Mystic Forge verkrijgt strategische Investering van 2 miljoen euro van ForsVC en ROM Utrecht Region

Utrecht, Nederland — 19 juni, 2024 — Mystic Forge, een nieuwe boetiek uitgever in de Game-industrie, is verheugd over de strategische investering van 2 miljoen euro, door ForsVC en ROM Utrecht Region. Deze significante investering is aangekondigd op INDIGO 2024 en versnelt een veelbelovende toekomst voor Mystic Forge, in de wereldwijde game-markt

19 juni 2024 3 minuten

Mystic Forge is opgericht door industrie veteranen Paul Hanraets, Randy Greenback en Vernon Vrolijk, voorheen van Good Shepherd Entertainment. De nieuwe game-uitgever met Nederlandse roots, wil dankzij dit innovatieve samenwerkingsmodel, snel een stempel kunnen drukken op het Indie games-segment, binnen de wereldwijde industrie.

Gespecialiseerd in strategie-, simulatie- en RPG-games voor PC, hanteert Mystic Forge een proactieve aanpak, waarbij titels zorgvuldig worden geselecteerd en internationale samenwerkingen worden geïnitieerd. Dit doet het bedrijf door ontwikkelaars binnen hun uitgebreide global netwerk van game professionals met elkaar te verbinden. Deze strategie stelt het bedrijf in staat om, naast aanzienlijke financiële middelen, vooral ook gerichte aandacht aan elke game te geven. Persoonlijke ondersteuning vanaf de allereerste stadia van ontwikkeling, tot ver na de lancering van de game, wordt hiermee gegarandeerd.

Paul Hanraets, medeoprichter van Mystic Forge, over de nieuwe samenwerking: “Geen ‘one-size- fits all’. Professioneel maatwerk, kennis en creativiteit, met oog voor de context, dat is wat wij bieden. Vanaf onze eerste gesprekken was het duidelijk dat ForsVC en ROM Utrecht Region, deze strategische visie en ambities deelden. De investering van 2 miljoen euro stelt ons in staat om ons portfolio te verbreden, en nieuwe, veelbelovende titels op de markt te brengen. Hoewel Mystic Forge wereldwijd opereert, zijn wij erg enthousiast om te kunnen bijdragen aan het gaming- ecosysteem in Utrecht en België. We kijken ernaar uit om later dit jaar enkele opwindende aankondigingen te doen.”

Eric Diepeveen, venture partner bij ForsVC, merkte op: “We zijn verheugd om samen te werken met Mystic Forge. De huidige uitgeversmarkt is rijp voor verandering, en de unieke aanpak van Mystic Forge positioneert hen perfect om dit moment te benutten. We geloven dat ze een belangrijke speler zullen worden, die uitzonderlijke en boeiende games levert.”

Jeffrey Williams, Sr. Investment Manager bij ROM Regio Utrecht, vult aan: “Onze strategische investering in Mystic Forge is in lijn met ons doel om de regio Utrecht verder te ontwikkelen als hub voor technologische en creatieve industrieën. De samenwerking met Mystic Forge verrijkt het lokale gaminglandschap met hun uitgebreide expertise en netwerk, waardoor het ecosysteem wordt versterkt en er meer wordt geïnvesteerd in de regio.”

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!