EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com

AI Hub Midden Nederland

ROM Utrecht Region heeft begin dit jaar samen met partners de AI Hub Midden Nederland opgezet, om zo de economische slagkracht van bedrijven en de regio door middel van AI te versterken. Met zo’n 800 bedrijven, waarvan 170 start-ups, heeft de hub een regionale functie om een community rondom AI op te bouwen. We versterken het bedrijfsleven en de regio door kennis te delen, samenwerking mogelijk te maken en AI toegankelijk te maken. Sluit jij je ook aan?

Wat gaan we doen

  • We bouwen een regionale community waarin kennis over AI samenkomt. ​
  • ​We verbinden MKB, onderwijsinstellingen en overheden om AI vraagstukken aan te pakken
  • We stimuleren kennisuitwisseling en het benutten van onderzoeken​
  • We zijn een regionaal aanspreekpunt voor de Nederlandse AI Coalitie

Regionale community

We zijn een digitale community aan het ontwikkelen. Binnen deze community wordt alle informatie gedeeld rondom de hub en AI in het algemeen. Binnen de community kunnen ook deelnemers van de AI hub informatie uitwisselen en vertellen over hun bedrijf/product. Er is ruimte om vragen te stellen en met elkaar in contact te komen. Ook worden financieringsmogelijkheden hier gedeeld.

Wil je op de hoogte blijven over de digitale community? Schrijf je dan onder aan deze pagina in voor de digitale AI nieuwsbrief.

Studio Connect: AI

Dit jaar gaat Remy Gieling tijdens Studio Connect: AI in gesprek met onder andere ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen op thema’s rond AI. Zo blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, ervaringen en nieuws uit de sector en rondom de AI Hub Midden Nederland.

Studio Connect: AI & Future Energy

Wat is de toegevoegde waarde van AI in de energietransitie? Wanneer zet je als ondernemer AI wel in en wanneer juist niet? En welke AI innovatie-uitdagingen voor de energietransitie zijn er? Tijdens deze Studio Connect op dinsdag 13 juli gaat Remy Gieling in gesprek over energiezuinige gebouwen en batterijmanagement.

Studio Connect: AI Health

Wat gebeurt er allemaal met AI in de zorgsector? Wat voor een kansen biedt het? En wat is het toekomstperspectief? Tijdens de eerste Studio Connect op donderdag 27 mei ging Remy Gieling (moderator, founder AI.nl) hierover in gesprek met Peter van den Berg (co-founder Devise Analytics), Roeland Pater (founder Nori Health), Tim Leiner, (founder QuantibU en professor Radiologie) en Xenia Kuiper (Programma manager sociale robotica Philadelphia zorg).

Kijk hier de sessie terug.

Het laatste AI nieuws

Meer relevante artikelen
Nieuws

AI Hub Midden-Nederland gelanceerd

Maandag 8 maart is de AI Hub Midden Nederland succesvol gelanceerd. Met ruim 200 digitale bezoekers, was de interesse groot.

Lees meer
Blog

‘Het bouwen van een regionale AI community is onze eerste en belangrijkste doelstelling’

Het verbeteren van preventie en gezondheidszorg is niet meer denkbaar zonder digitale technologie. En kunstmatige intelligentie is in life sciences een sleutelfactor geworden.

Lees meer
Blog

Hoe kunstmatige intelligentie de energietransitie vooruit helpt

AI krijgt in steeds meer voet aan de grond. Ook in de energietransitie kan kunstmatige intelligentie een belangrijke rol spelen. Maar hoe moet dit eruit zien? Startup Friday Energy zorgt bijvoorbeeld met hun slimme batterijsysteem dat bedrijven minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnetwerk en meer kunnen doen met hun zonne-energie.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

  •  *
  •  *
  •  *

De AI partners

Contact

Frédérique Zonnevylle is projectmanager AI Hub Midden Nederland bij ROM Utrecht Region. Ze komt graag met jou in contact omtrent alles wat met AI te maken heeft.