EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Investeren

Investor Readiness Program

Wij bieden de mogelijkheid om jouw veelbelovende innovatie of ambitieuze plannen te realiseren.

Wil je deelnemen of meer informatie?

Neem contact op

Wat is het doel?

Het Investor Readiness Program heeft als doel om jou als start-up aan risicokapitaal te helpen. Omdat investeren risicovol is, zijn investeerders selectief in hun keuzes en stellen zij bepaalde eisen. In 10 weken houden we jouw businesscase tegen het licht en leren we je hoe je naar je propositie kijkt door de ogen van een investeerder. Daarnaast krijg je inzicht in de financieringsopties van verschillende bronnen voor je start-up zodat je jouw aanvraag gericht kan doen. Het worden intensieve én leerzame weken!

Een goede businesscase

Tijdens het Investor Readiness Program geven we je inzicht in hoe potentiële investeerders naar een businesscase kijken. Een goede businesscase bevat vijf elementen die consistent met elkaar groeien: klant, product, businessmodel, team en geld. Deze kerndimensies van een start-up staan tijdens het Investor Readiness Program centraal.

Interesse? Laat het ons weten!

Tot op heden hebben meer dan 150 start-ups aan het Investor Readiness Program deelgenomen. Iets minder dan de helft daarvan heeft besloten in de tiende week een financieringsaanvraag op te stellen. Maar liefst 85% daarvan heeft risicokapitaal verkregen.

Neem contact op

Wat ga ik doen?

Je verzamelt bewijslast dat aantoont dat je een duidelijk beeld hebt van het klantprobleem (klant), jouw oplossing de beste oplossing is voor de klant (product), je het vooruitzicht hebt op een winstgevend businessmodel (businessmodel) en jouw teamleden activiteiten verrichten die gefocust zijn op het realiseren van de mijlpalen die horen bij de levensfase waarin jouw start-up actief is (team). Verzamel je gedurende de eerste zeven weken van het programma voldoende bewijslast, dan sluit jij het programma af met een onderbouwde financieringsaanvraag (geld).

Wat zeggen de deelnemers?

"In het IRP heb ik geleerd over de ontwikkelfases van een start-up. Hierdoor weet ik beter waar ik nu op moet focussen en welke financieringsvormen hierbij passen."

Marjolein BöggemannInsmart (Utrecht)

"Het IRP van de ROM Utrecht Region is bij uitstek een programma om jouw idee of startup met hernieuwde energie, kennis en kunde onder de loep te nemen, om daarna een weloverwogen keuze te maken voor een volgende stap en wellicht een nieuwe fase!"

Casparis BeyerBikeFlip (Utrecht)

"Het IRP heeft ons geholpen om in een korte tijd onze strategie en onze prioriteiten enorm te verscherpen. Hierdoor zijn we veel aantrekkelijker geworden voor investeerders!"

Sander ReuderinkCarble (Utrecht)