Maand van AI

April is de maand van AI! Tijdens deze maand geven we extra aandacht aan AI. Er vinden een hoop activiteiten plaats, georganiseerd door verschillende organisaties. De AI Parade, events, podcasts, blogs, en meer. Doe jij ook mee?

De potentiële toepassingen van AI zijn enorm. Het kan helpen om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen. Niet alleen rond de films die je wilt kijken, maar ook ten aanzien van je medicijnen (welke passen bij jou en jouw DNA?),  je levensstijl en hoe je leert. Het kan helpen bij het realiseren van onze grote opgaven rondom duurzaamheid doordat we met sensoren steeds beter weten waar en wanneer vervuiling optreedt. Het helpt bij het vertalen van teksten en gesproken woorden, het kan het gedrag voorspellen, er slimme steden mee maken en er robots en zelfrijdende auto’s mee aansturen. En nog veel, veel meer.

Elke dag zien we nu al toepassingen van AI om ons heen. Ook in onze regio zien we dat er al honderden bedrijven zijn die actief bezig zijn met AI. Tijdens de Maand van AI laten we je zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van AI in onze regio.

Doe mee!

Organiseer jij ook een activiteit over AI in april? Of heb je een blog die je graag wilt delen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar aihub@romutrechtregion.nl.

Agenda Maand van AI

Benieuwd welke events er allemaal plaatsvinden? Bekijk hier een overzicht en meld je aan!

Agenda

Over de AI Hub

De AI hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de Utrecht Region en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren.

Over de ai hub

Het laatste AI nieuws

Meer relevante artikelen
Blog

Expertkennis maakt AI beter

“Veel mensen stellen AI gelijk aan Machine Learning. Simpel gezegd denken mensen: ‘je voedt een computer met voorbeelden ...

Lees meer
Blog

Vrije denkruimte uit de kunst gebruiken om “AI” een plek te geven

“Kunst is niet alleen maar een schilderij boven de bank, maar ook vrije denkruimte. Bij SETUP proberen we ...

Lees meer
Blog

AI wet- en regelgeving ingewikkeld en spannend? Dat hoeft het niet te zijn!

Artificial Intelligence gaat de wereld veranderen. Wet- en regelgeving heeft nu al veel invloed op de ontwikkeling van ...

Lees meer

Blijf op de hoogte van de AI Hub Midden Nederland!

 

Contact

Frédérique Zonnevylle is projectmanager AI Hub Midden Nederland bij ROM Utrecht Region. Ze komt graag met jou in contact omtrent alles wat met AI te maken heeft.