Over de AI Hub Midden Nederland

De AI hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de Utrecht Region en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren. De hub focust zich vooral op de thema’s Gebouwde Omgeving, Cultuur en Media, Mobiliteit, Energie en Duurzaamheid en Gezondheid en Zorg.

Met zo’n 800 bedrijven, waarvan 170 start-ups, heeft de hub een regionale functie om een community rondom AI op te bouwen. Zo organiseren we onder andere Studio Connect sessies en meetups met de community, koppelen we vraag en aanbod aan elkaar en delen we financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Daarnaast leggen we betekenisvolle verbindingen met partners buiten de regio en in Europa.

  • We bouwen een regionale community, waarin zoveel mogelijk kennis over AI samenkomt. ​
  • ​We verbinden MKB, onderwijsinstellingen en overheden om een gezamenlijke aanpak van AI vraagstukken mogelijk te maken
  • We stimuleren kennisuitwisseling en valorisatie van onderzoek​
  • We stimuleren economische groei van MKB bedrijven en de regio
  • We zijn een regionaal aanspreekpunt voor de Nederlandse AI Coalitie. ​

Met een krachtige community kan Utrecht Region versnellen we de adaptatie van AI in de regio. Wil je op de hoogte blijven over de digitale community? Schrijf je dan onder aan deze pagina in voor de digitale AI nieuwsbrief.

Hoewel het bouwen van een regionale community onze eerste en belangrijkste doelstelling is, hebben we als AI Hub Midden Nederland nog een tweede doelstelling. Wij zijn verbonden aan de Nederlandse AI Coalitie en we proberen de belangen van de regionale ondernemers te vertegenwoordigen aan de tafels in Den Haag en Brussel.

Infographic AI Hub Midden Nederland

In één oogopslag meer weten over de AI Hub Midden Nederland? 

Download hier onze infographic

Nederlandse AI Coalitie

Artificial Intelligence (AI) wordt sterk bepalend voor onze toekomstige welvaart en welzijn. Nederland moet een sterke en onderscheidende positie opbouwen en onderhouden in zowel de ontwikkeling als de toepassing van AI. Om dit te realiseren en om de Nederlandse AI-activiteiten te stimuleren, is de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) opgezet. De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. Het is een krachtig middel voor de internationale concurrentiepositie en om economische en maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

Partners van de AI Hub Midden Nederland

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!