Earth

Hoe halen we talent op het gebied van Earth naar de regio? Welke fundraising mogelijkheden zijn er voor start-ups en scale-ups? Op het derde themaplein staan we stil bij earth en duurzaam gebouwde omgeving. Bekijk hier het programma voor het themaplein Earth.

Download hier ook het programmaboekje met plattegrond voor Connect Live 2022.

Meld je aan voor Connect Live 2022

 

Doorlopend – Marketplace

Maak kennis met de partijen die je kunt vinden op de ondernemersmarkt op het Earth plein tijdens Connect Live.

  • Aerovision
  • Damsteegt Waterwerken
  • Branial
  • Insmart
  • Madaster
  • Green Hybrids
  • Boot Ingenieurs/Insert
  • FridayEnergy
  • Withthegrid

Blok 1 | 13:50u – 14:20u

Digital Twin

Vanuit Earth Valley brengen we verschillende partijen bij elkaar om gezamenlijk toe te werken naar bijvoorbeeld een NGF-voorstel voor de 3e ronde. Tijdens Connect Live nemen we jullie mee in de opzet met o.a. Universeit Utrecht en Geonovum. Ben jij er ook bij?

Locatie: Theater Earth
Tijd: 13:50u – 14:20u

Fundraising voor start-ups en scale-ups

ROM Investment managers Susan en Joyce vertellen over fundraising voor start-ups en scale-ups: de funding opties in de verschillende levensfases van een onderneming en belangrijke zaken tijdens het fundraising traject. Daarnaast praten we met ondernemers die succesvol funding hebben opgehaald over hun ervaringen met het fundraisen en welke tips ze hebben voor andere ondernemers die funding op willen halen.

Locatie: Tafel E.1
Tijd: 13:50u – 14:20u

Subsidiemogelijkheden binnen Earth Valley

Tijdens deze sessie hoor je alles over regionale, nationale en Europese subsidies binnen Earth. Samen met gemeente Amersfoort, gemeente Utrecht en Provincie Utrecht vertellen we je alles wat je moet weten over deze subsidies en hoe subsidies gebruikt kunnen worden om innovatie vanuit commercieel vlak in plaats van technisch te bevorderen.

Locatie: Tafel E.2
Tijd: 13:50u – 14:20u

Trade Relation Program & Enterprise Europe Network

Hoor tijdens deze sessie meer over de mogelijkheden van internationalisering voor jouw bedrijf!

Locatie: Tafel E.3
Tijd: 13:50u – 14:20u

Blok 2 | 14:30u – 15:00u

Start Programma Circulair Bouwen

We nemen jullie mee in de doelen van het nieuwe programma Circulair Bouwen, de lopende en beoogde living labs en leren de bestaande coalitie kennen. We nodigen jullie uit om mee te doen indien het programma aan sluit bij het beleid en de investeringsagenda bij je eigen organisatie.

Locatie: Theater Earth
Tijd: 14:30u – 15:00u

Live 22 – Case Amersfoort

Tijdens deze tafelsessie praten we met elkaar over het project LIVE-22. LIVE-22 richt zich op problemen rondom stedelijke herontwikkelingen. Gemeentes hebben behoefte aan het eenvoudig en gelijktijdig kunnen afwegen van vraagstukken. LIVE-22 levert producten en diensten die hier aan bijdragen. Het project is een eerste concrete invulling van de ambities voor Earth Valley, één van de innovatieclusters in de regio Amersfoort-Utrecht. Wij nemen je graag mee hoe het tot stand is gekomen, wat het inhoudt en wat de rol is van de betroken partijen.

Vervolgens gaan wij graag het gesprek aan met de aanwezigen waarbij wij op zoek gaan naar kennis en mogelijke samenwerkingen die a) het project kunnen versterken en b) kunnen leiden tot mogelijke nieuwe samenwerkingen binnen de ambities van Earth Valley

Betrokken partijen zijn: AeroVision, Geomaat, Strategis, NEO, Hydrologic, RIVM, Future City en gemeente Amersfoort”

Locatie: Tafel E.1
Tijd: 14:30u – 15:00u

Randvoorwaarden innovatieproject netcongestie: e-hub Lage Weide

Aan welke bedrijven biedt een e-hub kansen? Denk aan georganiseerde bedrijventerreinen, netbeheerder, oplossingen voor- en achter de meter, energiemanagement, opslag, opwek, bemetering, laadinfrastructuur, facturering.

We praten met Bart Blokland (manager Energy Systems SADC), Simon Smit (managing director NL Charge/Van der Sijs Techniek) en Brendan de Graaf (directeur Lyv Energy Management Solutions) over de e-hub Lage Weide. Welke stakeholders zijn nodig, in welke rol, waar vraagt dit omdenken?

En wat kunnen e-hubs van elkaar leren?

Locatie: Tafel E.2
Tijd: 14:30u – 15:00u

Human Capital Agenda Earth Valley

Talent is de belangrijkste factor voor de ontwikkeling van Earth Valley. Om de kennisketen (WO-HBO-MBO) een impuls te geven presenteren we samen met de Utrecht Talent Alliantie een opzet van een career event en opties voor nieuwe opleidingen. Praat en denk je ook mee?

Locatie: Tafel E.3
Tijd: 14:30u – 15:00u

Blok 3 | 15:10u – 15:40u

Utrecht Region, toepassingsregio voor slimme electriciteitsoplossingen

We nemen jullie mee in de droom voor Utrecht Region, geïnspireerd door de toekomstvisie van Peter Molengraaf (boegbeeld Topsector Energie/directeur Shared Energy Platform), David Peters (Chief Transition Officer Stedin) en het provinciale beleid van Huib van Essen (gedeputeerde energie/klimaat, ruimtelijke ontwikkeling & omgevingswet). Wat is er voor nodig om deze droom te realiseren en wat vraagt dit van wie?

Locatie: Theater Earth
Tijd: 15:10u – 15:40u

Grondstoffencrisis: en nu?!

Eerst was het corona, nu de oorlog in Oekraïne. De grondstoffencrisis zet door. Als mkb-bedrijf heb je hiermee te maken en dealen. Biedt een andere omgang met onze grondstoffen het antwoord?

Het groeiende tekort aan grondstoffen wordt steeds zichtbaarder. Steeds vaker dreigt de productie te staken door leveringsproblemen. De stijgende prijzen brengen de businesscase in gevaar. Meer en meer bedrijven experimenteren met circulair ondernemen als oplossing op de grondstoffencrisis. Tijdens deze rondetafel gaat het Versnellingshuis met deze bedrijven in gesprek: Hoe start je met circulair ondernemen? En biedt circulair ondernemen echt een antwoord?

Loop jij tegen een grondstoffenprobleem aan of ben je nieuwsgierig wat circulair ondernemen voor jou kan betekenen? Luister dan vooral mee tijdens deze rondetafel!

Locatie: Tafel E.1
Tijd: 15:10u – 15:40u

Een gezonde leefomgeving: welke ontwerpprincipes werken wel en niet?

Het creëren en behouden van een gezonde leefomgeving is ontzettend belangrijk. Het vraagt om integrale, data-gedreven aanpak (meet/monitoring), zodat er een solide evidence base ontstaat. Hieruit kunnen we vertaalslag maken naar ‘gezonde’ ontwerpprincipes, die schaalbaar zijn. De Data en Kennis Hub Gezond Stedelijk Leven pakt hier haar rol als kennispartner en het aanbieden van producten/diensten.

Locatie: Tafel E.2
Tijd: 15:10u – 15:40u

Download hier ook het programmaboekje met plattegrond voor Connect Live 2022.

 

Meld je aan voor Connect Live 2022

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!