Investor Readiness Program

In 10 weken houden we jouw businesscase tegen het licht en leren we je hoe je naar je propositie kijkt door de ogen van een investeerder.

Direct deelnemen of meer informatie?
Neem contact op

Wat is het doel?

Het Investor Readiness Program heeft als doel om jou als start-up aan risicokapitaal te helpen. Omdat investeren risicovol is, zijn investeerders selectief in hun keuzes en stellen zij bepaalde eisen. Je neemt je eigen businesscase een grondig onder de loep, leert om je te verplaatsen in de positie van een investeerder en je krijgt inzicht in de financieringsopties voor je start-up zodat je jouw aanvraag gericht kan doen. Het worden intensieve én leerzame weken!

Wat ga ik doen?

Je verzamelt bewijslast dat aantoont dat je een duidelijk beeld hebt van het klantprobleem (klant), jouw oplossing de beste oplossing is voor de klant (product), je het vooruitzicht hebt op een winstgevend businessmodel (businessmodel) en jouw teamleden activiteiten verrichten die gefocust zijn op het realiseren van de mijlpalen die horen bij de levensfase waarin jouw start-up actief is (team). Verzamel je gedurende de eerste zeven weken van het programma voldoende bewijslast, dan sluit jij het programma af met een onderbouwde financieringsaanvraag (geld).

 

 

Interesse? Laat het ons weten!

Tot op heden hebben meer dan 150 start-ups aan het Investor Readiness Program deelgenomen. Iets minder dan de helft daarvan heeft besloten in de tiende week een financieringsaanvraag op te stellen. Maar liefst 85% daarvan heeft risicokapitaal verkregen.

Neem contact op

Een inkijkje in het IRP

In dit webinar geeft Gijs van de Molengraft, ontwikkelaar van het Investor Readiness Program, een inkijkje in dit programma. Daarnaast delen ondernemers Marjolein Böggemann van Insmart en Hanh Vlooswijk-Lu van WAUWcloset hun ervaring over deelname aan het Investor Readiness.

Bekijk de webinar

Doe ook mee!

Cas is een van de enthousiaste oprichters van BikeFlip, een maatschappelijk verantwoord en duurzaam bedrijf dat vergeten fietswrakken omtovert tot prachtige refurbished fietsen. Wil jij net als Cas ook deelnemen aan het IRP? Meld je dan aan.

 

Bekijk de video

Wat zeggen de deelnemers?

"In het IRP heb ik geleerd over de ontwikkelfases van een start-up. Hierdoor weet ik beter waar ik nu op moet focussen en welke financieringsvormen hierbij passen."

Marjolein BöggemannInsmart (Utrecht)

"Het IRP van de ROM Utrecht Region is bij uitstek een programma om jouw idee of startup met hernieuwde energie, kennis en kunde onder de loep te nemen, om daarna een weloverwogen keuze te maken voor een volgende stap en wellicht een nieuwe fase!"

Casparis BeyerBikeFlip

"Het IRP heeft ons geholpen om in een korte tijd onze strategie en onze prioriteiten enorm te verscherpen. Hierdoor zijn we veel aantrekkelijker geworden voor investeerders!"

Sander ReuderinkCarble (Utrecht)

Wij helpen je verder

Roel en Bas helpen jouw onderneming verder te groeien door deelname aan Investor Readiness Program. Wil je meer informatie over deelname aan het programma of heb je andere vragen? Neem dan contact op.