ROM Utrecht Region op de Dutch Health Week 2024

Van 7 tot 14 april 2024 staat Utrecht een volle week in het teken van zorg en gezondheid. Dutch Health Week is dé plek waar professionals uit de zorg en life sciences samenkomen om kennis te delen, inspiratie op te doen en samen te werken voor een goede en betaalbare zorg, in Nederland en ver daarbuiten. ROM Utrecht Region heeft een programma tijdens deze week op 9, 10 en 11 april, vooral op Zorg&ICT.

7 april 2024 - 14 april 2024 Jaarbeurs Utrecht Registreer je hier

Een van de hoogtepunten op ons startupplein gaat hoe dan ook de uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 worden! Alle regionale winnaars staan al op het Heart of Health-startupplein, maar wie wint de jury- en de publieksprijs?

Zorginnovatie.nl heeft als doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun onderneming echt tot een succes te maken. Daarom reikt Zorginnovatie.nl jaarlijks de Nationale Zorginnovatieprijs uit; een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Je maakt hierbij kans op een geldbedrag ter waarde van €10.000,- (vakjuryprijs) of €5.000,- (publieksprijs).

De NZIP 2024 wordt op woensdag 10 april om 13:00 uitgereikt op het Heart of Health-startupplein.

Kom naar het 'Heart of Health-startupplein'!

Je bent van harte welkom op het ‘Heart of Health-startupplein’. Ga in gesprek met twintig verschillende innovatieve start-ups en ontmoet onze business developers en investeerders.

Startups en Scale-ups spelen een cruciale rol bij innovatie in onze sector. Juist vanwege deze belangrijke rol verdienen ze ook een belangrijke plaats tijdens de Dutch Health Week. Omdat het zo is, zeggen we het: onze regio blinkt uit in startups en scale-ups op het gebied van life sciences en health. Zij verdienen een podium: dat is het ‘Utrecht, Heart of Health-startupplein’.

Op het Heart of Health-Startupplein presenteren twintig van de meest innovatieve startups en scale-ups hun innovatie. Zo kun je Teun Aalbers van Vedea Healthware en Winnie Meijer van Holomoves tegenkomen. Naast innovatieve startups uit de regio Utrecht, hosten wij ook alle regionale winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs. Ga in gesprek met Christoff Heunis van Flux Robotics, Jelle Heisen van Verne Health of Marco D’Agata van Neolook Solutions. Alle ondernemers op ons plein staan te popelen om hun verhaal te vertellen, maar zijn ook benieuwd naar je vragen. Benieuwd wat deze bedrijven voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kom langs, maak kennis en raak geïnspireerd!

Het Heart of Health-Startupplein kun je 9 t/m 11 april iedere dag van 10.00 uur tot 17.00 uur bezoeken op Zorg & ICT. Op ons plein zijn er tevens allerlei inhoudelijke sessies. Het Heart of Health-Startupplein organiseren we dit jaar in samenwerking met Health~Holland.

Open Health Lab Symposium

Welkom in onze regio! Je bent, zonder het te weten, in het Open Health Lab. In onze regio kun je namelijk testen, valideren én je innovatie implementeren. Dat is uniek. In Nederland. En in Europa. Verschillende ondernemers nemen je mee door de regio.

Kleine en grotere bedrijven, de verschillende overheidslagen en kennisinstellingen dragen samen bij aan het Open Health Lab. Denk aan wat er allemaal gebeurd op Utrecht Science Park, in Utrecht en in Bilthoven, maar denk ook aan de centrale positie die wij innemen in Nederland en Europa. De health-sector is een belangrijke reden dat Utrecht de meest competitieve regio van Europa is.

Verschillende sprekers zullen inspirerende voorbeelden geven over die samenwerking: het innovatief bedrijfsleven met zorginstellingen, inwoners en kennisinstituten in de regio. Deze regionale haute nouveauté richt zich op thema’s als robotica, sport en bewegen, revalidatie en natuurlijk artificiële intelligentie. Laat je inspireren en ga het gesprek aan tijdens het middagprogramma of de borrel. Op welke manier wil jij profiteren van het Open Health Lab dat Utrecht is?

Kom je langs in theater 6 op Zorg&ICT?

Het programma is op 9 april van 14:30 uur tot 16:00 uur in theater 6. Sprekers komen onder andere van Economic Board Utrecht, Multi-sportcampus Traiectum en AI labs UMCU. Daarna is er uiteraard een netwerkborrel op het Heart of Health-startupplein.

Europe Awaits: Mastering the Market Access Maze for Digital Health Innovators

Dive into the dynamic world of European healthcare market access with ROM Utrecht Region and NBSO Stuttgart’s latest initiative! Navigating regulatory approvals and reimbursements is a daunting task for entrepreneurs eager to make their mark. We’re here to simplify that journey. Our new support platforms, fueled by Lean Entries and the artificial intelligence of Maxinsights, offer unparalleled guidance. Join our session for exclusive access to these innovative tools and gain insights based on successful entrepreneurs who have conquered the European market. Don’t miss this opportunity to transform your healthcare solution’s potential into reality in Europe!

April 9, 15:00 – 16:00

Moderator: Steven Jonis, ROM Utrecht Region

Speakers:
Heikki Pitkänen, CEO & Founder of Lean Entries
Dr. Stefan Walzer, CEO of MArS Market Access & Pricing Strategy
Ron de Graaff, Director of Seijgraaf BV

EDIH Digital Hub Noordwest: de springplank voor je digitale versnelling

Overal om je heen lees en zie je de voordelen van data, sensoren en AI. Als ondernemer in de zorg wil ook jij mee. Maar wat is er mogelijk? En… Waar begin je? In deze sessie duiken we in verschillende onderwerpen rond digitalisering van de zorg om hier antwoorden op te vinden.

 Op 10 april organiseert de Digital Hub Noordwest drie interessante sessie waarin we verkennen welke recente digitale ontwikkelingen bedrijven zelf kunnen toepassen in de praktijk. Ontdek hoe digitale oplossingen, zoals kunstmatige intelligentie, data delen, 3D-printen en robotica, kunnen helpen bij het efficiënter maken van processen, het verbeteren van werkgemak en kostenbesparing. EDIH-partners, die eerder bedrijven hebben geholpen in workshops, trainingen en het beschikbaar stellen van testfaciliteiten, delen hun kennis, zetten je aan het denken en beantwoorden je vragen. Kom meer te weten de recente ontwikkelingen in de zorg, maar vooral hoe je in je eigen bedrijf en werk kunt profiteren.

De drie sessies, elk 25 minuten, vinden plaats op woensdag 10 april van 14:30 uur tot 16:00 uur in theater 6 op Zorg&ICT, met sprekers van 3D Makers Zone, Hogeschool Utrecht en EIT Health. Kom langs bij een of meerdere sessies

Netwerkborrels

Op dinsdag 9 en woensdag 10 april is er op het Heart of Health-startupplein een netwerkborrel van 16:00 tot 17:00. Ontmoet op informele manier zorgprofessionals: van inkopers in de zorg tot business developers, founders van start-ups tot investeerders vanuit ROM Utrecht Region.

Pepper is LIVE op de Dutch Health Week

Ook dit jaar zullen de heren van de Pepper podcast LIVE opnemen vanaf onze stand. Je kunt de gesprekken met ondernemers beluisteren en vragen stellen. De podcasts van afgelopen jaar zijn een perfecte voorbereiding op deze jaargang. Afgelopen jaar zijn er maar liefst zes afleveringen gemaakt. Zie de playlist hieronder.

Dutch Health Week wil je niet missen. Vanwege de inspiratie en kennis die je opdoet. Vanwege de bruisende ambiance vol innovaties. En vanwege de talrijke ontmoetingen waardoor je nieuwe energie en ideeën opdoet voor de rest van het jaar. Zet wat kruizen in je agenda, maar kom hoe dan ook naar het ‘Heart of Health-startupplein’.

We zien je tijdens de Dutch Health Week op Zorg&ICT!

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!