Earth Valley cafe #4: Slimme energiesystemen en de rol van AI

AI is de missing link in Nederland's energierevolutie. Ons energiesysteem wordt steeds complexer - denk aan productie versus consumptie, decentralisatie en de cruciale samensmelting van elektriciteit, gas en warmte. Daar schiet Nederland in tekort. Maar AI is de game-changer die we nodig hebben. Hoewel er al vooruitgang is op dit gebied, blijven toepassingen ervan in het energiesysteem onderbelicht.

26 oktober 2023 15:15 uur Utrecht Aanmelden

Tijdens het Earth Valley café op 26 oktober duiken we samen met experts in de mogelijkheden die AI biedt voor ons energiesysteem. We bespreken concreet hoe AI ingezet kan worden en welke impact – positief én negatief – dit heeft op bedrijven, burgers en de maatschappij in het geheel.

Heb jij je al aangemeld?

Programma

15:30 – Inloop
15:45 – Welkom en update Earth Valley

Mathieu Zekveld (ROM Utrecht Region) en Ruud Meijvogel (ROM Utrecht Region) openen het Earth Valley café en nemen ons mee in de laatste ontwikkelingen in het ecosysteem.

16:00 – Devin Diran (TNO) – AI als netbeheerder van de toekomst 

Devin denk met ons na over hoe we op een andere manier moeten gaan nadenken over de rol van de netbeheerder. Kan AI deze rol op zich nemen? Lost dit bijvoorbeeld het tekort in de arbeidsmarkt op?

Daarnaast vertelt Devin ons meer over hoe de overheid ondernemerschap zou kunnen ondersteunen om de energietransitie te versnellen en welke knelpunten daarin zitten.

16:20 – Paneldiscussie

In een paneldiscussie praten we met:

  • Joep Dekker, Schneider Electric
  • Vincent Campfens, BlueGen.ai
  • Tom Dooge, IWELL
  • Robbrecht van Amerongen, AMIS Conclusion
  • Steven van den tol, Beyond Weather

Hoe ziet de netbeheerder van de toekomst eruit? Hoe gebruiken we data uit de slimme energiesystemen?  Hoe kan je deze data delen? En tegen welke regelgeving loop je dan aan?

17:00 – Netwerkborrel

Praktische informatie

Datum: Donderdag 26 oktober
Tijd: 15:30-17:30 uur
Locatie: Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht

Aanmelden

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!