Home

Ik wil impact maken!

Met het team Impact gaan we steeds sterkere ecosystemen creëren in de regio, zorgen dat er steeds meer en steeds effectiever wordt samengewerkt, onderzoek en innovatie aanjagen en sterke clusters activeren. Doe je mee?

Voor welke uitdaging staan we?

Complexe vraagstukken oplossen is een kwestie van samen en een kwestie van doen. Het ontwikkelen van nieuwe technologie, de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen, creatie van oplossingen op het snijvlak van verschillende disciplines, het lukt alleen wanneer we elkaar weten te vinden!

Nieuwsgierig naar de ecosystemen?

Samen met team Impact kansen verkennen en ontwikkelen kan op verschillende manieren: heb je een idee en zie je kansen voor innovatie? Team Impact verzamelt plannen en helpt deze te koppelen aan de best passende programma’s. Daarnaast gaan we stapsgewijs per ecosysteem missietafels opzetten waarmee we samen met bedrijven, roadmaps en actieplannen ontwikkelen.

Kom in contact

Digitalisering

Het domein Digitalisering draait om het slim inzetten van technologie. Dat vraagt een interdisciplinaire samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en inwoners van de regio. De afgelopen jaren zijn er in de regio diverse strategieën en initiatieven ontwikkeld. Zo coordineert de ROM de AI-HUB Midden Nederland en ondersteunt actief de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven.

 

Meer over AI Hub Midden Nederland

Duurzaamheid

De verstedelijking van de regio vraagt extra aandacht voor een gezond binnen- en buitenklimaat, schone lucht en slim gebruik van duurzame energie en grondstoffen. Dit vereist renovaties van bestaande bouw, maar ook duurzame, circulaire sloop en vervangende nieuwbouw. De ROM daagt marktpartijen uit om met integrale oplossingen te komen, schaalbaar naar de rest van de wereld.

Gezondheid

De ROM maakt zich hard voor kwaliteit van wonen en leven. Zodat we als regio het gezonde hart van Nederland worden. Dat betekent dat zowel gezonde als (chronisch) zieke inwoners van de regio zo goed mogelijk regie op hun eigen leven en gezondheid moeten hebben.

Team Impact

Team Impact brengt de regio Utrecht in beweging, door ondernemers met elkaar te verbinden. Op deze manier ontstaan de mooiste initiatieven. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!

Aanmelden nieuwsbrief