mAxInsights: Ontsluit de kracht van AI en betreed efficiënt een nieuwe markt

Wil je de internationale markt op met een zorginnovatie? Dan heb je vroeg in de productontwikkelingsfase inzichten nodig in het desbetreffende vergoedingssysteem. Daarom biedt ROM Utrecht Region in samenwerking met Health~Holland toegang tot mAxInsights: door jouw data te analyseren met behulp van dit platform kun je sneller en effectiever nieuwe markten betreden in de internationale gezondheidszorg.

22 mei 2024 4 minuten

Wat doet mAxInsights?

mAxInsights biedt via hun platform begeleiding bij het selecteren en betreden van kansrijke markten voor vergoeding van specifieke medische technologie. In vier stappen worden markten geanalyseerd waarna het internationale team van consultants tailor-made adviestrajecten (acht uur per landentraject) opstart om ondernemers mee te nemen in de werking van een systeem. mAxInsights werkt met individuele trajecten voor zowel het platform als de consultancyuren per gekozen land. Je kunt de tool gebruiken voor Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, de Verenigde Staten en Canada.

AI-gedreven markttoegangsplanning voor medische producten

mAxInsights is een op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde tool voor markttoegangsplanning. Met mAxInsights kun je snel en eenvoudig de markttoegang van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen plannen. De tool helpt je bij:

 • Snelle evaluatie van klinische studies: Vergelijk de klinische relevantie van jouw product met de bestaande standaardbehandeling. mAxInsights geeft inzicht in de waarschijnlijkheid of je nieuwe product een klinisch relevante verbetering biedt.
 • Gedetailleerde kennis over vergoedingstrajecten: Ontvang informatie over de vergoedingsprocedures, al bestaande producten, prijzen en nog veel meer informatie over specifieke landen.
 • Ondersteuning van experts: mAxInsights geeft extra ondersteuning van experts voor verschillende landen.

De perfecte combinatie: Lean Entries en mAxInsights

mAxInsights werkt perfect in combinatie met Lean Entries, een unieke tool die je helpt om snel en eenvoudig te voldoen aan de complexe MDR- en IVDR-regelgeving als je de internationale markt wil betreden. Lean Entries bespaart je tijd, geld en frustratie, zodat je je kunt focussen op wat écht belangrijk is: het ontwikkelen en leveren van zorginnovaties die een positieve impact hebben. Lees hier meer over de mogelijkheden van Lean Entries.

Lees meer over Lean Entries

Hoe ziet de tool eruit?

mAxInsights bestaat uit verschillende modules die je helpen bij het verkrijgen van waardevolle informatie:

 • Vergoedingstraject-tool: Vind de juiste vergoedingsprocedure voor jouw product in verschillende landen.
 • Klinische trialscoring: Vergelijk de klinische relevantie van je product met de medische standaard.
 • Zoekfunctie op basis van codering: Met behulp van de nieuwste kunstmatige intelligentie kan je zoeken op medische codes (ICD-codes, procedurecodes, opnamecodes, polikliniekcodes) en informatie verkrijgen over epidemiologie, ziektebeschrijvingen, medicijnen en prijzen.

Voorwaarden

 • Voor elk landentraject met mAxInsights betaal je €4.000,- excl. btw (incl. toegang tot de tool én 8 consultancy-uren);
 • Kosten voor mAxInsights factureren we voorafgaand aan toegang tot het platform en de consultancy-uren;
 • Voor beide platforms geldt toegang tot 2025; (31 december 2024)
 • Deze dienst valt onder de regeling ‘subsidie innovatiemakelaars‘, hier kan je maximaal eens per jaar en maximaal drie maal voor eenzelfde organisatie gebruik van maken;
 • Op deze diensten zijn de algemene Inkoopvoorwaarden ROM van toepassing. Deze zijn onderaan deze pagina te vinden.

Ben je – bijna – klaar om de internationale markt te bestormen met jouw zorginnovatie? Laat hieronder je gegevens achter. Je ontvangt een bevestigingsmail en we nemen zo snel mogelijk contact op.

 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!