Investeren

Waarom investeert de ROM?

Wij bieden de mogelijkheid om jouw veelbelovende innovatie of ambitieuze plannen te realiseren.

Kom ik in aanmerking voor een investering?

Doe de quickscan

Een groeiende regio

De regio Utrecht (provincie Utrecht en Gooi- en Vechtstreek) is één van de meest competitieve regio’s in Europa. Tot 2040 komen er ca. 165.000 inwoners in dit gebied bij. Dat maakt het tot één van de snelst groeiende regio’s van ons land. Deze groei gaat gepaard met grote uitdagingen. Hoe zorgen we voor een blijvend competitieve regio met hoogwaardige werkgelegenheid, die goed bereikbaar is en waar mensen gezond kunnen wonen en leven?

 

De komst van de ROM

De ROM is een ontwikkelingsmaatschappij en investeringsmaatschappij in één. Met de komst van de ROM naar de regio Utrecht ontstaat er meer slagkracht om de toekomstige economie vorm te geven. Een economie waarin duurzaamheid, digitalisering en gezondheid centraal staan. De taak van de ROM is om ervoor te zorgen dat de regio in 2040 nog steeds uitblinkt in welzijn en welvaart.

Meer weten? Lees ons jaarplan 2023

In ons jaarplan 2023 'Meer impact in een slimme & gezonde regio' kun je meer lezen over de ROM als investeerder.

Naar het jaarplan

Taken van de ROM

Door grote middelen voor economische structuurversterking binnen te halen, ecosystemen te ontwikkelen en samenwerking te promoten ontstaat er meer innovatie. Een belangrijke taak is het realiseren van innovatie en groei bij startups, scaleups en innovatief MKB. Dit doet de ROM door het aanbieden van groei- en innovatieprogramma’s. De investeringen van de ROM zijn gericht op het deelnemen in deze ondernemingen. Bij het internationaliseren helpt de ROM om buitenlandse investeerders naar de regio te halen en regionale ondernemingen bij het exporteren.