Life Sciences & Health

Op het themaplein Life sciences & Health ontmoet je health investeerders en kun je netwerken met andere innovatoren op het gebied van zorg en gezondheid. Verder bieden we je ervaringen en tools voor het versnellen van internationaal ondernemen voor jouw onderneming. Bekijk hier het volledige programma!

Download hier ook het programmaboekje met plattegrond voor Connect Live 2022.

Meld je aan voor Connect Live 2022

 

Doorlopend

Marketplace

Maak kennis met de partijen die je kunt vinden op de ondernemersmarkt op het Health plein tijdens Connect Live.

  • Smartmed | SmartMed levert cloud-oplossingen voor medicatiemanagement. Een end-to-end oplossing voor het volledige proces van voorschrijven, bewaken, logistiek en toediening door artsen, apothekers en verpleegkundigen. De applicaties van SmartMed zijn ontwikkeld voor en in samenwerking met de eindgebruikers die dagelijks met medicatiemanagement te maken krijgen.
  • The Right Meal | Voor iedereen de juiste maaltijd, ook als je ziek bent. Dat is het doel van The Right Meal. We ondersteunen je bij het kiezen, kopen en koken. Heb je de zorg voor een ander, dan kunnen we ook helpen. Wij bieden voedingsadvies en begeleiding voor thuis die professioneel, praktisch en persoonlijk is.
  • Thuisleefgroep | De bedenker van Thuisleefgroep, Ilse Schoormans, zag als verpleegkundige en vergrijzingsdeskundige in de markt een behoefte aan tools om zowel consument als professional te helpen om vanuit de zorgvraag van de gebruiker de juiste producten en diensten te kunnen vinden, vergelijken en bestellen.  Met Thuisleefgroep wil zij de zorg toegankelijker en overzichtelijker maken. Zodat we straks langer zelfstandig (thuis) kunnen blijven wonen.
  • Linksight | Linksight maakt het mogelijk om op een veilige en privacy-vriendelijke manier analyses te doen over meerdere datasets en zo Linked Insights te geven. Zónder de gevoelige data daadwerkelijk met andere partijen te delen. Zo krijg je realtime data-inzicht met volledig behoud van controle.
  • Isogen Life Science
  • Duxxie | Duxxie.nl maakt het bestellen van zorgartikelen gemakkelijk. Ze hebben zich volledig gericht op het bouwen van een super simpel bestelproces. Uit een woud aan aanbieders, kostenplaatjes en hulpmiddelen word je bij duxxie.nl door het online bestelproces geleid op basis van jouw persoonlijke behoefte.
  • HoloMoves | Bewegen en informeren met hologrammen in de zorg. HoloMoves maakt gebruik van een Mixed Reality (MR) bril. Een MR-bril projecteert hologrammen rondom een persoon terwijl de echte wereld zichtbaar blijft. Met HoloMoves gebruiken we deze techniek om patiënten te informeren over het belang van bewegen én om ze daadwerkelijk in beweging te brengen. Verschillende beweeggames voor in lig, zit en stand maken bewegen leuk op elk niveau.

 

Doorlopend

1 op 1 meeting Investeerders in Health

Drie health investeerders zijn aanwezig op Connect Live 2022. Kom langs, voor een korte kennismaking, stel je vraag of bespreek jouw propositie! Elk gesprek duurt 15 minuten. Neem plaats aan tafel bij early-stage investeerders van ROM Utrecht Region, Nextgen Ventures en Health Innovations.

Welke investeerder past bij jou?

Nextgen Ventures is een investeringsfonds met een focus op Nederlandse startups die een medtech of health-IT oplossing ontwikkelen die bijdragen aan het verbeteren van zorguitkomsten en/of het efficiënter maken van de zorg zonder dat dit leidt tot hogere zorgkosten. Nextgen Ventures investeert doorgaans in een fase waarin de onderneming een functionerend product ontwikkeld heeft, en er wordt gewerkt aan (pre-)klinische validatie (medtech) of commerciële tractie (health-IT).

ROM Utrecht Region investeert in de belangrijkste transitiesectoren van de economie van morgen: Digitaal, Gezond en Duurzaam. Samen met private investeerders investeren wij in start-ups en scale-ups die met hun innovaties een positieve maatschappelijke impact op de regio creëren. Wij richten ons op innovatieve en schaalbare ondernemingen die zich bevinden in proof-of-conceptfase tot aan marktfase, en die gevestigd zijn in de provincie Utrecht.

Health Innovations investeert in start-ups, die de zorg helpen beter, goedkoper en toegankelijker te maken. Dat kan gebeuren door software, services of medische devices. Health Innovations investeert niet in biotech en medicijnontwikkeling. Typische eerste investeringsticket is 500k – 1 mio euro.

Reserveer hier één van de tijdsloten.
Locatie: Tafel LSH.3

 

Blok 1 | 13:50u – 14:20u

Ervaringen van een meervoudige life sciences & health entrepreneur

Hans Schikan, meervoudig entrepreneur en MKB-vertegenwoordiger Topteam van de Topsector Life Sciences & Health, neemt ons mee in zijn ondernemersverhaal op het gebied van life siences & health. Laat je inspireren!

Locatie: Theater LSH
Tijd: 13:50u – 14:20u

Blok 2 | 14:30u – 15:00u

Boost your international journey

Health~Holland & ROM Utrecht Region Event – Lancering programma internationaal ondernemen: Life Sciences & Health

Versnel je internationaal ondernemen via ons netwerk, instrumenten en praktische tips.

Ben jij internationaal actief met je zorginnovatie? Of heb je plannen om de internationale markt op te gaan? Wil je ervoor zorgen dat je organisatie goed is voorbereid en op de hoogte is van alle steun en instrumenten die de ROM Utrecht Region en Topsector Life Sciences & Health beschikbaar stelt? Kom dan naar de theatersessie tijdens blok 2!

Vergroot je internationale kennis en laat ROM Utrecht Region, RVO en Health~Holland meenemen in hun kennis en ervaring. Zij kunnen je de steun én instrumenten bieden om jouw internationale activiteit op een duurzame manier vorm te geven. Benieuwd hoe jouw organisatie zich hiermee kan versterken? We zien je graag tijdens de lancering van het programma internationaal ondernemen: Life Sciences & Health!

Locatie: Theater LSH
Tijd: 14:30u – 15:00u

Bedrijventafel Regeneratieve Geneeskunde

Er zijn een aantal bedrijven in de regio Utrecht actief op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Met een 13-tal hiervan heeft de ROM Utrecht Region afgelopen jaar gesproken. Deze bedrijven hebben in groten getale aangegeven regionaal intensiever contact te willen hebben om gezamenlijke uitdagingen -onder andere op het gebied van labruimte en talent- te bespreken. De ROM faciliteert dit gesprek graag. Bij deze bedrijventafel, deelname op uitnodiging, zullen ook vertegenwoordigers van RegMed UMCU en RegMed XB aanwezig zijn.

Locatie: Tafel LSH.1
Tijd: 14:30u – 15:00u

Blok 3 | 15:10u – 15:40u

Internationaal: Enterprise Europe Network & Trade Relation Program

Heb jij internationale ambities of wil jij jouw product / dienst afzetten buiten Nederland? Ben jij op zoek naar buitenlandse handelspartners of internationale samenwerking? Of heb jij ondersteuning nodig bij innovatie in jouw onderneming? Kom dan naar deze ronde tafel!

Locatie: Tafel LSH.2
Tijd: 15:10u – 15:40u

Download hier ook het programmaboekje met plattegrond voor Connect Live 2022.


Meld je aan voor Connect Live 2022

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!