aan deze verbinding.

Bij digitalisering wordt inclusie vaak vergeten. Mensen met een beperking, laaggeletterdheid of een andere achtergrond. Bij elkaar liefst 1,5 miljoen mensen die op die manier onvoldoende verbinding vinden via de digitale wereld. Om maar niet te spreken van iedereen die worstelt met digitale vaardigheden. Een grote kans voor ondernemers. Want stel je voor dat je al die klanten misloopt, of hun vertrouwen verliest.

Tijd: 15:10u – 15:40u
Tafel MT.3

Download hier ook het programmaboekje met plattegrond voor Connect Live 2022.

 

Meld je aan voor Connect Live 2022

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!