Startup Meetup: AI

Kom en ontmoet de AI-startup community op donderdag 19 mei tijdens de Startup Meetup! Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina.

19 mei 2022 16:00 Dotslash Utrecht Meld je aan

Samen met Startup Utrecht organiseert de AI Hub Midden Nederland een meetup voor startups uit de Regio Utrecht. Tijdens deze meetup staan de juridische kansen, risico’s en ethiek als het gaat om de praktische toepassing van AI, centraal. Kom ook netwerken, bijpraten en kennis op doen!

Programma

Donderdag 19 mei starten we om 16:00 uur met onder andere Jos van der Wijst, die ons meeneemt in het juridische aspect en wetgeving op het gebied van AI.

Jos is initiatiefnemer van Legal AI Rules & Regulations (‘Legal AIR’). Een kennisplatform dat eraan bijdraagt dat Artificial Intelligence (‘AI’) in de praktijk toegepast kan worden, waarbij wet- en regelgeving en ethische waarden in acht worden genomen. Legal AIR gaat daarvoor de vaak abstracte kennis, best practices, guidelines over AI ‘vertalen’ naar de praktijk. En via Legal AIR kunnen partijen die concrete vragen over juridische en ethische aspecten van AI hebben, experts vinden die deze vragen kunnen beantwoorden.

Ook is Jos advocaat bij BG.legal voor innovatieve bedrijven. Hij adviseert over de juridische aspecten van data en de toepassing van nieuwe technologieën. Zoals data, artificial intelligence en blockchain. Daarnaast is Jos lid van een kernteam van de NL AI coalitie.

Tijdens de borrel praten we door over dit onderwerp.

De locatie wordt later bekend gemaakt.

Over de AI Hub

De AI hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de Utrecht Region en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren. De hub focust zich vooral op de thema’s Gebouwde Omgeving, Cultuur en Media, Mobiliteit, Energie en Duurzaamheid en Gezondheid en Zorg.

Met zo’n 800 bedrijven, waarvan 80 startups, heeft de hub een regionale functie om een community rondom AI op te bouwen. Zo organiseren we onder andere Studio Connect sessies en meetups met de community, koppelen we vraag en aanbod aan elkaar en delen we financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Daarnaast leggen we betekenisvolle verbindingen met partners buiten de regio en in Europa.

Lees hier meer over de AI Hub Midden Nederland.

Over StartupUtrecht

StartupUtrecht brengt startups, scale-ups, corporates, angel-investeerders, venture capitalists, lokale overheden, banken en universiteiten samen om het Utrechtse startup-ecosysteem op te bouwen en te laten groeien. We helpen startups en scale-ups met het ontsluiten van de toegang tot kapitaal, corporates en talent.

Meld je aan!

 

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!