Connect Live | Lancering Earth Valley

Mis het niet: vrijdag 11 maart 2022 is de lancering van Earth Valley! Je kunt hier online bij aanwezig zijn. Helga van Leur ontvangt diverse experts op gebied van duurzaam gebouwde omgeving, klimaatadaptatie en mobiliteit. Meld je aan via de button en ontvang een link voor toegang tot het evenement.

11 maart 2022 14.00 - 15.30 uur online Meld je aan

Laatste update: 28-02-2022

Uniek ecosysteem
Op 11 maart lanceren we Earth Valley in de Utrecht Region. Een uniek ecosysteem met onderscheidende positionering, waarin ingenieursbureaus, bedrijven in de bouwketen, (geo)data & ICT bedrijven en kennisinstellingen hun innovatieve oplossingen en vernieuwende kennis actief inzetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Om samen antwoorden te vinden op maatschappelijke uitdagingen voor Nederland en voor de wereld die bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving, nieuwe mobiliteitsoplossingen en klimaatadaptatie.

Supporters Earth Valley
Tijdens een eerste informele meeting over Earth Valley in oktober 2021 spraken de volgende deelnemers al hun support uit: Lucas Bolsius (burgemeester gemeente Amersfoort), Robert Strijk (gedeputeerde provincie Utrecht), Cécile Cluitmans (directeur divisie gebouwen ARCADIS), Anton van der Sanden (global director Transport&Planning RHDHV), Wilco Hazeleger (decaan Faculteit Geowetenschappen Universiteit Utrecht), Camille van der Harten (directeur GeoBusiness Nederland), Fatma Koser Kaya (wethouder Economie gemeente Amersfoort), Arjan van den Born (directeur ROM Utrecht Region). Ook hebben zich de afgelopen maanden veel partijen aangesloten bij het initiatief, waaronder Sweco, TNO, Deltares en KWR en meerdere innovatieve partijen uit de regio.

Earth Valley gaat van start
Nu zetten we de volgende stap. De officiële start van Earth Valley. Waarbij we vooruit kijken naar de ambities, beoogde samenwerkingsverbanden en een programma vol verfrissende dwarsverbanden. Daarom hopen we van harte dat je erbij zult zijn om ook jouw steun uit te spreken om samen met andere innovatieve bedrijven uit de regio de problemen op het gebied van gebouwde omgeving, slimme mobiliteitsoplossingen en klimaatadaptatie aan te pakken.

Programma

We hebben een afwisselend en interessant live-programma met tafelgesprekken en discussiepanels en melden met trots dat Helga van Leur, ambassadeur van weer, klimaat en duurzaamheid, deze bijzondere bijeenkomst zal leiden.

De uitzending op vrijdag 11 maart start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

14.00 uur | Kick-off

Kick-off door Helga van Leur en introductie van Earth Valley door Arjan van den Born (directeur ROM Utrecht Region), met bijdrage van Sharon Dijksma (burgemeester Utrecht en voorzitter Economic Board Utrecht)

14:05 uur | Earth Valley

Duiding van de oorsprong en het landelijk belang van het ecosysteem Earth Valley. Met de unieke mix van bedrijven en kennisinstellingen: een kans om voorop te lopen op het gebied van samenwerking in, met en voor de regio Utrecht (en daarbuiten). Door de omvang en complexiteit van de maatschappelijke vraagstukken is samenwerking in de hele keten nodig, van opdrachtgever (veelal de overheid) tot data-specialist.

Met onder meer:
Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort
Robert Strijk, gedeputeerde provincie Utrecht
Ed Nijpels, voorzitter GeoBusiness Nederland
Wouter van Daal, kwartiermaker Earth Valley

14:25 uur | Gebouwde omgeving, mobiliteit en energietransitie

Hoe kunnen we samen denken aan een masterplan waarmee we gaan samenwerken om complexe vraagstukken op het gebied van duurzame woningbouw, mobiliteit en energietransitie aan te pakken?

Met onder meer:
Aarnout Muizer, sectordirecteur gemeenten, Arcadis
Harro Homan, regiodirecteur, Prorail
Ton de Jong, managing director TNO Energietransitie

14:40 | Circulair bouwen

Talk: circulair bouwen met Irene ten Dam (ROM Utrecht Region)

14:45 | Klimaatadaptatie

Over de grootste uitdagingen in de stedelijke omgeving, modellen voor het analyseren en voorspelen. Mogelijkheden voor samenwerking in de keten en het benutten van de kracht van kennisinstellingen en innovatieve MKB-partijen.

Met onder meer:
Hanneke van der Klis, Director Digital Transformation, Deltares
Wilco Hazeleger, decaan Faculteit Geowetenschappen, Universiteit Utrecht
Anton van der Sanden, global director Transport & Planning, RHDHV
Tirza van Daalen, directeur Geologische Dienst Nederland

15:00 | De Human Capital Agenda

In de hele keten van overheden, adviesbureaus, (geo)data bedrijven en bouwers is een grote behoefte aan talent. Met de grote ambities zal de vraag alleen maar toenemen. Het is van belang om te investeren in de toekomst.

Met onder meer:
Fatma Koser Kaya, wethouder gemeente Amersfoort
Eric Holtman, directeur ROC Midden Nederland
Studieverenigingen Universiteit Utrecht

15:10 | Data Digital Twin

Over het belang van data en Digital Twinning en het samenbrengen van de verschillende initiatieven in de regio.

Met onder meer:
Camille van der Harten, directeur GeoBusiness
John Jansson, divisiedirecteur Transport en Mobiliteit Sweco
Jantien Stoter, professor 3D GeoInformation TU Delft, geo information specialist Geonovum

Aanmelden

Meld je aan via de button en ontvang kort voor het evenement de toegangslink tot de online omgeving. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 maart 2022.

Aanmelden

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!