Home

New Digital Society

We leven in het informatietijdperk. Dat biedt ons ongekende mogelijkheden maar stelt ons ook voor grote uitdagingen. Uitdagingen die het fundament van onze samenleving bedreigen. Denk aan cybercrime, privacy schendingen en fake nieuws.

Bedrijven uit het New Digital Society ecosysteem lopen voorop in digitale innovatie. Hierbij moet je denken aan sectoren als Edtech, Immersive Technology, Media en Games.

Blijf op de hoogte!
Volg New Digital Society

ROM Utrecht Region werkt daarom samen met partijen uit het New Digital Society ecosysteem en kennisinstellingen en overheden aan vormen waarin de combinatie van technologie en gedrag, tot positieve gedragsverandering leiden. Denk aan de ontwikkeling van datakluizen die ervoor zorgen dat een ieders digitale privacy volledig gewaarborgd is. Of aan eerlijke nieuwsvoorziening waarbij filter bubbels en fake nieuws worden tegengegaan. En aan Edtech, de collectieve media en hulpmiddelen die de communicatie, levering en uitwisseling van kennis helpen vergemakkelijken.

Daarbij stimuleert de ROM Utrecht Region de cross-overs tussen sectoren in dit ecosysteem. Denk aan de Metaverse en Web 3.0, oplossingen waar andere bedrijfstakken baat bij hebben. ROM Utrecht Region spant zich in voor een innovatief tech-landschap, waarbinnen partijen samenwerken aan een digitale samenleving waarin iedereen veilig kan deelnemen en bijdragen, in Nederland en Europa.

New Digital Society op de as van Utrecht-Hilversum

Hieronder kun je het onderzoek naar de kansen voor New Digital Society downloaden, samen met de samenvatting.
Position paper media & gaming
Nederlandse media- en gamingindustrie: overzicht, SWOT en toekomstpotentie

In het kort zetten we in op ecosysteemontwikkeling op de innovatie ecosystemen:

  • Edtech
  • Media
  • Immersive Technology
  • Games
  • Trust

Binnen deze innovatie ecosystemen behandelen we kwesties als:

Hoe kunnen we web 3.0 technologie gebruiken om privacy en veiligheid te borgen?

Deze ontwikkeling heeft een enorme maatschappelijke waarde, zowel
in termen van privacy als veiligheid. De Nederlandse industrie kan als innovator en Europa als accelerator dienen en biedt ook een economisch antwoord op de almacht van grote technologie-monopolisten.

Van Content naar Markt

Technologie versterkt de beleving van content waardoor de betrokkenheid van consumenten vergroot. Hoe kunnen we AI en Metaverse ontwikkelingen gebruiken om content naar een bredere markt te brengen?

The Future of News

Hoe kunnen we innovatie inzetten voor een eerlijke nieuwsvoorziening waarbij we fake news en filter bubbels tegengaan? Hierbij staan de mate van vertrouwen in nieuws en de rol van big tech bij nieuwsvoorziening centraal.

Wat wordt er gezegd over New Digital Society

Meer relevante artikelen
Nieuws

€9 miljoen voor innovatieve startups: nieuw fonds stimuleert groei in regio Utrecht

Tijdens Dutch Health Week is gisteren het Startup Innovatie Fonds (SIF) gelanceerd. Dit nieuwe fonds vervangt het succesvolle ...

Lees meer
Nieuws

ROM Utrecht Region investeert in FieldWatch

ROM Utrecht Region is verheugd te investeren in het Hilversumse FieldWatch, een AI-bedrijf dat een mooie duit in ...

Lees meer
Interview

Endava identificeert een kans in de groeiende EdTech-markt

Endava is een mondiaal opererende dienstverlener voor het bouwen van maatwerk softwareoplossingen, dat ook een vestiging in Utrecht ...

Lees meer

Doe ook mee!

Mis geen ondernemersnieuws uit de regio Utrecht!